fsyrigos@enet.gr

Έξαιρετικό και 100% αληθινό το άρθρο του Φ. Συρίγου από την Ελεθεροτυπία
Τα προβλήματα δείχνουν να οδηγούν σε αδιέξοδα. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πιάνουν τόπο, καθώς το χρέος αντί να μικραίνει όλο και μεγαλώνει.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, που υποτίθεται ότι θα έσωζε τη χώρα, παραντουράει ανάμεσα στις διαταγές της τρόικας και τις αντοχές του Ελληνα πολίτη και ψηφοφόρου.
Η ΜΕΡΚΕΛ, επί της ουσίας καγκελάριος, όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά όλης της Ευρώπης, συμπεριφέρεται σ’ εμάς τους Ελληνες όπως σε ανεπιθύμητους υπηκόους, που προσπαθεί απλά να τους βάλει στην άκρη…
ΟΙ διεθνείς οίκοι υποβαθμίζουν συνεχώς την ικανότητα και την αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας, καταρρακώνοντας, εκτός από τη διεθνή εικόνα της χώρας, και την ψυχολογία του λαού, που εδώ και πολλούς μήνες ακούει και βιώνει μόνο καταστροφικά σενάρια.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ είναι φανερό ότι δεν βγαίνει και ο πρωθυπουργός, ο οποίος μέχρι χθες το έπαιζε καλό και υπάκουο παιδί των πιστωτών μας που περιμένουν να εισπράξουν τα χρέη, θυμήθηκε τους πολιτικούς του αντιπάλους (…)
ΠΟΛΛΟΙ πιστεύουν ότι, σ’ αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους χάριν του κοινού συμφέροντος. Αλλωστε, το έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι: η ισχύς εν τη ενώσει!
ΝΑΙ, πράγματι, με τη διαφορά ότι η συνταγή αποδίδει μόνο όταν ενώσουν τις προσπάθειές τους δυνάμεις με θετικό πρόσημο, που στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν υπάρχουν. Γιατί, ας μην ξεχνάμε ότι αυτή τη στιγμή περιμένουμε τη λύση στα προβλήματα κατά βάση από τα κόμματα, αλλά και τα πρόσωπα που τα δημιούργησαν!
ΑΠΟ την άποψη αυτή, η όποια προσπάθεια συνεννόησης ή συνεργασίας μεταξύ τους μοιάζει να γίνεται περισσότερο για τη διατήρηση ενός πολιτικού συστήματος, που ουσιαστικά έχει ήδη καταθέσει το πνεύμα, παρά για τη σωτηρία μιας χώρας που είναι βέβαιο ότι, χωρίς αυτούς, δεν θα ήταν σήμερα σε τέτοιο χάλι…
ΟΠΟΤΕ, τι στο διάβολο να περιμένει κανείς; Οτι ξαφνικά ο Γιωργάκης, το αγαπημένο παιδί της πρωθυπουργομήτορος Μάργκαρετ, θα γίνει όχι απλά Γιώργος, αλλά Γιώργαρος και θα αρματωθεί με το μαγικό ραβδί που θα μας βγάλει από την κρίση;
Ή ΟΤΙ ο Αντωνάκης, που (αφού νίκησε τη φιλόδοξη Ντορίτσα) διαδέχθηκε τον κατάκοπο Κωστάκη, θα υψώσει το ανάστημά του και θα ακολουθήσει πολιτικές που δεν εγκρίνουν οι δανειστές και δεσμοφύλακές μας;
ΑΣ ΜΗΝ τρέφουμε αυταπάτες. Ολα αυτά τα καλά παιδιά έχουν βγει από τον ίδιο δοκιμαστικό σωλήνα και παίζουν μπάλα στο πλαίσιο του ίδιου συστήματος, το οποίο έχει το πράσινο φως των ελληνικών οικονομικών και μιντιακών δυνάμεων και τη συμπάθεια των συμμάχων που έγιναν επικυρίαρχοι.
ΚΑΙ ΑΝ χρειάζονται και άλλα κοινά στοιχεία, για να βγουν πιο σίγουρα συμπεράσματα, σημειώστε ότι όλοι τους προέρχονται από τζάκια και ότι κανένας τους δεν δούλεψε ποτέ σοβαρά στη ζωή του.
Επάγγελμα «πολιτικός» δηλώνουν όλοι! Και όποιον πάρει ο χάρος…
Την ανάρτηση έκανε ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

7 Comments

  1. Και τα δυό τους δεν έχουν δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή τους εκτός αν, σαν δουλειά υπολογίσουμε το άγριο δούλεμα του λαού. Αγοράκια (και κοριτσάκια) αυτής της κοπής μεγαλώνουν σε ροζ, γαλάζια και λαχανί περιβάλλοντα, συγχρωτίζονται με άλλα χρυσούλια με τα οποία γνωρίστηκαν στα Αμχερστ, NYU, Σορμπόν 5, LSE και Όμπερκραουτσούλε και, τα τελευταία χρόνια κατοικούν (τα χρυσούλια μου) στην Εκάλη, στο Παλιαό Ψυχικό, στο Καστρί, στο Bidet Central και, από τον Εκσυγχρονισμό και δώθε, σε loft στο Μεταξουργείο (τα οποία είχαν ψωνίσει φθηνά όταν ξεκίνησε η “ανάπλαση” της περιοχής

    1. harrystocrat

      Ποιος ειναι ο Συριγος που αποκαλει πρωην,νυν & μελλοντα πρ/υποθργο με υποκοριστικα ?

      Οι Καραμανλης,Γιωργος Παπ & Σαμαρας ειναι γιγαντες μπροστα σε καθε δ/γραφο , σε καθε μπλογκερ,σε καθε σχολιαστη…

      Και εχουν δουλεψει πολυ περισσοτερο…

      Η ασεβεια φερνει αναξιοπρεπεια & εκεινη γελοιοτητα…

      1. marakis giorgos

        Η πνευματική ένδεια κάνει τους ανθρώπους γελοίους και τις καλοπληρωμένες ιερόδουλες να σέβονται τους νταβατζήδες τους, τα υποκοριστικά δεν είναι η μέγιστη προσβολή αντιθέτως δείχνουν μια τρυφερή προσέγγιση! Πώς να μιλά κάποιος με όλο τα σεβασμό για την ηγεσία η οποία λέει ψέματα και κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις αποδεδειγμένα, ακόμα και αν αυτή εργάζεται σκληρά και έχει υποπέσει σε λάθη με καλή πρόθεση; Αν κάποιος έχει υπάρξει ηγέτης έστω και σε ένα σύλλογο γνωρίζει πως εκθέτει τον εαυτό του στη κριτική των μελών και δεν υποτιμά τους κριτές του ως ασεβείς! Τέλος πάντων, σε ένα κόσμο που η τεχνολογία και οι υποδομές καλπάζουν, καμία ηγεσία δεν μπορεί να είναι περήφανη που δεν μπορεί να διαχειριστεί τους πόρους της δίκαια επικαλούμενη ίαινες και δράκους, αυτά ισχύουν και έξω από τον ελληνικό μικρόκοσμο!

  2. Κουραδόμαγκας

    Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι άνθρωποι όπως ο Κώστας Καραμανλής jr ή ο Γιώργος Παπανδρέου jr και διάφοροι άλλοι (Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Θόδωρος Πάγκαλος, Φώφη Γεννηματά, κλπ) δεν είναι απλά παιδιά των μπαμπάδων, των θείων ή των παππούδων τους, αλλά έχουν δουλέψει κιόλας και έχουν πείρα ζωής, κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι δεν έχουν βάλει ποτέ ένσημα στην ζωή τους. Σίγουρα όταν κάποιος γινεται Πρωθυπουργός ή Υπουργος θα δουλέψει και θα τρέξει θέλοντας και μή, αλλά δεν αλλάζει ότι πριν από το πρωθυπουργιλίκι ή υπουργιλίκι δεν εργάστηκε ποτέ – ούτε πρόκειται να δουλέψει μετά, λόγω και της υπουργικής ή πρωθυπουργικής σύνταξης. Θα έπαιρνε ποτέ κανείς πριν 20-30 χρόνια τον Κωστάκη Καραμανλή να δουλέψει πουθενά σε κανένα σουβλατζίδικο να δει πώς βγαίνει το μεροκάματο? Το μόνο που θα έβλεπε, είναι το πώς ψήνεται ένα καλαμάκι και πώς σουβλίζεται ένα κοτόπουλο. Ή ο ΓΑΠ θα είχε ποτέ όρεξη να πλύνει πιάτα σε ελληνικό ρεστοράν στην Αστόρια? Τα ίδια και για τους άλλους ανεπρόκοπους. Όλοι όσοι είναι στις μέρες μας υπουργοί, βουλευτές ή σύμβουλοί τους, έχουν δουλέψει μόνο σε διάφορα ιδρύματα, ινστιτούτα ή ΜΚΟ. Στον πραγματικό κόσμο (περίπτερο, σουβλατζίδικο, χωράφια, οικοδομή, καφετέρια, πολυκατάστημα, λογιστήριο, δικηγορικό γραφείο, γραφείο μηχανικού, νοσοκομείο, στέλεχος επιχείρησης, βιομηχανίας, πολυεθνικής-κολοσσού, κάπου να έχει ευθύνη και όχι να παιρνει λεφτά χαρισάμενα) δεν έχει δουλέψει σχεδόν κανείς από όλους τους βουλευτές. Ένας που είναι πασιφανές ότι δούλεψε στην ζωή του είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης, επί χρόνια προπονητής μπάσκετ. Και άλλος ένας ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που έχει παραιτηθεί εδώ και χρόνια λόγω ασυμβίβαστου με το επάγγελμά του. Αν ξέρει κάποιος ποιός άλλος τάχα μεγάλος και τρανός υπουργός δούλεψε ποτέ στην ζωή του σοβαρά με υπευθυνότητα και όχι να έχει χωθεί σε κανένα ινστιτούτο δημοκρατίας ή το ΕΛΙΑΜΕΠ και να παίρνει τσάμπα λεφτά επειδή είναι “δικός μας” και μην κουραστεί, να μου το πει να το μάθω. Γέμισε η χώρα ανεπάγγελτους και παιδιά του μπαμπά απ’ όλα τα κόμματα και επειδή άλλοι κάνουν την λάτζα και τα λένε χαρτί και καλαμάρι στο αφεντικό, πρέπει να πιστεύουμε ότι αυτοί είναι μάγκες? Αν γίνει πόλεμος, δεν θα αντέξουν 5 λεπτά την ευθύνη της διαχείρησης και θα εγκαταλείψουν την χώρα τρέχοντας. Μακάρι να είμαι εντελώς λάθος – αν και δεν το νομίζω.

  3. george..

    πολεμος γινεται…. αλλιως πως θα φαινοταν η γελιοτητα και η ανυπαρξια του πολιτικου συστηματος… οταν μπορουσαν να κρυψουν την αληθεια πλασάρονταν ως μεγα ηγήτορες, ενω στην πραγματικοτητα ειναι αξιοθρηνητοι ηγητορες λευκων σημαιων..
    βεβαια εγω κρινω απο ταυτα που μας αφηνουν να δουμε, μπορει και η αληθεια να ειναι αλλη.. μπορει οντως να τα ”φαγαμε” ολοι μαζι, μπορει ολοι να σηκωνουμε ποιο ευκολα ποια, λευκη σημαια….

  4. Κωνσταντίνoς

    ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ έρχεται εμπρός βήμα ταχύ?
    Άντε να το δούμε κι αυτό στην πανέμορφη Χώρα
    με τους παράξενους ανθρώπους.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d