Επιτέλους!
Είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι εθνικά υπερήφανος. Η χώρα διαθέτει Πρωθυπουργό που ομιλεί την αγγλική καλύτερα από αμερικανό (ΓΑΠ) και ΥΠ.ΟΙΚ που η προφορά του είναι ισάξια ενός Μπλέρ. Όταν τους ακούω στα διεθνή fora θυμάμαι τα αγγλικά επιπέδου proficiency του Κουρασμένου Ραφηνάτου (με προφορά Χαταζηαβάτη) και εκείνα με εκφορά κοράκου (του Gollum της Αναγνωστοπούλου). Φθάνω δε μέχρι του σημείου να πω πως, αν η Ελλάδα κερδίσει τον Πόλεμο του Μνημονίου αυτό θα οφείλεται στο ότι οι Έλληνες πολιτικοί ομιλούν σαν αμερικανοί.
Μη το πέρνετε ελαφρά! Το LSE έχει την σημειολογία του
12 Comments
Το αστείο της υποθέσεως είναι ότι από τα ΜΜΕ της Ψωροκώσταινας, μέχρι εμάς τους Πολιτικούς του Καφενείου, ειρωνευόμαστε τους πολίτες άλλων χωρών για τις πολιτικές επιλογές τους!
Απορούμε “Μα καλά, πως τον ψηφίζουν αυτόν;”
Γελάμε, εμείς οι εξυπνοι, με τον Κιμ Γιονγκ Ιλ! Που κυβερνά μια Πυρηνική Δύναμη! ! !
Γελάμε, με τον Μπερλουσκόνι, που παρά το Τεμπεραμέντο του, κρατάει εκτός Ιταλίας το ΔΝΤ, τους Λαθρομετανάστες κι στο κάτω κάτω έχει συμμαζέψει λίγο τα σκάνδαλα των προκατόχων του (una faca!)
Γελάμε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας και τους “αφελείς” κατοίκους της, που “τσιμπισαν” το δόλωμα της “πορτοκαλί επανάστασης” και έβαλαν στο ανώτερο αξιώμα, τον σταθμάρχη της ΣΙΑ! Ενώ δικός μας; Εκτός από το επίθετο κι έναν Παππού; Ο Ελληνόφωνος από την Μινεσότα!
Γελάμε, με τον Kirsan Nikolayevich Ilyumzhinov της Καλμίκιας, που πιστεύει ότι τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι, ενώ ο δικός μας που νομίζει ότι θα πληρώσει 110 δις σε τρία χρόνια, είναι καλύτερος!
Γελάμε, με τις γραφικότητες του Γκρουέφσκι, την στιγμή που μας χορεύει στο ένα Πόδι!
Γελάμε, χαιρέκακα, για το παπούτσι που έφαγε ο Μπούς, ενώ σε εμάς ο Πρωθυπουργός του μνημονίου, είναι θύμα διεθνούς σκευωρίας! Ενώ χρειάζονται ΕΞΙ (ναι 6!) μεγαλοδημοσιογράφοι συγκροτήματος για να τιμωρίσουν τον επικίνδυνο για την χώρα “Παπουτσορίχτη”. ΝΑΙ πιο επικίνδυνος κι από τον Δρούτσα!
Γελάμε για τον Σαρκοζύ, για την Λεσβία της Ισλανδίας, για τον Ομοφιλόφιλο υπουργό της Γερμανίας.
Σε λίγο θα κλαίμε, αλλά θα είναι αργά, γιατί όλοι οι άλλοι θα γελάνε κι εμείς δεν θα έχουμε καταλάβει το Αστείο…..
fyi (να είμαστε και στο κλιμα τις ανάρτησης)
Στις 3/9 είχες γράψει : Ενώ έδινα τη “μάχη” κατά του καπνίσματος έχασα τα Ναυπηγεία!
Ενημερωτικά η συμφωνία για να τα ναυπηγεία έκλεισε….. http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1048530
Μα, ΗΞΕΡΑ ότι θα “κλείσει” η δουλειά γι’ αυτό το έγραψα ειρωνικά
θα βγει επιτέλους ΕΝΑΣ κυβερνητικός να πει ότι στα μέσα του 2011 θα γίνει αναδιάρθρωση χρέους με μορφή α) επιμήκυνσης διάρκειας ομολόγων και (κυρίως) β) haircut της ονομαστικής αξίας 30%
που σημαίνει ότι κόσμος θα χάσει χρήματα από τα ομόλογα, ξένοι θα ξεφτυλίσσουν το ΧΑΑ στις 1000 μονάδες, η κατανάλωση θα πέσει στο μηδέν, ο ιδιωτικός τομέας θα κλείσει, και θα γίνουμε αλβανία
ας το πει επιτέλους κάποιος αυτό αντί να ακούμε βλακείες όλη την ώρα…με αγγλική ή αμερικάνικη προφορά
Αν είσαι τόσο σίγουρος, βάλε σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχικά, πάρε δάνειο κλπ και ποντάρισέ τα όλα στο haircut. Τρελά λεφτά λέμε……
δεν μπορεις να ποντάρεις short στο haircut όταν είσαι ήδη long – γιαυτο και θα κλαψει κοσμος στην ελλαδιτσα, οσονουπο
Η Ελλάδα θα κερδίσι την μάχη του μνημονίου στο παρα πέντε διότι έχει “ρουφήξει” αρκετό χρήμα.
Εξ’ ου κι η αντίδραση για ανάμιξη άσχετων με το θέμα (Κινέζων, Ρώσων κλπ.).
Θα φθηνύνουν πολύ όλες οι κινητές αξίες (μετοχές, παράγωγα, ομόλογα) ώστε μετά την εξυγίανση να είναι πάλι ελκυστικές για να ξαναρχίσει ο νέος επιχειρηματικός κύκλος πώλησης τους σε ακριβότερη τιμή (ή μια νέα “φούσκα”).
Οι ακίνητες αξίες αντικειμενικά δεν θα πέσουν. Δεν μπορείς να πουλήσεις την Ακρόπολη, τους Δελφούς και την Βεργίνα. Ο μεγαλοεργολάβος θα προτιμήσει να κρατήσει κλειστό το νεότευκτο παρά να το νοικιάσει μειώνοντας την αξία του ή να το σκοτώσει. Ο “μικρός” δύσκολα θα συνεχίσει να σκοτώνει τα κληρονομηθέντα, τώρα όχι για να αγοράσει μερσεντέ αλλά για να πληρώσει τα κοινόχρηστα. Με τα παπάρια στο χέρι πιθανόν να μείνουν μόνο όσοι νοικιάζουν μπουντρούμια στο κέντρο σε αγέλες παράνομων μεταναστών. Κι όσοι πήγαν να “πιάσουν την καλή” και πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ήτοι τεσσάρι με το 50% ημιυπαίθριο, πάρκινγκ για smart και μόνο και αποθήκη – ντουλάπα στα 400 και 500 χιλιάρικα.
Επιμένω: το οικόπεδο είναι καλό, δεν θα το αφήσουν να ρημάξει. Πιθανόν να αντικαταστήσουν τους κατοίκους._Κ.Π.
Το ίδιο το ΧΑΑ είναι της πλάκας. Είτε πάει στις 1200 ή στις 1000 είτε στις 500 μονάδες είναι τριτοκοσμικό, δεν έχει το λεγόμενο “βάθος” διότι δεν έχουμε και βάθος στην οικονομία μας, εκτός αν αρχίσουν να μπαίνουν στο ταμπλό πολλά τυροπιτάδικα, καφέ, rooms to let, πατσατζίδικα και κολόμπαρα. Μόνο αν οι πραγματικά μεγάλοι αρχίσουν να την κοπανάνε από τον FTSE20, τότε θα δούμε και την -πολύ- μεγάλη ανεργία. Ήδη την κοπανάνε.
Το κουρεματάκι έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια, σταδιακά. Όχι όμως προς τους εξοχώριους τοκογλύφους. Το “δημόσιο” έχει σταματήσει να πληρώνει τα χρέη του σε ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με ταμεία, σχεδόν όλα τα δημόσια έργα, στους συμβασιούχους του, στο ΙΚΑ και λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς, τελειωμό δεν έχει ο κατάλογος.
Η κατανάλωση έχει ήδη μειωθεί σημαντικά σε αρκετά ήδη πρώτης ανάγκης και όπως συνηθίζεται σε περιόδους κρίσης, έχει αυξηθεί αρκετά σε είδη υπερπολυτελείας (γιότ, supercars, επαύλεις κλπ).
Στην καλύτερη, τα αφεντικά των δήθεν πολιτικών μας θα καταλάβουν όσες βασικές θέσεις διοίκησης δεν έχουν ακόμη καταλάβει, θα αρχίσει νέο νταραβέρι με ΕΕ και λοιπή κομπανία και η ζωή θα συνεχιστεί, με εμάς όμως στον ρόλο του παρατηρητή.
Πάντως επιμένω. Καλύτερα να γυρίσεις επαρχία και να καλλιεργήσεις, κλειδώνοντας το διαμέρισμα στην πόλη, παρά να το σκοτώσεις όσο όσο στους “Έλληνες” νέας κοπής._Κ.Π.
Oχι οχι οχι…να του το παρει η τραπεζα και μετα να παει στο χωριο το διποδο.Θελω να εξασφαλισω στο μελλον πως δεν θα ξαναβρεθει στο δρομο μου.
Προς κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη. Το λεγόμενο χεαρκατ (έκπτωση από την ονομαστική αξία) στα Ελληνικά ομόλογα έχει συντελεστεί εδώ και μήνες!!!!
Τα Ελληνικά ομόλογα ουσιαστικά ΔΕΝ διαπραγματεύονται στην διεθνή δευτερογενή αγορά (λόγω ελλείψεως αγοραστών). Όποιος θέλει να πουλήσει πρέπει να υποστεί απωλειες κεφαλαίου της τάξεως 25%-35% (ανάλογα με την λήξη). Mε την διαφορά επιτοκίων με τα Γερμανικά στις 950-1000 μονάδες (το σπρεντ) ο κάτοχος Ελληνικού Ομολόγου σημαίνει ότι πρεπει να κερδίζει ένα επιτόκιο 12% (τουλάχιστον) ετησίως!!!!! Αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος Ελληνικού Ομολόγου ο οποίος θέλει να το πουλήσει θα πρέπει (για να βρει αγοραστή) να ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΙΣΗ ΜΕ 12% ετησλιως ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΑΤΟΧΟ και γι’αυτόν τον λόγο υφίσταται απώλειες στο κεφάλαιο!!! Ο μοναδικός τρόπος να κερδίσει πλέον κάποιος από το ποντάροντας σε περαιτέρω χέαρκατ είναι εάν ότι η διαφορά επιτοκίων φτάσει στις 1200, 1300, 1500 κοκ ΜΟΝΑΔΕΣ!!! Όποιος ψάχνει να βρεί κερδισμένους από την πτώχευση (τεχνητή) της Ελλάδος ας ψάξει να τους βρει στους προνομιακούς δανειστές, συνομιλητές και συμβούλους των “Ελληνικών” κυβερνήσεων.
Προς ενημέρωση κάποιος (έστω και μεγαλοκαταθέτης ιδιώτης) δεν δύναται να ποντάρει σε άνοδο των σπρεντ!!! Αυτό είναι “κουμάρι” για τεράστιους παίκτες (Γκόλτνμαν, Σόρος – που μιλάει και συμβουλεύει τον Έλληνα Πρωθυπουργό κατά δήλωση του- PIMCO, διαφορα χετζ φαντς κλπ).
Πάντως όποιος έχει εμπιστοσύνη στον Σοφό μας Κυβερνήτη μπορεί να απευθυνθεί σ’ όποια τράπεζα θέλει και ν’ αγοράσει Ελληνικά ομόλογα λαμβάνοντας τόκο 10%-13% (και αν τα κρατήσει εώς την λήξη αφορολόγητα) και να κάαααθεται!! Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για τολμηρούς ραντιέρηδες!!!
ΥΓ: ΠΡΟΣΟΧΗ!! Αναφέρω παραπάνω “τεχνητή” πτωχευση της Ελλάδος όχι γιατί δεν χρωστάμε πολλά, αλλά γιατί ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (με εξαίρεση την Αυστραλία και πιθανόν τον Καναδά) ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΥΠΕΡΤΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΕΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΙΣ …. “”ΑΓΟΡΕΣ”” ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΜΟΛΟΓΑ!!!!
Ολοκληρώνοντας την συλλογιστική μου, εφόσον το “κράτος” αφήνει απλήρωτους ιατρούς, φυσιοθεραπευτές, ασφαλιστικά ταμεία, εργολάβους, δικαιούχους επιστροφής ΦΠΑ, δικαιούχους επιστροφής φόρου, προμηθευτές, αγρότες, κλπ, απορώ πως “καίγεται” να δανειστεί για να καταβάλει στην ώρα τους τους μισθούς του μισθοφορικού στρατού κατοχής που παίζει τον ρόλο του “δημοσίου υπαλλήλου” και αποτελούν την βάση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος (ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΨΗΦΩΝ στις τελευταίες και προτελευταίες εκλογές). Μιλάμε για είκοσι δις ευρώ. Δεν θέλω να πιστέψω ότι χρωστάμε στους ξένους επειδή πρέπει να πληρωθούν οι ψηφοφόροι.
Σκέφτομαι μάλιστα ότι αν αρκετές “υπηρεσίες” του “Δημοσίου” λειτουργούσαν κατά τα οικονομικά πρότυπα των ανεξάρτητων επιτροπών, θα λυνόταν ένα βασικό πρόβλημα χρηματορροής (η επιτροπή ανταγωνισμού, π.χ. αυτοχρηματοδοτείται στην ουσία από τα πρόστιμα που κόβει και μάλιστα, είναι και πλεονασματική!). Αν είχαμε π. χ. κανονικά σχολεία και δεν χρειαζόμασταν “φροντιστήρια”, αντί ο γονιός να σκάει ανά τέκνο 200 -300 ευρώ / μήνα, τα έδινε απ’ ευθείας στο “δημόσιο” σχολείο, σε μια τάξη 35 μαθητών θα είχαμε απ’ ευθείας χρηματοδότηση δέκα χιλιάδων / μήνα (υπό την προϋπόθεση πάντα ότι το σχολείο θα ήταν σαν ένα μέτριο φινλανδέζικο, άρα χωρίς φροντιστήρια και χοντρό ζόρισμα των πιτσιρικιών χωρίς μάλιστα ιδιαίτερο αντίκρυσμα). Μπορεί αυτό να απαιτούσε οικονομικές θυσίες από τους γονείς, δηλ. αντί να έχουν πραγματικό εισόδημα 100000 ευρώ και να δηλώνουν 5000 ευρώ, βάζοντας αρκετά λεφτά στην άκρη για το μερσεντέ, θα δήλωναν και πάλι ότι τους κατέβαινε στο κεφάλι, αντικειμενικά όμως θα ήταν δυσκολότερο να αγοράσουν καινούριο μερσεντέ και θα έπρεπε να μείνουν με το παλιό ή να αρκεστούν σε ένα τουότα.
Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι τόσο οι μεγάλοι μισθοί για απαράδεκτες υπηρεσίες γραφειοκρατών τύπου Σοβιετίας. Το ερώτημα είναι για ποιό λόγο βιάστηκαν οι τωρινοί κι οι προηγούμενοι να ξεπληρώσουν ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ τύπου Siemens δανειζόμενοι λεφτά από ξένους “οίκους” που τώρα πρέπει να τα επιστρέψουν και δεν βάρεσαν “κανόνι” – κουρεματάκι κατ’ ευθείαν στις εταιρείες αυτές. Γιατί κύριοι πληρώνετε για το C4I που δεν λειτουργεί και μας χρεώνετε με αυτά τα λεφτά; Μια απάντηση που είναι λογική είναι: μίζα. Αδυνατούμε όμως να το πιστέψουμε.
Κι επειδή είμαστε καλοί άνθρωποι και δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι οι νυν και πρώην πολιτικοί έκαναν περιουσίες με λεφτά που ανάγκασαν τον Ελληνικό λαό να δανειστεί, θα προτείνω μια άριστη (first best) λύση που λύνει όλα τα προβλήματα: MEGA Δωρεά όλων των ακίνητων και κινητών αξιών που κατέχουν οι πολιτικοί μας στην Ελληνική Δημοκρατία!
Έτσι θα αποκατασταθεί το κύρος του πολιτικού μας κόσμου, κατά τα φαινόμενα θα γεμίσουν τα ταμεία με αρκετά χρήματα και δεν θα βλαφτεί στον αιώνα τον άπαντα η υστεροφημία των εξαιρετικών αυτών συνανθρώπων μας.
Όσον δε αφορά τις “εταιρείες”, προμηθευτές κι εργολάβους, μπορούν να αφαιρεθούν τα παραπανίσια φράγκα που έλαβαν τα τελευταία χρόνια με την μέθοδο του συμψηφισμού από νέες τυχόν παραγγελίες και αναθέσεις έργων (με χαμηλότερες προφανώς μοναδιαίες τιμές).
Σας ζητώ συγγνώμη τώρα, πρέπει να συνεχίσω την θεραπεία μου._Κ.Π.
Αν θέλεις μπορείς να το αναδημοσιεύσεις.
Από το βλογκ μου, μετέφρασα όλες τις δηλώσεις του ΓΑΠ για παγκόσμια διακυβέρνηση, καθώς και τις πρόσφατες 20/9 στον ΟΗΕ και στην Σοσιαλιστική. Παραθέτω και το Αγγλικό link.
Για να ξέρουν οι Αναγνώστες τι μαγειρεύουν εκεί στην εσπερία!
Οποτε πάει εκεί στην πατρίδα του, μιλάει για παγκόσμια διακυβέρνηση!
Το link του κειμένου είναι http://wp.me/p9GCU-df
Ο Παπανδρέου είναι κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας “Η Παγκόσμια διακυβέρνηση είναι η λύση!” [Ανανέωση]
Ο Παγκοσμιος Υπ
Ο Παγκόσμιος Υπάνθρωπος κατά του Ελληνικού Ελεύθερου Πνεύματος!
link http://wp.me/p9GCU-df
Δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς κάτι, τα λέει απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ μόνος του ! Δίνει μάλιστα και το τρόπο πρότυπο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, το σύστημα στήριξης ΕΕ και ΔΝΤ για την Ελλάδα! Χωρίς δημοψηφίσματα, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς εθνικές κυριαρχίες! Ιδού ο λόγος του στο Reichstag…συγνώμη στην σοσιαλιστική διεθνή! Να σας θυμίσω ότι μέλος της διεθνούς αυτής είναι κι ο Στραους Κοεν του ΔΝΤ που μας δάνεισε! Να σκεφτώ ότι το είχαν “μαγειρέψει” από πρίν ;;;;;
Στις 21/6/2010 στην Νέα Υορκη είπε !
Ομιλία κατά την έναρξη των Εργασιών του Συμβουλίου Σοσιαλιστικής Διεθνούς
…[…]…Είναι επιτακτική επομένως η ανάγκη για αλληλεγγύη, πολλώ δε μάλλον η ανάγκη μιας παγκόσμιας συνεργασίας, μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, για λύσεις παγκόσμιας εμβέλειας…[…]…
…[…]…Θα επιτρέψουμε να περάσουν οι δυνάμεις αυτές στα χέρια και τον έλεγχο των λίγων και να παραμείνουν ανεξέλεγκτες; Ή μήπως θα κυβερνήσουμε με τρόπο δημοκρατικό, θα τιθασεύσουμε τις δυνάμεις αυτές για το καλό της ανθρωπότητας και της εξυπηρέτησης των αναγκών της; Σε αυτό το ζήτημα, το κίνημά μας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, παράγοντας αξίες, εκείνες τις παγκόσμιες αξίες, που συντελούν υπέρ μιας παγκόσμιας και δημοκρατικής διακυβέρνησης…[…]…
…[…]…Από τη μια, υφίσταται η πρόκληση της δημιουργίας ενός κόσμου με ανθρώπινο πρόσωπο, η πρόκληση του εξανθρωπισμού της παγκοσμιοποίησης.
Από την άλλη, αν δεν τα καταφέρουμε, θα οδηγηθούμε προς την κατεύθυνση ενός ενισχυμένου λαϊκισμού, περισσότερου φονταμενταλισμού, αύξησης της πόλωσης, εντονότερου ρατσισμού, ξενοφοβίας, εντονότερου εθνικισμού, ρήξεων και βαρβαρότητας.
Αυτό είναι το δίλημμά μας, λοιπόν. Καθώς επίκειται η Σύνοδος του G20 εντός των ερχόμενων ημερών, το ζήτημα μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης αποτελεί ολοένα και μεγαλύτερη πρόκληση για την ανθρωπότητα. Έχει αξία η δημιουργία του θεσμού του G20, ενός θεσμού σημαντικού που, στο παρελθόν, έχει λάβει αποφάσεις μεγάλης βαρύτητας. Παρά ταύτα, οι αποφάσεις αυτές, παρατηρούμε ότι υλοποιούνται ελάχιστα ή και καθόλου…[…]…
…[…]…Ποιος όμως είναι αυτή τη στιγμή ο εγγυητής, στον οποίο μπορεί να προστρέξει κανείς, ως έσχατη λύση; Αν δεν είναι οι κυβερνήσεις, ούτε ο χρηματοπιστωτικός τομέας, τότε μόνον παγκόσμιοι θεσμοί και παγκόσμια όργανα, λύσεις παγκόσμιας, ή και περιφερειακής εμβέλειας, μπορεί να υπάρξουν, όπως έδειξε και η ελληνική κρίση, με τη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ…[…]…
…[…]…Είναι όμως αυτό μοντέλο προς μίμηση; Θέλουμε αλήθεια την υποβάθμιση; Θέλουμε να κατρακυλήσουμε προς τα κάτω, για να είμαστε ανταγωνιστικοί; Ή μήπως εμείς, οι σοσιαλιστές, οι σοσιαλδημοκράτες, τα εργατικά κόμματα, επιθυμούμε την αναβάθμιση των όρων και προδιαγραφών, που ισχύουν σε αναδυόμενες και αναπτυγμένες χώρες, ώστε οι εργαζόμενοι σε αυτές να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου, να συμμετάσχουν περισσότερο στην αναδιανομή του πλούτου των κρατών τους και της υφηλίου;
Μόνον τότε θα υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλους και θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα συστήματα του κράτους πρόνοιας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Συμφωνήσαμε σε μια στενότερη συνεργασία Σοσιαλιστικής Διεθνούς και Σωματείων Εργαζομένων παγκοσμίως, ούτως ώστε να ασκήσουμε εντονότερες πιέσεις, οι οποίες απαιτούνται προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παγκόσμιες αλλαγές που επιδιώκουμε, να υπάρξει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, μια δίκαιη μετάβαση στην πράσινη οικονομία, καθώς και αναδιάρθρωση των οικονομιών μας, με τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθούν οι πιο αδύναμοι…[…]…
“το κίνημά μας διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, παράγοντας αξίες, εκείνες τις παγκόσμιες αξίες, που συντελούν υπέρ μιας παγκόσμιας και δημοκρατικής διακυβέρνησης.”
http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/7b958f3a-293d-4b89-bbe6-dd87a14b6975
http://www.primeminister.gr/2010/06/22/2242
Στις 12/8/2010 στην The Christian Science Monitor είπε !
…[…]…Πιστεύω ότι τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης υπερτερούν σημαντικά των κινδύνων, αλλά οι κίνδυνοι αυτοί πρέπει να είναι διαχείρισηζονται με προσοχή. Είναι ζωτικής σημασίας ότι η παγκοσμιοποίηση δεν θα πρέπει να παράγει μια κούρσα προς τα κάτω, αλλά με συντονισμένο τρόπο την ενίσχυση των προδιαγραφών των συνθηκών διαβίωσης όλων και την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αντί για έναν «τρίτο δρόμο», θα έλεγα ότι χρειαζόμαστε ένα «τέταρτο δρόμο» (σ.σ. μην ξεχάσεις το mea culpa μετά!). Στην προσπάθεια για έναν «τρίτο δρόμο» στη δεκαετία του 1990 (σ.σ. το ξέχασε ότι ήταν κι ο ίδιος υπουργός;), η υπερβολική εξάρτηση από τις αγορές ως ένα μέτρο της ανάπτυξης και την υπόθεση ότι οι αγορές είναι πάντα σωστές, που αποδείχθηκε τελικά ότι είναι λάθος. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ένας «τέταρτος δρόμος» – αυτόν που φροντίζει ώστο οι αγορές να έχουν την ελευθερία να καινοτομήσουν και να αναπτυχθούν, αλλά πάνω απ ‘όλα να εξασφαλίζει ότι η δημοκρατία δεν θα υποτάσσεται (subordinated) σε αυτές.
O «Τέταρτος δρόμος» εξαρτάται από την υπευθυνότητα, τους δημοκρατικούς θεσμούς που θέτουν την παγκόσμια αλληλεγγύη πάνω από εθνικά συμφέροντα. (σ.σ.κι έλεγα θα το πεί, δεν θα το πεί). Πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας την παγκοσμιοποίηση και να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι που θα την οδηγήσουμε.
Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα πράγματα. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση. Πολυμελείς οργανισμούς, όπως το G20 και τον ΟΗΕ που θα πρέπει να είναι πιο περιεκτικοί και πιο αντιπροσωπευτικοί. Πρέπει να αποφασίσουμε ακριβώς πόση αλληλεξάρτηση θέλουμε και πόσο αυτάρκεια θέλουμε. Περισσότερη αυτονομία σημαίνει περισσότερο έλεγχο…[…]…
Στις 20/9/2010 στην Presidency of Socialist International είπε!
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι πολίτες μας αμφισβητούν την πολιτική μας βούληση, την πολιτική μας βούληση να προχωρήσουμε, ως παγκόσμια κοινότητα. Αναμένουν, και δικαίως, τους πολιτικούς ηγέτες να κάνουν περισσότερα, να κάνουμε περισσότερα για να διορθώσουμε τις ανισορροπίες και ανισότητες που το σημερινό σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης έχει δημιουργήσει.
Η αποτυχία μας να δράσουμε παρά τις καλές προθέσεις μας, είναι μια κρίση της διακυβέρνησης, της δημοκρατικής διακυβέρνησης, η παγκόσμια δημοκρατική διακυβέρνηση.
Τα εθνικά μας ιδρύματα (σ.σ.εννοει τα ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΡΑΤΗ ΜΑΣ) δεν διαθέτουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν τα παγκόσμια ζητήματα. Ταυτόχρονα, η συγκέντρωση της εξουσίας, του κεφαλαίου και των μέσων ενημέρωσης επέτρεψε σε μια προνομιούχο ελίτ με παγιωμένα συμφέροντα για να εγκλοβίσει τις δημοκρατικές διαδικασίες μας…[…]…
…[…]…Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας αγωνίζονται για την ανάπτυξη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, που θα δίνουν την δυναυτότητα στους πολίτες μας, να μετατρέψει τον κόσμο των ελεύθερων αγορών σε έναν κόσμο ελεύθερων ανθρώπων. Είτε έχουμε την πολιτική της αλληλεγγύης ή θα έχουμε πολιτική του φόβου, της ξενοφοβίας και αποδιοπομπαίων τράγων. Είτε θα εξανθρωπίσει την παγκοσμιοποίηση ή την ίδια την παγκοσμιοποίηση, θα υπονομεύσει την ανθρωπότητα…[…]…
http://www.papandreou.gr/
Στις 20/9/2010 στον ΟΗΕ-UN General Assembly είπε!
…[…]… Ωστόσο, οι εμπειρίες μου (σ.σ.στη σφαγή συνταξιούχων, φτωχών κι ενός ολόκληρου Εθνους!) κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν ενισχύσει την πεποίθησή μου ότι ο κόσμος έχει ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, μια προοδευτική ατζέντα, και σίγουρα την θέληση (σ.σ.τι λέει ο Mr.Minnesota, τους Ουγγρους τους ρώτησε;) για τη δημοκρατική και παγκόσμια συνεργασία και διακυβέρνηση …[…]…
…[…]…Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε πιο γρήγορα, και χρειαζόμαστε τη βούληση για την παγκόσμια και δημοκρατική διακυβέρνηση. Αυτό έχει το σλόγκαν μας για πολλά χρόνια. Έχουμε αποδειχθεί σωστοί, αν θέλετε. Η οικογένειά μας έχει, ήδη από την αρχή της κρίσης, να τίθενται συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς πρόκειται να αντιμετωπίστουν πολλά ζητήματα, όπως η χρηματοπιστωτική κρίση, η κρίση της αλλαγής του κλίματος, η επισιτιστική κρίση, τα θέματα της φτώχειας, τα ζητήματα της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής. Είμαστε στην πρώτη γραμμή, και οι ιδέες μας, νομίζω, είναι περισσότερο επίκαιρες παρά ποτέ…[…]…
http://www.papandreou.gr/