Κούραση… Είναι η λέξη που ταιριάζει στη κατάσταση που βιώνουμε. Πνευματική πρώτα, σωματική μετά καθώς, παρακολουθούμε την μετάβαση προς μία κοινωνία που ο ένας θα “τρώει” τον λαιμό του άλλου. Η παραλυσία που χαρακτηρίζει το πολιτικό σύστημα των Γραβατών (πως αλλιώς να περιγράψω τους σοβαροφανείς κυρίους με τις γραβατούλες, τα -ιριδίζοντα- κοστουμάκια και τις κυρίες με ταγεράκια στιλ Φωκίωνος Νέγρη της δεκαετίας του 60;) που παριστάνουν τους σωτήρες του ναυαγίου; Τους βλέπω στα πρωϊνάδικα να καταφέρονται ο ένας στον άλλον/άλλη και, έρχεται στο νου το παλιό παιδικό τραγουδάκι “Σας πήραμε, σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο, μας πήρατε, μας πήρατε βαρέλι δίχως πάτο”.
Με τρόμο σκέπτομαι πως, με τις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, υφιστάμεθα ήδη και πρόκειται να υποστούμε την λογοδιάρροια που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, όχι επειδή δεν μπορεί (γιατί υπάρχουν πολιτικοί που πασχίζουν) αλλά, επειδή αυτό που αποκαλούμε “κράτος” έχει τελειώσει και κανένα ή σχεδόν πρόγραμμα δεν πραγατοποιήται -με την εξαίρεση των δημόσιων έργων για λόγους που όλοι γνωρίζουμε. Διαβρωμένο, πουλημένο, ράθυμο, και βαριεστημένο το μόνο που κάνει είναι να αναπαράγει τον εαυτό του. Όχι το “όλον κράτος”, αφού και εκεί υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται με συνέπεια (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ίσως και ΕΥΔΑΠ διαφορετικά δεν θα λειτουργούσε καμία υπηρεσία) αλλά, η συντριπτική του πλειοψηφία.
Για να τελειώνουμε θα ξαναγράψω κάτι που έχω πει πολλές φορές. Ας υποθέσουμε ότι, μία υποθετική “Δευτέρα”, Πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο …Ιησούς Χριστός και υπουργικό συμβούλιο οι 12 Απόστολοι. Υπάρχει καλύτερη, πιο αγαπησιάρικη, πιο φιλική, πιο αποτελεσματική κυβέρνηση απ’ αυτή; Δεν υπάρχει.
Έστω ότι, λαβαίνει κάποιες σπουδαίες αποφάσεις που ανακοινώνει στους δημοσιογράφους έξω απ’ το μέγαρο Μαξίμου.
Θέτω το ερώτημα: ποιοι θα τις “υλοποιήσουν”; Οι άνθρωποι που αποτελούν τον κρατικό μηχανισμό; Θέλετε να γελάσω/ουμε τώρα ή να περιμένω/ουμε το 2012 που, το ημερολόγιο των Ίνκα προβλέπει το τέλος του κόσμου;
Κούραση… Απογοήτευση και ζόφος που, κανένα το πέταλο του Μαλιακού, παράκαμψη Τεμπών, Εγνατία, νοσοκομείο, μείωση των τελών …ταξινόμησης και άλλα δεν είναι ικανά να παραμερίσουν.
Λίγη αισιοδοξία ρε Καββαθά λένε αναγνώστες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλη ανάγκη έχω από μία μικρή δόση αλλά…
Πείτε μου εσείς από που ν’ αρχίσω. Γράψτε στο blog αισιόδοξα παραδείγματα να τα μάθουμε όλοι. Ελεύθερο είναι (ακόμα) το Ίντερνετ (ή Idernet όπως το λέει και γνωστή καθηγήτρια.
Άσχετο. Παρακολούθησα στις ειδήσεις τις εικόνες με τους μετανάστες να τα κάνουν “λίμπα” στο κέντρο της Αθήνας. Σας δίνω τον λόγο της τιμής μου ότι, όχι μόνο δεν έχω τίποτα εναντίον τους αλλά θεωρώ πως είναι η μόνη ελπίδα για την γεωγραφική περιοχή που, σήμερα, αποκαλείται “Ελλάς”. Έφυγαν από χώρες φτωχές, κατεστραμμένες από πολέμους και δικτατορίες και ήλθαν στη “Δύση” να βρουν στον ήλιο μοίρα. Άθελά τους έκαναν λάθος! Ήλθαν σε μία χώρα που, έχει από χρόνια πάψει να αποτελεί και κράτος. Η μόνη τους ελπίδα είναι ότι, σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είναι μειοψηφία, θα κερδίσουν τις …εκλογές και θα βγάλουν πρωθυπουργό από την Αλβανία, την Νιγηρία, το Κουρδιστάν, το Αφγανιστάν ή απ’ όποια χώρα έχει περισσότερους ψηφοφόρους.
Ένας λογικός άνθρωπος (και πολιτικός) θα έλεγε “ναι” στη μετανάστευση αλλά, όπως γίνεται στις χώρες των ίδιων των μεταναστών, με κάποιας μορφής έλεγχο. Τόσες εκατοντάδες, από αυτές τις χώρες, με εκείνες τις δεξιότητες, κάθε χρόνο.
Ποιος όμως θα εφαρμόσει μεταναστευτική πολιτική όταν οι περισσότεροι κρατικοί “λειτουργοί” έχουν ανάγκη να αγοράσουν “μερσεντε”;
Παρά λίγο να γράψω την λέξη “δυστυχώς” αλλά άλλαξα γνώμη. Ευτυχώς είναι η σωστή. Ευτυχώς που, σε 15-20 χρόνια, στην Ελλάδα θα είναι περισσότεροι οι “ξένοι”. Πολύ θα ήθελα να ζω για να παρακολουθώ στις τηλεοράσεις ρακένδυτους συμπατριώτες να καταλαμβάνουν το κτίριο των …Δικαστηρίων και να τους εκδιώκει η αστυνομία των μεταναστών!
Για να σοβαρευτώ, η λύση στην αποκαλούμενη παράνομη μετανάστευση είναι απλή -αλλά αδύνατη. Μόλις η Αυτοκρατορία σταματήσει τις επιθέσεις στις χώρες του 3ου Κόσμου και οι Μπαρόζοι τις Νέες Σταυροφορίες τότε, και μόνο τότε, θα σταματήσει η μετακίνηση πληθυσμών.
Ως συνήθως αιθεροβάμων…

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

2 Comments

  1. Βασίλης Μαντάς

    Χαιρετώ.Συνεχίζω στο ίδιο πνεύμα για να σας δώσω μια νότα αισιοδοξίας.Κατ’αντιστοιχία η τρέχουσα γενιά Ελλήνων και η επόμενη θα βιώσει μια μετανάστευση προς χώρες του εξωτερικού (δεν προσδιορίζω δύση η ανατολή. Αυτή τη φορά δεν θα είναι οικονομικά τα κίνητρα αλλά θα πρόκειται κυρίως για μορφωμένους ικανούς ανθρώπους που απογοητευμένο και αηδιασμένοι από τον κρατικό μηχανισμό και ιδιωτικό γκούβερνο θα φεύγουν σε άλλες χώρες όπου τουλάχιστον κάποια βασικά θέματα της καθημερινότητας είναι αυτονόητα.Αποτέλεσμα θα είναι από τη μια, εδώ να κυβερνάνε οι αλλοδαποί μετανάστες προς Ελλάδα και αντίστοιχα σε κάποια χώρα (π.χ. USA) να κυβερνάνε οι εκεί Ελληνες μετανάστες.Ειλικρινά δεν ξέρω αν αστειεύομαι ή σοβαρολογώ.Καλό ΣΚ

  2. Βασίλης Μαντάς

    Χαιρετώ.Συνεχίζω στο ίδιο πνεύμα για να σας δώσω μια νότα αισιοδοξίας.Κατ’αντιστοιχία η τρέχουσα γενιά Ελλήνων και η επόμενη θα βιώσει μια μετανάστευση προς χώρες του εξωτερικού (δεν προσδιορίζω δύση η ανατολή. Αυτή τη φορά δεν θα είναι οικονομικά τα κίνητρα αλλά θα πρόκειται κυρίως για μορφωμένους ικανούς ανθρώπους που απογοητευμένο και αηδιασμένοι από τον κρατικό μηχανισμό και ιδιωτικό γκούβερνο θα φεύγουν σε άλλες χώρες όπου τουλάχιστον κάποια βασικά θέματα της καθημερινότητας είναι αυτονόητα.Αποτέλεσμα θα είναι από τη μια, εδώ να κυβερνάνε οι αλλοδαποί μετανάστες προς Ελλάδα και αντίστοιχα σε κάποια χώρα (π.χ. USA) να κυβερνάνε οι εκεί Ελληνες μετανάστες.Ειλικρινά δεν ξέρω αν αστειεύομαι ή σοβαρολογώ.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.