Μία εικόνα χίλιες λέξεις...

Η δολοφονία του 44χρονου πατέρα στη πλατεία Βικτωρίας από, κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αλλοδαπούς, η σφαγή νεαρού αλλοδαπού στα Κάτω Πατήσια, ο διαδηλωτής που κινδυνεύει να πεθάνει απ’ το ξύλο των αστυνομικών είναι σημάδια μιας κοινωνίας που πληρώνει για τον ερασιτεχνισμό, την ανευθυνότητα, την αβελτηρία,την ασχετοσύνη, ακόμα και την έλλειψη αισθητικής των Πινόκιο που την «κυβέρνησαν» τα τελευταία 35 χρόνια. Από τον «εθνάρχη» και την αντιπαροχή μέχρι τον Γοδεφρίγο με το «ενεργειακό» βραχιόλι (το έβγαλε απ’ τον καρπό αλλά το φοράει στο κεφάλι) με τον ενδιάμεσο θίασο των Μητσοτάκη και Σημίτη  η χώρα ετοιμαζόταν για τα θλιβερά φαινόμενα. Ένας αναγνώστης με ρώτησε τι θα έκανα αν «ήμουν αρχηγός». Απάντησα πως δεν θα έκανα τίποτα γιατί, τίποτα δεν μπορεί να γίνει πια. Το παράλυτο και βαριά χρηματιζόμενο «κράτος» άνοιξε διάπλατα τα σύνορα και, στη χώρα μπήκαν όχι εκείνοι που πραγματικά αναζητούσαν μία καλύτερη ζωή όπως οι Έλληνες και οι Τούρκοι στη Γερμανία και στο Βέλγιο τη δεκαετία του 50 και 60 αλλά, ένας απίστευτα μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών (μπορεί και πάνω από 1.8 εκατομμύρια) που έκλεισαν τη πόρτα σε εκείνους που μπορούσαν να προφέρουν κάτι στη καινούρια τους πατρίδα. Το παράλυτο, πουλημένο, διαβρωμένο απ’ τη κορφή ως τα νύχια «κράτος» δεν ήταν (και δεν είναι) σε θέση να κάνει το προφανές: να πει ότι οι Ελλάδα χρειάζεται (και μπορεί να δεχτεί) τόσες δεκάδες χιλιάδες μετανάστες για τα επόμενα τόσα χρόνια και, στη συνέχεια, να στηρίξει την απόφαση της. Τα λιμάνια και οι πόλεις γέμισαν με τσακισμένους, πεινασμένους ανθρώπους οι οποίοι έδιναν ή έκαναν τα πάντα για ένα κομμάτι ψωμί. Πίσω και ο «εκπαιδευμένος» από τους μάγους-πολιτικούς λαός που, έστειλε τους «δούλους» στα χωράφια και πήγε για πρέφα και «μερσεντέ» στο καφενείο και στη καφετέρια.

Οι ΗΠΑ δημιουργήθηκαν από μετανάστες, η Ελλάδα το ίδιο, στη Γαλλία ζουν εκατομμύρια, το ίδιο στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ισπανία, παντού. Μόνο ένας σχιζοφρενής φασίστας θα διέτασσε το Λιμενικό να βυθίσει τα σκάφη των ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν απ’ τη μιζέρια που έφερε η κλοπή του πλούτου των χωρών τους από την «διεθνή κοινότητα» ή να γλιτώσουν από τους «χειρουργικούς» της βομβαρδισμούς. Ένας μετρίως έξυπνος ηγέτης θα προσπαθούσε να κάνει την Ελλάδα παράδεισο για τους παρίες αλλά, με νόμους που θα τηρούνταν αυστηρά απο γηγενείς και μετανάστες. Που τέτοια πράγματα στον νεοελληνικό οίκο ανοχής. Δισεκατομμύρια έβγαλαν τα μούτρα που πουλούσαν άδειες παραμονής ή και υπηκοότητες και, τα περισσότερα απ’ αυτά ήταν …κρατικοί υπάλληλοι! Ποία η θέση μου για τους λαθρομετανάστες;  Αν επιθυμούν να ενταχθούν, να εργαστούν, να πληρώσουν φόρους και να τηρήσουν τους νόμους της χώρας είναι ευπρόσδεκτοι. Αν όχι επιλέγουν το μέσο που θα επιστρέψουν στις χώρες τους. Πολλοί θα πουν ότι, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται πλέον όχι μόνο στην  Ελλάδα αλλά, ούτε στη μητέρα του καπιταλισμού τις ΗΠΑ και έχουν δίκιο. Επτά μέτρα είναι ο φράχτης στα σύνορα με το Μεξικό και, κάθε μέρα υπολογίζεται ότι περνάνε πάνω από …1000! Πολύ περισσότεροι μπαίνουν στην  Ελλάδα από τα νησιά και τα χιλιάδες χιλιόμετρα των ακτών. Όμως αυτοί κάπου συγκεντρώνονται και, ένα κράτος έπρεπε να είναι σε θέση να τους ελέγξει. Όμως δεν είναι με αποτέλεσμα, από τη μία να σφάζονται άνθρωποι για μία βιντεοκάμερα και από τη  άλλη να μεγαλώνει το αυγό του φιδιού. Τι κάνουμε; Περιμένουμε τον ένα να πάει στη Δανία όπου θα λέβει μέρος στοπ Συνέδριο για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αναπτυσσομένων Χωρών του 3ου Κόσμο και τον άλλο να τελειώσει το «Μαριωρή ΙΙ». Ορισμένοι παρακολουθούν τον ημιτελικό του γκάου σόου της ουροβίζιον και το ραπ ζεϊμπέκικο πιασ’ τα’ αυγό και κούρευτο…

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

20 Comments

  1. Φώτης

    Όσοι μείναμε συνειδητά και όχι από ανάγκη σε αυτή την υπέροχη Πατρίδα τι κάνουμε πλέον; Αντιμέτωποι με τους ακοινώνητους,εγωπαθείς προσκυνημένους «συμπολίτες» μας στην ακμή της παραφροσύνης τους σε όλα τα επίπεδα. Τι πορεία έχουμε όσοι μάθαμε να δημιουργούμε,όχι να κλέβουμε και να βολευόμαστε; Πάντα ήξερα πως η «άλλη Ελλάδα» είναι Ιθάκη. Μακριά από την ίσαλο γραμμή αλλά υπαρκτή. Θα γίνει ουτοπία γαμώ την κοινωνία μου

    1. Δεν έχετε παρά να παρατηρήσετε προσεκτικά τα ανδρείκελα που παριστάνουν τους πολιτικούς για να καταλάβετε ποιο είναι τιο μέλλον της χώρας μας. Αφού δανείστηκαν τον “άμπακο” για να εξαγοράσουν συνειδήσεις και επανεκλεγούν (από εκείνους που κωλομπάρισαν με τις πολιτικές τους) ζητάνε και τα ρέστα με το Μνημόσυνο, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Αν ήμουν ο “βασιλιάς” του παραμυθιού της Άλλης Ελλάδας θα ικέτευα γονατιστός τους συμπατριώτες μου να λάβουν μέρος στην Επιχείρηση Αξιοπρέπειας και Σωτηρίας. Όμως, ούτε στην Επιτροπή του Κ.Ο.Κ δεν είμαι ο έρημος!

  2. coyoteracing

    <- Ιωάννης Πολέμης

    Τι είναι η πατρίδα μας;

    Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι;
    Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;
    Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
    Μην είναι τ' άστρα της τα φωτεινά;

    Μην είναι κάθε της ρηχό ακρογιάλι
    και κάθε χώρα της με τα χωριά;
    κάθε νησάκι της που αχνά προβάλλει,
    κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;

    Μην είναι τάχατε τα ερειπωμένα
    αρχαία μνημεία της χρυσή στολή
    που η τέχνη εφόρεσε και το καθένα
    μια δόξα αθάνατη αντιλαλεί;

    Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα,
    και κάτι που 'χουμε μες την καρδιά
    και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
    και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!

    …δε μπορει,αργα ή γρηγορα καποιοι κωλοι θα ευθυγραμμιστουν…χαριν ευθυχεσιας γιατι γεμισαν τον τοπο σκατα(shit all over the place,you know).Empros paidia…

    …επισης πατριδα ειναι οι Τ.Ε. και αν φυγουν οι εξωτερικοι συνεργατες θα γινουν…χαμενη πατριδα.Κωστα δεν γινεται να γινετε ολοι εξωτερικοι συνεργατες να φυγετε πακετο?Αν δεν γινεται να γινετε,βρασε γαλα κι ας το να χυνεται…στα μουτρα της νεας ιδιοκτησιας.

  3. babis

    Στην εικόνα διαπιστώνουμε ότι αρχηγός είναι ο Herr Miezens, ο οποίος ψάχνει τις τσέπες του να δει τί του έμεινε από μίζα!!

    Το δοράκι ως γνωστόν, δεν τον ήξερε, άλλος έκανε το ρεζερβέ και τυχαίος βρέθηκε εκεί που βρέθηκε…..

    Όσον αφορά το μεταναστευτικό, πιστεύω ότι έγινε, έγινε πολύ οργανωμένα και δεν το λέω αστειευόμενος, απλά όπως όλα σ’ αυτή τη χώρα γίνονται για προσωπικό και πολιτικό όφελος.

    1) Το πρώτο κύμα μεταναστών-ομογενών (πόντιοι, βορειοηπειρώτες) τους ”φέρανε” για καθαρά πολιτικούς λόγους λόγω εκλογών, και αμφιβάλλω αν από αυτούς που φέρανε ήταν πάνω από 10% πραγματικοί ομογενείς……

    2) Το δεύτερο κύμα λάθρο-μεταναστών τους ”φέρανε” και αυτούς (είχαν και την βοήθεια των γειτόνων) και όλως περιέργως τους μαζέψανε όλους στο κέντρο της αθήνας (κυρίως) με λεωφορεία και οποιοδήποτε άλλο μέσο από τον χώρο που συλλαμβάνονταν, με αποτέλεσμα την γκετοποίηση.
    Όταν όλο το κέντρο πουληθεί μισοτιμής στα γνωστά λαμόγια, ως δεια μαγείας το κέντρο θα καθαρίσει και θα ζουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα……

    1. Ιδρυτικός Αναγνώστης

      “Όταν όλο το κέντρο πουληθεί μισοτιμής στα γνωστά λαμόγια, ως δια μαγείας το κέντρο θα καθαρίσει και θα ζουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα”

      ΑΚΡΙΒΩΣ
      …και τα λαμόγια που είχαν αγοράσει μισοτιμής θα έχουν (ξανα)γίνει εκατομμυριούχοι… όπως έγινε εξ άλλου παλαιότερα με την Πλάκα, την Υδρα, κ.ά. τώρα είναι το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όπως το είχε ορίσει ο Τρίτσης την δεκατία του ’80…

  4. Δασκαλε σε πιανω ΑΠΡΟΣΕΧΤΟ (ΔΕΝ θελω να πω αδιάβαστο)
    Η Ελλάδα ΔΕΝ φτιαχτηκε απο μετανάστες όπως οι ΗΠΑ.

    Προτεινω να διορθωσεις το κειμενο θεωρώντας την αστοχία ως αποτελεσμα απροσεξίας και οχι ως αγνοια της ιστοριας μας

    1. Κάθε άλλο πρά “απρόσεκτος”. Άλλο το να αισθάνεσαι “Έλληνας” και άλλο να πιστεύεις ότι, είσαι κατ’ ευθείαν απόγονος του …Περικλή και αυτό το λεει ένας ….Ιρλανδός

  5. Κώστας

    @ babis
    Γιατί δεν αγοράζεις στο κέντρο ,που ήδη πουλιέται μισοτιμής, μιας και είσαι σίγουρος πως το κέντρο θα ”καθαρίσει” και θα πλουτίσεις?

    Ποιός σχιζοφρενής φασίστας ισχυρίστηκε πως θα έδινε εντολή στο λιμενικό να βουλιάξει σκάφη λαθρομεταναστών?

    1. Οι Ιταλοί του Μπερλουσκόνι και οι Γάλλοι που παρακολούθησαν τους μετανάστες να πνίγονται χωρίς να κάνουν το παραμικρό… Άλλο να λαβαίνεις μέτρα για να μη γεμίσει μία χώρα με παράνομους μετανάστες και άλλο να τους πνίγεις, να τους βομβαρδίζεις και να τοτυς εξολοθρεύεις γενικώς ως …Διεθνής Κοινότητα!

    2. babis

      Γιατί δεν έχω σχέση με την αθήνα αλλά και να είχα με τι να αγοράσω, με στραγάλια;;;;
      Μαλάκας μπορεί να είμαι, αλλά λαμόγιο όχι!!

      1. Θα σας πρότεινα να ψωνίσετε νεοκλασικά στο Μονστηράκι και στο Ψειρή. Εκεί ψώνισαν οι κολλητοί των Εκσυγχρονιστών φτιάχνοντας θέατρα, μουσικές σκηνές και loft. Τώρα, με την “αναβάθμιση” του Κέντρου μπορείτε να ψωνίσετε ακόμα και το κτήριο του 2ου Γυμνασίου Αρρένων που είναι ιστορικό επειδή απ’ εκεί, μεταξύ άλλων, αποφοίτησαν ο Λευτέρης παπαδόπουλος, ο Χρήστος Γιανναράς και, βέβαια …εγώ!!

  6. babis

    Εγώ θα πρότεινα σε όποιον έχει χρήματα να αγοράσει όλο το κέντρο και χωρίς πολλά πολλά να το κάνει μπουρδέλο (όχι ότι δεν είναι) γιατί για κάτι άλλο δεν το βλέπω (συγγνώμη στους νόμιμους κάτοικους).
    Θα πρέπει βέβαια ο υποψήφιος αγοραστής να λάβει υπόψιν ότι, κάπου εκεί κοντά υπάρχει και ένα παλιό μπουρδέλο στο οποίο τιμούν το λειτούργημα τους 300 ιερόδουλες εδώ και χρόνια, αλλά τώρα τελευταία είναι στο σκάσιμο από το πολύ ……. φαί!!

  7. Κώστας

    Απλώς προσπαθώ να πω , ότι το πρόβλημα του κέντρου δεν είναι μια ακόμη λαμογιά των ,
    εχόντων εκ των έσω πληροφόρηση,
    αλλά είναι δομικό.

    Υπάρχει μια παραφιλολογία σχετικά με το κέντρο από αριστερής προέλευσης πολίτες , που λέγοντας μπαρούφες περί εκμετάλλευσης του ΝΕΟΥ κέντρου από επιχειρηματίες και πολιτικούς νομίζουν πως έχουν ξορκίσει το ζήτημα.

    Υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
    Ήμουν εκεί από το 93 και μόλις έφυγα.
    Χρήμα δεν έχω , αλλά και να είχα δεν θα αγόραζα.

    1. babis

      Ούτε αριστερός, ούτε δεξιός είμαι………..
      Δεν μίλησα για τους απλούς πολίτες σαν εσένα – εμένα που συνήθως δεν έχουμε χρήματα, αλλά και να είχαμε κάποια λίγα, για δανειοδότηση δεν θα πηγαίναμε;;;
      Αλλά ως γνωστόν οι τράπεζες δεν δίνουν, άρα αυτοί που αγοράζουν και έχουν και μπορούν να δανειστούν γιατί για αυτούς “λεφτά υπάρχουν” όντως….

  8. Panos

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231108621
    Διαβαστε κι εδω. Αυτο το προτελευταιο μετρο περι μειωσης αστικων αξιων στο κεντρο της Αθηνας τι να σημαινει αραγε?
    Μηπως ετοιμαζουν το εδαφος για να το παραχωρησουν μπιρ παρα στα κυκλωματα των μαφιοζων και των πολιτικων που τους κανουν πλατες? Μπααα, λετε?

    1. Το είπα και το ξαναλέω… Πολλά “δικά μας παιδιά” ψώνισαν κτήρια τεφαρίκια στο πλαίσο της “ανάπλασης” των περιοχών Ψειρή, Κεραμικού, Μοναστηράκι κλπ….

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.