Για την ενημέρωσή σας…..

Μίκης, Δραγώνα και “έγχρωμος” φασισμός

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

4 Comments

  1. Anonymous

    Ο αγαπητός μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έχει διανύσει μακρύ δρόμο από την εποχή που αυτοπροσδιοριζόταν επαναστάτης αριστερός μέχρι σήμερα που έχει γίνει ουρά του Καρατζαφέρη. Είχε προηγηθεί το ενδιάμεσο στάδιο της θητείας του ως υπουργός Πολιτισμού της ΝΔ και το λιβάνισμα μερικά χρόνια αργότερα στο μακαρίτη Χριστόδουλου. Το αστείο είναι ότι σήμερα αυτοπροσδιορίζεται ακόμη ως αριστερός. Ευτυχώς για όλους μας που τέτοιοι αριστεροί ηττήθηκαν στον εμφύλιο.

  2. Anonymous

    Σε προηγούμενη αναρτησή μου έκρινα αρνητικά ορισμένες πολιτικές ενέργειες του Μίκη με εξαίρεση το όχι του στο Σχέδιο Ανάν. Δεν ανακαλώ φυσικά αλλά τολμώ να πω πως αυτή η απάντηση του Μίκη στην κυρία(που έχει θαφτεί κυριολεκτικά μέχρι και από τα blogs, μόνο στο troktiko υπάρχει)θα μείνει στην ιστορία.

  3. Anonymous

    Ανώνυμος προς πρώτο ανώνυμο:
    Πολιτική διαφωνία μπορούμε να προβάλουμε, αλλά σε αυτό το κομμάτι η συζήτηση δεν είναι ή τουλάχιστον δεν ήταν πολιτική, ο Μίκης, ώς οικουμενικός αγωνιστής του πνεύματος, έχοντας αναδείξει την Ελλάδα διεθνώς, πονάει και φωνάζει για αυτά που διαπιστώνει και πρέπει να τον ακούσουμε, ιδιαίτερα αφού δεν είναι ο μόνος που τα λέει.Εσύ δε βρίσκεις κάτι να υποστηρίξεις τη Δραγώνα, απλά κατηγορείς το Μίκη. Έστω κι έτσι, ανάμεσα στη σταθερή στράτευση της ανύπαρκτης επιστημονικά Δραγώνα προς τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και στην παραταξιακή παλινδρόμηση του Μίκη προτιμώ τον τελευταίο, είναι από κάθε άποψη εντιμότερος. Το ότι όλα τα ΜΜΕ σιωπούν ενώ οι bloggers κραυγάζουν υπέρ του Μίκη δείχνει πόσο έχει χτυπήσει νεύρο, ενώ το κατεστημένο δε θελει να αποδομηθεί η εικόνα της αποδομίστριας Δραγώνα.Αν κόπτεται κανείς και για την πολιτική υγεία στην Ελλάδα, πρέπει να παρατηρήσει ότι η τηλεοπτική και όποια άλλη εξορία που επεβλήθη στο Μίκη είναι ανησυχητική.Γι' αυτό και κάτι λίγα, αστεία σχόλια σε blogs , που καταφέρονται εναντίον του Μίκη, τελικά εντάσσονται στην ίδια προσπάθεια φίμωσης – αποδόμησης. Αλλά να το φαινόμενο! Όσο ποιο πολύ αποκλειόμαστε από τα επίσημα ΜΜΕ για αυτό το ζήτημα, τόσο γιγαντώνεται το ρεύμα υποστήριξης του Μίκη, από bloggers και σχολιαστές διαφόρων αποχρώσεων.Διαφωνώ με όσα πιστεύει πολιτικά, δε συμμερίζομαι την ιστορική του θεώρηση για γεγονότα όπως ο Εμφύλιος, σέβομαι τους αγώνες του, θαυμάζω το πνευματικό – καλλιτεχνικό του έργο και τον επευφημώ για τη σταθερή του προσήλωση στην υποστήριξη των δικαίων των λαών. Και σας ρωτώ με αφορμή το τελευταίο: Τί έκανε η κυρία Δραγώνα όσο ο Μίκης πάλευε για τα δικαιώματα των Κυπρίων, των Παλαιστινίων και άλλων απόκληρων για να έχουν ζωή στη γή που τους γέννησε; όσο ο Μίκης κι άλλοι Έλληνες πάλευαν για πρόσφυγες, εξόριστους, αποδιωγμένους; Για μένα, ο Μίκης έχει ως βίωμα πολλά περισσότερα ενδιαφέροντα για τις μειονήτητες από ότι η "ειδική" κ.Δραγώνα.Οι προσπάθειες να αποκλειστεί το ρεύμα συμπαράστασης υπέρ του και να του ρίχνουν ρετσινιές διάφοροι θα πέσουν στο κενό.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d