Η ζωή σε μεγάλη εβδομαδιαία εφημερίδα. Μια καταγγελία και μια πρόταση   – από το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.

Όλα αληθινά. Τα έχω ζήσει και εγώ με τον κ. Σ , τον κ. Θ. και άλλα διακεκριμένα χταπόδια “συγκροτημάτων” Τύπου_Κ.Κ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

3 Comments

  1. george..

    Οι άνθρωποι μοιάζουν ως επί το πλείστων να ψηφίζουν τα πορτοφόλια τους και πιέζουν για τη θέσπιση νόμων που εξυπηρετούν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Και το χειρότερο από όλα είναι ότι εκλέγουν εκπροσώπους που θέτουν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από το κοινό συμφέρον. Αντί να υπερασπίζονται μερικές ουσιαστικές άξιες, οι πολιτικοί ηγέτες θέλουν να εκλεγούν με κάθε τίμημα και κάτω από την επίδραση της κυρίαρχης ιδεολογίας του φονταμενταλισμού της αγοράς ή του απεριόριστου ατομισμού αυτό θεωρείται φυσικός, ορθολογικός, ακόμη ίσως και επιθυμητός τρόπος συμπεριφοράς των πολιτικών. Η στάση αυτή έναντι της πολιτικής υπομονεύει το αξίωμα πάνω στο οποίο οικοδομείται η αρχή της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Βεβαίως η αντίφαση ανάμεσα στο προσωπικό συμφέρων των πολιτικών και στο δημόσιο συμφέρον υπάρχει πάντα, αλλά έχει οξυνθεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της επικρατούσας συμπεριφοράς που θέτει πάνω από αξίες, όπως η τιμιότητα, τη επιτυχία εκφρασμένη σε χρήματα. Η αναγωγή του ιδιοτελούς συμφέροντος σε ηθική αρχή έχει διαφθείρει τους πολιτικούς και έχει γίνει το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ της παραχώρησης στην αγορά ακόμη πιο ελεύθερου πεδίου δράσης.
    Οι λειτουργίες που δεν μπορούν ούτε θα έπρεπε να διευθύνονται αμιγώς από τις δυνάμεις της αγοράς συμπεριλαμβάνουν πολλά από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή του ανθρώπου και κυμαίνονται από τις ηθικές αξίες μέχρι τις οικογενειακές σχέσεις και από τα αισθητικά μέχρι τα πνευματικά.
    Όμως ο φονταμενταλισμός της αγοράς προσπαθεί να επεκτείνει τον έλεγχο του σε τέτοιες περιοχές με μια μορφή ιδεολογικού ιμπεριαλισμού. Σύμφωνα με τον φονταμενταλισμό της αγοράς όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες και οι ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις θα έπρεπε να θεωρούνται αντικείμενο συναλλαγής, και να αξιολογούνται με βάση το χρήμα. Δεν θα έπρεπε δηλαδή να παρεμβαίνει τίποτα στη ρύθμιση των δραστηριοτήτων πέρα από τον ελεύθερο ανταγωνισμό για την μεγιστοποίηση του ατομικού κέδρους. Η εφαρμογή της ιδεολογίας της αγοράς σε πεδία απομακρυσμένα από τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά έχουν επιφέρει καταστροφικά κοινωνικά αποτελέσματα και ηθική κατάπτωση. Οι υποστηρικτές του φονταμενταλισμού της αγοράς υποστηρίζουν με πάθος την ιδεολογία της αγοράς και κάθε τι που προσπαθεί να ρυθμίσει ή να αντισταθεί στη άκριτη επέκταση του χαρακτηρίζεται ως ανόητη ρομαντική και απλοϊκή παράλογη προσπάθεια.
    Η αλήθεια είναι ότι ο φονταμενταλισμός είναι παράλογος και απλοϊκός. Αν δοθεί στις δυνάμεις της αγοράς πλήρη ελευθερία ακόμη και σε αμιγώς οικονομικά και χρηματικά πεδία δράσης θα δημιουργήσουν χάος και θα μπορούσαν τελικά να οδηγήσουν στην πτώση του παγκοσμίου καπιταλιστικού συστήματος.

    Τάδε Έφη George Soros στο βιβλίο του ‘’Η κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού’’

      1. george..

        διαβαστε το βιβλιο του .. το ειχε γραψει το 1999 μετα την κριση στην ρωσια … μεσα απο τα γραπτα του ισος βρητε και την αντοιστιχια στην ελληνικη κριση στην κριση και το πειραμα του ευρω στις λυσης που θα εδιναν λυση στην ελληνικη κριση… πρεπει να διαβαζουμε και τους υποτιθεμενους αντιπαλους της ελλαδας…

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.