Μόλις το διάβασα στην εφημερίδα που εργάζομαι, στο Πρώτο ΘΕΜΑ σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Δημητρομανωλάκη. Σε μυστική έκθεση του επικεφαλής της Deutsche Bank Joseph Akermann προς την Γεραμανίδα καγκελάριο (μετά την επισκεψή του στην Αθήνα) αναφέρονται τα εξής:
“…Οι Έλληνες θα χρειαστούν 155 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αυτού του χρέους…”
Κάντε τη διαίρεση και δείτε πόσα πρέπει να δανείζεται κάθε χρόνο η Ελληνίτσα για να κρατήσει το κεφάλι της έξω απ’ το νερό. Και αφού την κάνετε ακούστε τον Γ.Α.Π να λέει όσα λέει και να μη κάνει αυτό που πρέπει: να κελέσει με πειστικό τρόπο τον λαό σε πραγματική επανάσταση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση.
Χωρίς όμως να έχει δίπλα γραφικούς χαρακτήρες σαν τον φον Δημητράκη, την Κα Λούκα-Γιώργο Χάσαμε-Κατσέλη και άλλους που, κανείς δεν ξέρει από που κρατάει η σκούφια τους και τη ακριβώς έχουν προσφέρει και πότε στην Ελλάδα

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

2 Comments

  1. Angelos Mintsoudis

    Προσωπικά αμφιβάλλω κατα πόσο αντιλαμβάνοντε οι κυβερνώντες το εύρος του προβλήματος εκτός κι αν φοβούντε μη μας στεναχωρήσουν…Πώς αλλιώς μπορεί να το πεί κανείς “We are in a deep shit!”. Το μάθανε οι Γερμανοί και κόψανε πέρα. Όσο για το κάλεσμα σε επανάσταση, θα είναι ίσως η πρώτη φορά που θα καλέσουνε οι “ξένοι” τους Έλληνες να κάνουνε επανάσταση εναντίων των πολιτικών που μας κυβερνούν. Άσχετα από τα συμφέροντα, δέν μπορώ να διαννοηθώ ότι κάποιοι άλλοι εκτός Ελλάδος, σκεπτόμενοι προφανώς την δεινή θέση της, κάθοντε και προτείνουνε λύσεις για το πρόβλημά της.
    Και οι δικοί μας πολιτικοί με την αφασία που τους διακατέχει, δέν ξέρουνε το τί πρέπει να κάνουνε για ορθοποδήσουμε. Το ερώτημα το όποιο πλανάται στο μυαλό μου συνεχώς είναι άν ξέρουν το τι πρέπει να κάνουν, όχι μόνο για να πάρει δανεικά με ευνοικούς όρους (πού και γι’αυτό διατηρώ αμφιβολίες) αλλά και για να αναμορφώσει την θέση της στην βιομηχανία, παιδεία, έρευνα, τεχνολογία, ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή όμως τα δανεικά είναι το πρόβλημά τους/μας. Και εφόσον πάρουμε δανεικά θα πάμε μπροστά… Και προς ολοταχώς για το ΔΝΤ! Εκεί υπάρχουνε λεφτά…

  2. Σπύρος

    Απερίγραπτη δήλωση αυτονόητου δηλαδή πόσο είναι το κομμάτι που θα μπορούσε να αναλάβει η Γερμανία 1 με 2 δις κατ’ έτος αστεία πράγματα γιαυτό γίνετε ολόκληρος χαμός ή μήπως τα 155 δις τους ήταν άγνωστα, ο φετινός δανεισμός επί 3 είναι.
    Λεπτό ζήτημα πάντως οι Γερμανικές εκλογές μάλλον η απόφαση πάει για μετά και τα λεφτά από δυο μεριές ΔΝΤ και ΕΕ έτσι ώστε να μετριαστούν λίγο οι όποιες αντιδράσεις σε μερικές Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
    Ρωσία & Κίνα ψόφια πράγματα, με δυσκολία βλέπω συμφέρον από δαύτες να βοηθούσαν όπως αρχικά είχα υπολογίσει, να! καταλαβαίνουν πως μπαίνουν σε ξένα χωράφια και για να το κάνουν πρέπει να έχουν έντονο συμφέρον, εδώ εμείς δεν έχουμε εντάξει τους S-300 στο αμυντικό μας σύστημα και περιμένουμε από τρίτους σπουδαία “φάρα” είμαστε γαμώτο μου.
    Ας είναι όμως γιατί είδα κάτι στην τίβι που μου άρεσε!
    Κάποιος Παναγιώτης Μαντάς από τα Γιάννενα κατασκεύασε ένα φοβερό ελικόπτερο που πετάει παρακαλώ, το είδα στον άλφα και ανέβηκε λίγο η ψυχολογία μέσα σε όλα τα άλλα, αν δεν το γνωρίζεις βάλε άλφα να το δεις ελπίζω να το παίξει ξανά στις ειδήσεις σαν ρεπορτάζ.
    Τι σου κάνει η επιμονή στο στόχο κι από ένα άτομο μάλιστα, να έπαιρνε και άδεια καλό θα ήταν.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.