Όχι στα υπουργεία, ναι στη Προεδρία…

Ναι στη Προεδρία, όχι στα Υπουργεία…

Παρακαλώ καθίστε.

Μη μιλάς. Κινδυνεύει η Ελλάς

Ναι σε όλα. Σε όλα;

But of course my dear Watson…

Διότι, δεν ξέρω αν έχεις προσέξει, για την παρούσα κατάσταση υπεύθυνοι δεν είναι οι  Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς… Δεν είναι τα sebago, τα allen edmonts, τα γιουνιέσε, τα parasite beach, οι ξαπλώστρες της Ψαρούς. Δεν είναι οι ευλογημένοι ταμίες, οι μεταφορείς, οι κομματικοί στρατοί αλλά, ο Μήτσος Κερατάς, η Μαριγώ Κοπτοραπτού, ο Βαγγέλης Μεταφορέας και ο Γιάννης Παντοπώλης. Μεγάλο ρόλο, ίσως τον μεγαλύτερο, έπαιξε ο ελληνικός λαός που, από το 1974 και μετά “μαζί τα έφαγε”. “μαζί τα έκανε”, “μαζί τα κατάστρεψε”, “μαζί τα δανείστηκε”.

Αυτό μου είπαν σήμερα τα διακριμένα άτομα που με κυβέρνησαν και κυβερνούν τα οποία όμως, παρ’ ότι δημιουργησαν το πρόβλημα υπόσχονται πως θα το λύσουν!

Όλα αυτά τα διακεκριμένα σακάκια, ταγιεράκια, γούνες (αλεπούς)… Όλα τα bespoke, τα μπρουκς μπράδερς, τα αμερικάνικα κολλέγια, οι ξαδέλφες, τα LSE, τα harvard, τα business administration, τα “δε το πιστεύωωωω”, τα Γιουνιέσε, τα Bilderberg, η Siemens, η Vodaphone.

Η Επανίδρυση του Κράτους, οι Ακόμα Καλύτερες Μέρες, η πολιτική άνοιξη, η συγκυβέρνηση, η απόσυρση, το Χόρα, το έξξω οι βάσεις του θανάτου, το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το Ίδιο Συνδικάτο, ο ύντροφος Γκαντάφι, η Μαδρίτη, τα Ίμια, το Πηδηχτό ζεϊμέκικο, ο κουμπάρος Ταγίπ, ο Εκσυγχρονισμός, η Αλλαγή, το ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, η Επιστροφή στις Αγορές (δυτικά τουτ Ρίο Γκράντε), ο Ελληνικός Ηλεκτρονικός Υπ[ολογιστής, η Πράσινη Ανάπτυξη, η Ανάπτυξη (που θα οδηγήσει σε ύφεση), η Ύφεση (που θα οδηγήσει σε ανάπτυξη), η θεία μου η καλλιόπη, η βασιλομήτωρ, οι Πρίγκηπες Νικόλαος, Αντρίκος και Πέτρος. τα δίδυμα (ένα γαλάζιο, ένα ροζ), οι 7000 μονάδες του ΧΑΑ, η Ισχυρή Ελλάδα και άλλα 126.245 που δεν έχω την ώρα και διάθεση να αναφέρω, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ.

Τότε τις πταίει; Μα το λέω καιρό: η Κακούργα η Κενωνία

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

6 Comments

  1. Paul Newman

    Να δεχτώ ότι “τα φάγαμε όλοι μαζί”, αν και όχι τόσο πολλοί και σε τέτοιο βαθμό όσο νομίζουν κάποιοι. Να δεχτώ ότι η Αλλαγή του Ανδρέα Παπανδρέου παρεμποδίστηκε από τον Ελληνικό Λαό, ότι η Ισχυρή Ελλάδα του Σημίτη αυτοκαταστράφηκε και ότι η Επανίδρυση του Κράτους από τον Κωστάκη δεν στηρίχθηκε από τον αχόρταγο Λαό. Αν δεν φταίει όντως η Πολιτική Ηγεσία για την κατάντια της Ελλάδος, τότε τί θα τους πείραζε να καταργήσουν εντελώς το (κατά τον Επίτιμο) κατάπτυστο Άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο προστατεύει ισοβίως το οποιοδήποτε λαμόγιο από ποινική δίωξη και καθιστά υπεύθυνη (χα!) την Βουλή (κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει) για το αν θα διωχθεί κάποιος που παρέβη το καθήκον του? Έχουν κάτι να φοβηθούν και δεν το ξέρω? Νομίζω ότι δεν υπάρχουν τιμιότεροι και πιο συνειδητοποιημένοι από όσους κατοικούν και συχνάζουν στην Βουλή των Ελλήνων.

  2. Τέττα Φατούρου

    Βεβαίως και φταίμε εμείς, και η κενωνία η άτιμη, κι’ ο Χατζηπετρής, όλοι εκτός εκείνων που πραγματικά ευθύνονται. Και ας μην λέμε ότι “αυτοί μας αξίζουν” γιατί προεκλογικά μας πρήζουν στη μπουρδολογία, τα ευχολόγια και τις υποσχέσεις, που ξεχνάνε μόλις εκλεγούν. Χρόνια τώρα. Από το ’77 που ψηφίζω, λίγο πολύ ακούω τα ίδια. Καμμένη γη, πάντα φταίνε οι προηγούμενοι, πληρώστε για να ξανασταθούμε στα πόδια μας. Δεν έχω προτάσεις, φτάνουν τα υπόλοιπα 10,999,999 συνέλληνες που έχουν τη λύση στο τσεπάκι. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι κάτι που άκουσα χρόνια πριν και τότε το θεώρησα ευφυολόγημα: Ας φέρουμε manager, coach, whoever να φτιάξει την ομάδα, μπας και δούμε φως. Κι’ αν η ομάδα δεν τραβάει, ας πάμε στα τσικό. Μπορεί να βγει κάτι από εκεί. Συγγνώμη για την οργή, αλλά για άλλη μια φορά οι καλές προθέσεις, η αναγκαστική προσγείωση στη “σκληρή πραγματικότητα” κλπ, κλπ, δεν αρκούν. Από επαγγελματίες πολιτικούς περιμένουμε περισσότερα. Να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, για την οποία τους χρυσοπληρώνουμε ισόβια και τους ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ. Ας βάλουν το τσερβέλο τους, αν έχει κάτι μέσα, να δουλέψει – και όχι πρωθύστερα. Όταν πρέπει.
    Χαιρετώ σας.

  3. Astrapogiannos

    Το έχω ξαναπεί ότι μαζί τα φάγαμε και δέν ρωτήσαμε όλοι από προέρχονται χρήματα για πληρωμή 700.000 υπαλλήλων και παραπάνω, των οποίων αόριστο και μή μετρήσιμο και αξιολογητέο έργο (η φυσική τους παρουσία στον χώρο εργασίας) έχει αόριστα αποτελέσματα και κατα συνέπεια αρνητικά αποτελέσματα για την οικονομία. Το δημόσιο μου θυμίζει τα τεράστια αγροκτήματα στον πρώην ανατολικό μπλόκ όπου έβλεπες 15 θεριζοαλλωνιστικές (η κομπίνες) απο τις οποίες οι 4-5 δουλέυανε, και οι υπόλοιπες ήταν είτε ακινητοποιήμενες λόγω μικρής εώς ασύμαντης βλάβης, είτε ο χειριστής αισθανόταν ότι αρκετά δούλεψε και έπρεπε να την αράξει για κανα μουχαμπέτι. Και όταν ερχόταν η ώρα της μοιρασιάς απο αυτα που παρήγανε ώς έθνος η μερίδα που τους αντιστοιχούσε δέν έφτανε΄ούτε για τις ατομικές τους ανάγκες. Τους βλέπαμε και γελούσαμε…(έχουν καταγραφεί απίθανες ιστορίες) Επομένως θα ήθελα να συμπληρώσω στην φράση του ‘μαζι τα φάγαμε’ ότι “μαζί δεν παράγαμε, μαζί πήραμε δανεικά για να μήν πεινάσουμε, λιγο πολύ μαζί τα φάγαμε και “μαζί”* θα ΠΕΙΝΑΣΟΥΜΕ.
    (* Κάποιοι προνοητικοί πολιτικοί και άλλοι κύριοι κάνανε καλές καβάτζες από τα δανεικά, επειδή τους ήταν εύκολο να καταλάβουν τη τους/μας περίμενε και σίγουρα δέν θα πεινάσουν και τόσο)

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d