Μετά τον θόρυβο που προκάλεσαν τα περί μεταφοράς μεταναστών σε «μισοεγκαταλελειμμένα νησιά» , ο Δ. Σαββόπουλος επανήλθε με νέες δηλώσεις, για τα χλευαστικά σχόλια εις βάρος του σε blogs και forums. Η κεντρική ιδέα είναι ότι, αντί να επακολουθήσει των προτάσεων κάποια συζήτηση, στήθηκε ένα θεματάκι καυγατζίδικο με εξυπναδούλες. Ο καλλιτέχνης τελειώνει με μια δραματική αποστροφή:
«κι ύστερα …….αναρωτιούνται: ‘γιατί σιωπούν οι διανοούμενοι;’…»
Είναι γεγονός ότι το διαδίκτυο έχει αποτελέσει πεδίον δόξης λαμπρόν για τα οχλοκρατικά και χαβαλεδιάρικα αντανακλαστικά των νεοελλήνων.
Ας κρατηθούμε λοιπόν έξω από τον ιντερνετικό συρμό. Και, ανακουφισμένοι από το σπάσιμο της σιωπής των διανοουμένων, ας παρακολουθήσουμε, βήμα βήμα, όσο η φαντασία μας το επιτρέπει, το όραμα του δημιουργού στην εκτύλιξή του:
Στα “μισοαφημένα” νησιά της άγονης γραμμής, κατοικούν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι άνθρωποι, ατενίζοντας τα παράλια της φίλης Τουρκίας. Απηυδισμένοι από τη μονοτονία της ζωής τους, οι ηλικιωμένοι αυτόχθονες θα υποδεχτούν με αλαλαγμούς χαράς, ραίνοντας με ροδοπέταλα τους 1.500.000 μετανάστες, ξεκινώντας μια υποδειγματικά αρμονική συμβίωση μαζί τους.
Οι μετανάστες, αφού εγκατασταθούν με τάξη στα εγκαταλελειμμένα σπίτια, θα αρχίσουν να ασκούν, σαν έτοιμοι από καιρό, το αγροτικό επάγγελμα. Άλλωστε, όσοι είναι εξοικειωμένοι με τα αγροτικά ζητήματα [δικαιωματικά ο ΔΣ μπορεί να συγκαταλέγεται ανάμεσά τους] γνωρίζουν πως διαδικασία απλούστερη από το ξεχέρσωμα των χωραφιών, δεν υπάρχει. Πόσο μάλλον, όταν οι νέοι αγρότες θα έχουν την αμέριστη βοήθεια του κράτους, κυριευμένου από αιφνίδιες τύψεις συνειδήσεως για την εγκατάλειψη της γης στην τύχη της από δεκαετίες, αλλά και του …ΟΗΕ, πανταχού παρόντος και πάντα έτοιμου να προσφέρει.
Τα περί “στρατοπέδων εργασίας” αποτελούν κακοήθειες, όπως και η δόλια σκέψη που πέρασε από το μυαλό κάποιων, ότι οι μετανάστες θα δραπέτευαν από αυτά στην πρώτη ευκαιρία, μετακινούμενοι …προς τα πλησιέστερα αστικά κέντρα.
Η γη θα ξαναγίνει σιγά σιγά εύφορη, θα καρποφορήσει, η ζωή των πάλαι ποτέ κυνηγημένων θα μπει σε νέα, ανθρώπινη επί τέλους ρότα. Φυσικά θα γνωρίζουν, όλο αυτό το διάστημα, ότι όπως κάθε ωραίο, έτσι κι αυτή η περίοδος της ζωής τους σύντομα θα τελειώσει. Όχι ότι θα εμφανισθούν από το πουθενά τίποτα ιδιοκτήτες να διεκδικήσουν την πατρογονική γη… Θα πρέπει να έχει κάποιος αρρωστημένη φαντασία για να σκεφτεί κάτι τέτοιο.
Απλώς, με το πλήρωμα το χρόνου, όταν σχεδιαστεί η …μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, οι αγρότες – μετανάστες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη γη που πότισαν με τον ιδρώτα τους, επαναπροωθούμενοι οικειοθελώς προς το άγνωστο. Ασφαλώς και δεν θα διανοηθούν να εγείρουν αξιώσεις… H ιδιότητα του Έλληνα πολίτη που πολλοί από αυτούς θα έχουν αποκτήσει, αποτελεί ζήτημα άνευ ουσίας / σημασίας. Ειρήνη, τάξις και ασφάλεια θα εξακολουθήσουν να βασιλεύουν στις παραμεθόριες περιοχές μας. Και, ως προς την αλλοίωση της πληθυσμιακής τους σύστασης, ένα και μόνο ενδεχόμενο πρέπει να αποκλειστεί: το να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της Τουρκίας.
Το ότι η τελευταία ονειρεύεται ρόλο ηγεμονικής – προστάτιδας δύναμης των απανταχού μουσουλμάνων, αποτελεί θέμα εντελώς άσχετο με την όλη υπόθεση.
Σωκράτης Παπαχατζής

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

10 Comments

  1. george..

    Η ιδεα της εγκαταστασεις μεταναστων σε νησια ειναι τελειως παρανοηκη και εντελως εκτος τοπου και χρονου… ειδικα σε αεροκατικημενα νησια … φανταστητε τι θα γινοταν σε μερικα χρονια που θα ζητουσαν αυτονομια και ιδρυση δικου τους κρατους… το μονο που πρεπει να γινει ειναι να τους μαζεψουν και να τους διωξουν απο εκει που ηρθαν

  2. dementia_inc

    Να μαθαίναμε οι απανταχού ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και λίγη ορθογραφία και σύνταξη,τι ωραία που θα ήτανε..Να δείξουμε πως εκτιμούμε τη γλώσσα μας,όχι μόνο τα σύνορα..

      1. Επώνυμος

        Φροντίζουμε να σαπουνίσουν τα χέρια τους και τους δίνουμε να κρατάνε το χοντρό και τεράστιο λεξικό του Μπαμπινιώτη.

    1. babis

      Υπάρχουν και χειρότερα…………

      Κοιτάξτε που φτάνει ο άνθρωπος-λαμόγιο για να καθίσει ο κώλος του σε υπουργική καρέκλα.
      Και τώρα πουλάνε μέχρι και την μάνα τους!!

    2. george..

      Φίλε μου δεν με ενδιαφέρουν τα σύνορα… εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα με την ιδέα ότι Έλληνας είναι αυτός που τα χαλάσματα και τις πέτρες τα κάνει Παρθενώνα ολυμπιακούς αγώνες φιλοσοφία και επιστήμη… η βλακεία με πειράζει… 2000.000. έλληνες ξεριζώθηκαν το 1922 από τον τόπο γέννησης του δυτικού πολιτισμού και κατέκτησαν των κόσμο, υπάρχει άλλος λαός να του έχει συμβεί κάτι ανάλογο …? Σεβάσου τις ιδέες μου και ξέχνα την ορθογραφία μου.. αν θες θεώρησε με προβληματικό…

  3. ΕΛΕΝΑ

    Ο κύριος Σαββόπουλος προφανώς έχει μελετήσει την ιστορία σε βάθος και διαπίστωσε πόσο επιτυχές ήταν το πείραμα στην Ίμβρο και την Τένεδο. Αναστηλώθηκαν οι εκκλησίες και τα σχολεία, ασβεστώθηκαν οι αυλές κι οι λιγοστοί άχρηστοι τεμπελχανάδες Έλληνες κάτοικοι που απέμειναν είναι ευγνώμονες στους εργατικούς εποίκους. Το ίδιο άλλωστε συνέβη σε κάθε ελληνικό χωριό της Μικράς Ασίας αλλά και στην Αλεξάνδρεια με τη μεγάλη άνθιση που γνώρισαν μετά τον επικοισμό από τους προικισμένους και δουλευταράδες νέους κατοίκους. Εγώ πάλι νομίζω πως είναι καλύτερα να τους στείλουμε στο Ψυχικό που βρίσκεται κι η κατοικία του κυρίου Σαββόπουλου προκειμένου να αποσυμφορηθεί λίγο το κέντρο της Αθήνας.
    Παρεμπιπτόντως, το ότι αυτοπροσδιορίζεται “διανοούμενος” το βρίσκω εκτός από μετριοπαθές και πολύ χαριτωμένο…
    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12850:he-insists-dionysis-for-immigrants-and-throws-the-responsibility-on-blogs&catid=68:people&Itemid=48
    Υ.Γ. Αλήθεια οι Αφγανοί τι θα καλλιεργούν; Μήπως όπιο για να γλυτώσουν τα έξοδα μεταφοράς και τις φορτωτικές;

      1. Λεώνυμος

        Ο “Διονύσης” με βοήθησε να επιβιώσω σε ηλικία πολύ ευαίσθητη.
        Σαφώς οι δηλώσεις του και οι συναναστροφές του δείχνουν αστάθεια αλλά το να λέμε ότι έχει περάσει “στην άλλη πλευρά”, είναι χοντρό χωρίς να είναι καν σαφές. Πια είναι η άλλη πλευρά;
        Η τέχνη του η ίδια, ίσως τις πρώτες του δεκαετίες περισσότερο, του διασφαλίζουν μια σημαντική θέση στη διανόηση.
        Το άρθρο του κου Παπαχατζή -ανθρώπου με εξαιρετικά σπάνια αντίληψη στη δημοσιογραφία- λέει ότι χρειάζεται χωρίς να μικραίνει ένα μεγάλο καλλιτέχνη.

  4. l.l

    Φταίνε οι μετανάστες κ δεν φταίει η φρουτοπία που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια την Ελλάδα.Φταίει ο Μητσοτάκης που ήθελε να κάνει αποκρατικοποιήσεις κ δεν φταίνε οι κάθε λογής καρεκλάτοι κ δήθεν Σοσια-ληστές που τον εμπόδισαν.Φταίει ο Καραμανλής που έδωσε τα λιμάνι στους Κινέζους κ έπεσε ο George να τον φάει κ που ο ίδιος μετά απο 2 χρόνια ξεπουλάει το έθνος!Τώρα που φτάσαμε στον γκρεμό,ιδού λοιπόν πεδίο δόξας λαμπρό σε όλους αυτούς που γράφουν στο διαδίκτυο για ξεπούλημα,προδοσία κτλπ!Ας ξεσηκωθούν αυτοι που πρέπει κ γνωρίζουν κ εγώ μαζί τους πρώτος!Και άσε τους Σαβοπουλαίους κ τους Λαζοπουλαίους να πουλάνε μυαλό!Ποτέ δεν αλλωτε δεν έχει περάσει κυβέρνηση στον κόσμο που να λέει ή σας πτωχεύω η σας πουλάω κ ο κόσμος να κάθεται έτσι..Πού είναι ο λάος που ξεσηκώθηκε τον Δεκέμβρη του 08??Τότε δεν υπήρχε οικονομική κρίση αλλά οι απεσταλμένοι του cnn μεταδίδανε οτι οι νέοι ξεσηκώθηκαν για την οικονομική κρίση!!!Βαρέθηκα τον ραγιαδισμό σας κ τον δήθεν Παρα-κράτος σας!Καληνύχτα κ καλή τύχη……..

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Σεπτέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.