1ο ΘΕΜΑ
05.02.12

Βασανιστικά είναι τα ερωτήματα και δεν μ’ αφήνουν να ησυχάσω. Σαν λάμιες εισβάλλουν στα όνειρα μου. Βλέπω εφιάλτες, ιδρώνω, πετάγομαι απ’ το κρεβάτι ψάχνοντας τα χάπια μου. Παραθέτω μερικά 1. Πως γεννήθηκε ο χρόνος; 2. Τι είναι η σκουληκότρυπα; 3.Υπάρχει ζωή μετά τον Πετσάλνικο; 4. Πόσο «βαθιά» είναι μία μαύρη τρύπα; 5. Γιατί το Σύμπαν δεν είναι πληκτικό 6. Υπάρχει ζωή στον αστερισμό Venizelu-Loverdu;  7. Είναι λύση το πολυσύμπαν;  8. Θα υπογραφεί το PSI; 9. Είναι ο Λουκάς ζόμπι; 10. Πόσα «τώρα» έχει η Πλατωνία;
Για το (1) και (2) τα όνειρα δεν δίνουν απάντηση. Στο (3) μου λένε πως  υπάρχει η Θεία Λούκα. Η απάντηση στο (4) η απάντηση είναι «όσο μεγάλο το έλλειμμα». Στο (5) διότι υπάρχει ο Γιωργάκης. Για το (6) έχω είδα τον Βαμβακούλα ντυμένο νύφη άρα υπάρχουν ολίγον έγκυες,  μετανοημένες νύφες. Για το (7) πρέπει να ρωτήσω την Ντόρα. Το (8) το ψάχνει ο Κάλχας. Για το (9) η απάντηση ήταν καταφατική όταν είδα την συνέντευξη του την περασμένη Δευτέρα. Για το (10) είδα έναν εφιάλτη με τον Καρατζαφέρη ως μάγο Μέρλιν να απαγγέλει τα «πιστεύω» του μήνα. Επειδή σας μπέρδεψα θα κάνω μία προσπάθεια να ερμηνεύσω τα όνειρα με την ελπίδα ότι, αυτό θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε την ευλογία του Μνημονίου και τις ανωμαλίες του 4ου Δρόμου προς τον Σοσιαλισμό (που διαδέχθηκε το Σεμνά & Ταπεινά, που διαδέχθηκε τον Εκσυγχρονισμό που…). Απαραίτητη προϋπόθεση για την κατανόηση όμως είναι, ο αναγνώστης να έχει μία γενική άποψη της Πλατωνίας που είναι η (νέα) πολιτική θέση της Κας Ντόρας (και του Τζούλιαν Μπάρμπουρ αλλά, ο φιλόσοφος έπεται της Ελληνίδας πολιτικού). Σύμφωνα με αυτή η Πλατωνία έχει άπειρα «τώρα» και δομές ύλης. Για παράδειγμα αναφέρω την ανακοίνωση Βενιζέλου-Λομβέρδου για την δημιουργία του meta-ΠΑ.ΣΟ.Κ που συνδυάζεται με την αναφορά της Κας Ντόρας στις κυβερνήσεις συνεργασίας. Η Πλατωνία (και ο γράφων πριν 5 χρόνια) είχαν προβλέψει ότι, μετά την εποχή του μεταμοντέρνου, metrosexual, technofreak ΠΑ.ΣΟ.Κ του Γιωργάκη και της ομάδας των WASP που «ξάπλωνε στους αεροδιαδρόμους για να εμποδίσει την απογείωση των αεροπλάνων που πήγαιναν να βομβαρδίσουν το Βιετνάμ», Πρωθυπουργός θα είναι ο κ.  Eυάγγελος και αρχηγός της αντιπολίτευσης η Κα Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά να αναλαμβάνει (πάλι) τη θέση του ΥΠ.ΕΞ μετά το πρόσφατο ταξίδι στη Μόσχα και τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ. Με δεδομένο ότι, οι δημοσκοπήσεις δίνουν (χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα) 13% στη νέα Νέα Δημοκρατία, 5% στην i4sence, 4,5% στο ΛΑ.Ο.Σ, 12,5% στη Δημοκρατική Αριστερά του Γρηγόρη Ψαριανού και ο αντικειμενικός παρατηρητής βλέπει πώς όλες οι πιθανές δομές πολιτικής  ύλης και αντιύλης είναι πιθανές. Δεν υπάρχει πια πέρασμα από ένα κόμμα στο άλλο,  αλλά ένα σύνολο μη συνδεδεμένων στιγμών ή «τώρα», ένα «τουρλουμπούκι» πολιτικών θέσεων που μεταβάλλονται συνεχώς. Έχουμε δήλα δει την αυταπάτη της πολιτικής με  άπειρες πιθανότητες. Κανείς δεν αποκλείει να δούμε Πρωθυπουργό την Κα Έλσα, τη Θεία Λούκα, ακόμα και τον …Κώστα Λαλιώτη που επανακάμπτει όπως ο Μάγος Μαρουμάν από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και ελπίζω να συλλάβατε το υπονοούμενο! Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει πως, αν δεν υπάρχει πολιτική δεν πρόκειται και να τελειώσει.
Το «παράδοξο του παππού»
Μετά απ’ αυτά μπορούμε να κάνουμε μερικές υποθέσεις και υπολογισμούς (permutations and computations). Για παράδειγμα από τη στιγμή που θα φτιάξουμε τη πρώτη κυβέρνηση συνεργασίας οι μελλοντικοί πολιτικοί θα μπορούν να έρχονται πίσω και να μας επισκέπτονται. Αυτό ανοίγει μια ενδιαφέρουσα προοπτική: μπορεί να έρθει πίσω ο Γιωργάκης και να σκοτώσει τον Ευάγγελο ή. Να επιστρέψει ο Κώστας Λαλιώτης και να σκοτώσει τον Μητσοτάκη. Αυτή είναι μια από τις διασημότερες σπαζοκεφαλιές της ελληνικής πολιτικής σκηνής που είναι γνωστή σαν το «παράδοξο του παππού». Απ’ ότι μπορώ να συμπεράνω μόνο η κβαντική φυσική μπορεί να έχει απάντηση.
Η πρόοδος της κβαντομηχανικής επιτρέπει πλέον και την τηλεμεταφορά πράγμα που σημαίνει ότι, η Κα Ντόρα μπορεί να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ και το ίδιο ισχύει για τον κ. Καρατζαφέρη. Κλείνοντας την έγκυρη πολιτική μου ανάλυση επιστρέφω στα μεταμεσονύκτια,  μεταφυσικά, μεταπασοκικά μου ερωτήματα. Α. υπάρχει ζωή μετά τον Γιωργάκη; Β. Θα γίνει Πρωθυπ η Κα Ντόρα; Γ. Θα επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή; Δ. Θα υπογραφεί το Πι Ες Άι –ως άι σιχτίρ του EFSI; E. Τι υπήρχε πριν τη Μεγάλη Έκρηση; ΣΤ. Τι θα γίνει μετά τον Looky Look; Για όλα απαντήσεις σε επόμενο σημείωμα με την προϋπόθεση ότι, ο κ. Θέμος με βοηθήσει σε τομείς που δεν γνωρίζω καλά._Κ.Κ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

7 Comments

  1. δημητρης

    Γιατι Μαστερ γιατι?………
    Αυτο το “κ.Θεμος” στο τελος ηταν σαν λεκες, πανω στο καταλευκο φοντο του ιστολογιου, ηταν το “φαλτσο” σε αυτην την σουρεαλιστικη εμπνευση σου, εκτος κι αν το κ. δεν σημαινει και απαραιτητα κυριος και ο καθενας μπορει να κανει, οποιον συνειρμο θελει…………..

  2. Πέτρος Δ.

    Τώρα τι σου φταίει ο PSIαριανός; Την άνοιξη τον αποθεώνατε όλοι που τα ‘ριχνε στο σύστημα. Κατά τα άλλα, συνέντευξη έδινε και δίνει στον κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Τι άλλαξε; Ότι ενέδωσε και στον κ. Πρετεντέρη; Εξ όνυχος… αγαπητέ κ. Καββαθά. Δεν λέω όμως, δύσκολη περίπτωση. Για εμένα να δεις.

  3. Πέτρος Δ.

    Με συνεπήρε το νεύρο και παρέλειψα να πω ότι το άρθρο σας είναι καταπληκτικό, αυτές δε οι θεωρίες περί άπειρων διαφορετικών συμπάντων-στιγμών-αντιδράσεων και τα ρέστα οδηγούν κατ’ ευθείαν στο ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξει ο καθένας μας. Και στο Politically correct.

    1. Ο κ.Καββαθας τα ανεφερε τα περι απειρου κλπ πιστευοντας οτι δεν κανει μεγαλυτερο κακο απο το υπαρχων.Τωρα αν η μεταφραση τους ειναι”ποσο μικροι ειμαστε!!!!αρα δικαιουμαστε να κανωμε ο,τι γουσταρωμε,αυτα εξαρτωνται απο τον πνευματικο μεταφραστη εκαστου

  4. Πέτρος Δ.

    Παρά λίγο και θα ήμασταν συνυποψήφιοι. Για τις ιδέες σας σάς είχαν ανάγκη; Καθόλου, θα έλεγα. Σας ήθελαν για το όνομά σας. Βαρύ όνομα, όνομα που χτίσατε με προσωπικό αγώνα και κόστος ψυχής. Ίσως δεν καταλάβατε το ύφος μου, δεν σας μέμφομαι κ. Καββαθά, άλλωστε έχετε αποδείξει ότι στις φουρτούνες η πυξίδα σας λειτουργεί σωστά.

  5. Ευμένης ο Καρδιανός

    Είναι 9.39 πρωϊ !

    Κύριε Καββαθά, you made my day!

    Με έκανες πρωϊνιάτικα να γελάσω, ιδίως με εκείνο το “το Πι Ες Άι –ως άι σιχτίρ του EFSI”.

    Σου εύχομαι υγεία σιδηρά και πολύ κέφι, επειδή εμένα μου έχει τελείωσει εδώ και πολλά χρόνια.

    Κρίμα ….., η Ελλάς είναι τόσο ωραία, έχει τόσο καλό κλίμα και οι άνθτωποί της θα μπορούσαν να είναι τόσο ωραίοι …..

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.