Στη Θεσσαλονίκη.  Για τη θυσία των παπούδων τους  στον 2ο Π.Π. . Μπροστά στον… Ξυνίδη, Κάτι ασυνάρητα και ανασούμπαλα μπουλούκια που δεν είναι ικανά να ακολουθήσουν τον ρυθμό της “μουσικής”!

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

21 Comments

  1. C_GRIP

    Τουλάχιστον αυτά τα μπουλούκια, συμμετείχαν στην παρέλαση, έστω και χωρίς να είναι καλή η εικόνα τους. Δυστυχώς έτσι όπως πάμε, σε λίγα χρόνια δεν θα γίνονται παρελάσεις, για να μην θεωρηθούν οι συμμετέχοντες “εθνικιστές”, “πολεμοκάπηλοι” κλπ.
    Οταν ένας λαός ξεχνά και δεν τιμά την ιστορία του, τότε υποθηκεύει το μέλλον του…

      1. C_GRIP

        Ηταν προφανές αγαπητέ Κ. γιατί το ανέφερες, δεν χωρά αμφιβολία.
        Ας δούμε τώρα και το ιλαρό του θέματος: το απολαυστικότερο κομμάτι της περιγραφής των στρατιωτικών παρελάσεων, είναι οι απίστευτες κορώνες των παρουσιαστών δημοσιογράφων (ειδικών εννοείται στα οπλικά συστήματα…), για “υπερσύγχρονα” όπλα, “αδιαπέραστες” αντιαεροπορικές ομπρέλες & θώρακες αρμάτων, “ακοίμητους” φρουρούς της πατρίδας και άλλα γραφικά, που μόνο μεγαλείο δεν δίνουν στα όσα παρουσιάζει η κάμερα αλλά αντίθετα τα ευτελίζουν στο επίπεδο της ανόητης παράτας. Ειδικά στο παρελθόν, συχνά μπέρδευαν τους τύπους των αεροσκαφών με τραγελαφικά αποτελέσματα. Για να δούμε τι θα δούμε αύριο…

  2. george..

    δεν φταινε τα παιδια… οι καθηγητες φταινε οι δημοσιοι υπαληλοι του καθησιου και της απεργιας… λες και ειναι κακο να δουλεψουν και λιγο… δεν φτανει που καθονται ολο το χρονο… να βγουνε εξω να κανουν λιγο μαθημα στα παιδια θα κουραζοσανται ?… εκτος και αν ζηταγανε επιδομα παρελασης και δεν τους το δωσανε… τεμπελιδες και ανευθυνοι τουλαχιστον το 90% απο αυτους…

    1. Όλα σωστά αλλά, ως …μέλη του ΚΚΛ δεν τραβάμε ζόρι με τις παρελάσεις και τα εθνικιστικά παραλληρήματα. Απλά λέμε πως, όταν κάνεις κάτι, πρέπει να το κάνεις με σοβαρότητα και σεβασμό σε αυτό που εκπροσωπεί -αν πρόκειται για τα κόκαλα των παπούδων σου που έμειναν (άθαφτα) στα βουνά της Αλβανίας πολεμώντας τον φασισμό.
      Για τσίπα μιλάμε

      1. Angelos Mintsoudis

        Αμφιβάλλω άν τα παιδιά (που κάναν όπως κάναν παρέλαση) γνωρίζουν τις συνθήκες με τις οποίες έγινε ο πόλεμος (από τα βουνά της Αλβανίας μέχρι και του οχυρού της Νυμφαίας και την Κρήτη). Δέν είμαι σίγουρος επίσης με όλα αυτά που ακούνε για την Ελλάδα και τους Έλληνες (χρεωκοπίες κτλ., παραποιημένα στατιστικά, μαλαγανιές κτλ) άν αισθάνονται και υπερήφανα όσο θα έπρεπε σαν Έλληνες. Τις 28 Οκτώβρη του 1996 διάβαζα σε εγκωμιαστικό άρθρο στην τότε αγγλοφωνη εφημερίδα ‘The European’ (έχει σταματήσει η έκδοση της εδώ και καιρό) τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε η Ελλάδα στην καθυστέρηση του πολέμου με την Ρωσία που άλλαξε και την ροή των γεγονότων του 2ου παγκοσμίου πολέμου.Έγραφε ο Άγγλος αρθογράφος για το πόσο ευφνωμωνες πρέπει να είναι οι υπόλοιποι λαοί απέναστι στους Έλληνες. Για Ελληνάρες ευτυχώς δεν ανέφερε τίποτε! Τους τα είπε κανείς αυτά;

  3. netakias

    ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΔΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ

    δεν φταινε τα παιδια… οι καθηγητες φταινε οι δημοσιοι υπαληλοι του καθησιου και της απεργιας… λες και ειναι κακο να δουλεψουν και λιγο… δεν φτανει που καθονται ολο το χρονο… να βγουνε εξω να κανουν λιγο μαθημα στα παιδια θα κουραζοσανται ?… εκτος και αν ζηταγανε επιδομα παρελασης και δεν τους το δωσανε… τεμπελιδες και ανευθυνοι τουλαχιστον το 90% απο αυτους…

    1. tasos

      Ουδεμία ευθύνη βεβαίως φέρουν οι φραπεδοτρεφόμενοι γονείς των φερέλπιδων νέων που βρίζουν από τις καφετέριες τους άχρηστους δασκάλους, τη… “δεξιά” και την κακούργα κενωνία στις 11.30 πμ. αποξυόμενοι ολημερίς, αδιαφορώντας πλήρως για τα βλαστάρια τους. Αυτοί βέβαια πληρώνουν φιλότιμα 52 ιδιαίτερα ημερησίως προκειμένου να αποφύγουν κάθε επαφή με το παιδί τους και “να του παρέχουν το καλύτερο”.

      1. Φυσικά και είναι συνυπεύθυνοι ο γονείς.

        δεν ξέρω αν είναι 50-50, αλλά κι άλλες γενιές μεγάλωσαν τα παιδιά στο δρόμο (τώρα στο DVD και στο PS3) αλλά υπήρχαν δάσκαλοι που κρατούσαν θερμοπύλες.

  4. despotis1

    η ποιότητα του μυαλού φταίει. οι νευρώνες κάτι παθαίνουν και οι συνάψεις δεν γίνονται σωστά. τα παιδιά ενδιαφέρονται να γίνουν καλοί τραγουδοποιοί και μόνον και καλώς πράττουν. Του το εδίδαξε η κοινωνία. Οταν όμως οι τούρκοι θα τους έχουν στα εργοστάσια να δουλεύουν με 30ευρώ την ημέρα θα καταλάβουν τι εστί να εκτιμούν και τη τελευταία πέτρα στο τόπο που γεννήθηκαν.

  5. Angelos Mintsoudis

    Γιατί να παρελάσουν τα παιδιά με τάξη και συγχρονισμό; Τους εμπέδωσε κανείς το Εθνικό αίσθημα περηφάνιας που θα έπρεπε να είχαν; Ποιός θα το κάνει αυτό; Οι ρεζίληδες που κάνουν ιδιαίτερα τα παιδιά των τάξεων τους στο σπίτι και δέν δηλώνουν τίποτε στην εφορία; Προσωπικά, τα τελευταία χρόνια στο σχολείο με διαφόρους τρόπους δέν πήγα σχεδόν ποτέ να κάνω παρέλαση με επικεφαλής τους ρεζίληδες.
    Τουναντίων, όταν υπηρέτησα την χώρα έκανα αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα σε παρελάσεις και έλαβα μέρος σε αρκετά αγήματα με τάξη και πολλές φορές απίθανο συγχρονισμό. Και το επιδίωκα και το διασκέδαζα κιόλας. Γιατί άραγε;

  6. marakis giorgos

    Θα έλεγα πως ευλόγα δημιουργούνται προβληματισμοί για την κουλτούρα των παιδιών που δεν έχουν χρόνο να εμβαθύνουν σε συζητήσεις με γονείς και δάσκαλους καθώς και για τον καθαρά διεκπεραιωτικό ρόλο της ανατροφής και εκπαίδευσης που τείνει σε βιομηχανικά πρότυπα παράγωγης. Σε κάθε περίπτωση, όπως κάθε άνθρωπος, και αυτά τα παιδία θέλουν να είναι ελεύθερα, ζουν σε ένα κόσμο που δεν είναι προφανές σε τι πρέπει να πουν ΟΧΙ και ο καθένας προσπαθεί να καιροσκοπήσει εις βάρος τους χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν ομαδικά. Δε νομίζω πως υπάρχουν παιδία που συνδέουν την παρέλαση με τη συστρατευση και κατανόηση της ομαδικής δύναμης η οποία μπορεί να διαφυλάξει κοινά συμφέροντα. Είμαι σίγουρος όμως πως και η σημερινή γενιά θα έχει την ψυχή να υπερασπιστεί τη σημαία όταν δώσει διαταγή ο ηγέτης (ανεξαρτήτου παράταξης) που θα εκφράσει την ανάγκη όλων για ελευθερία. Ο ηγέτης αυτός θα πρέπει πρωτίστως να νιώθει πως η σημαία σχεδιάστηκε για να οριοθετεί την κυριαρχία της ομάδας των ελλήνων στο χώρο που ζουν και όχι για να αντικαταστήσει το φέσι στη διαφωτισμένη Ευρώπη.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d