Λίγα συμπληρωματικά από τον “Detective X2” στο άρθρο της «Ελευθεροτυπίας»…
Υπάρχει μία εταιρία που, ας πούμε, λέγεται Energia η οποία έχει προσβάσεις σε όλη την ανατολική Μεσόγειο και στον Καύκασο και στην Ρωσία. Την εταιρία αυτή την έχουν, ας πούμε, ο κ. Θ. Γκούφης, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ με διδακτορικό στην ενεργειακή πολιτική και ο κ. Γ. Νικολοκώστας , Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ. Υπάρχει και μία άλλη εταιρία που λέγεται, ας πούμε, «Σανσκριτικές Επενδύσεις Α.Ε., Σύμβουλοι Επενδύσεων» η οποία, το 1988, στεγάζονταν κάπου κοντά στο Χίλτον (όλες οι politically correct εταιρίες στεγάζονται κάπου κοντά στο Χίλτον). Το 1998 η Κα Μούκα κάλεσε τον Detective X2 στο γραφείο της και τον ρώτησε αν θα τον ενδιέφερε να ασχοληθεί με την ενεργειακή πολιτική. Ρωτώντας ποιός, που, γιατί τον έστειλε στις «Σανσκριτικές Επενδύσεις» όπου τον  υποδέχτηκε η αμερικανίδα σύζυγος του Βικέντιου Θήλυ, αδελφού του κ. Μάκη, η κυρία Λώρα Τζέτισον η οποία του ζήτησε τους τίτλους σπουδών. Μετά από τα προκαταρκτικά ο Detective X2 τόλμησε να ρωτήσει πως και πόσο θα πληρωνώταν. Στην ενοχλητική ερώτηση, η απάντηση ήταν: “what?”. “My dear; Εδώ η εργασία είναι εθελοντική, δεν πληρώνουμε». Εθελοντική επιστημονική εργασία σε εταιρεία συμβούλων που μπλεκόταν ήδη σε προγράμματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα ελληνικά Υπουργεία δεν είχε ξανακούσει. Μην έχοντας καιρό για χάσιμο,  ο Χ2 την χαιρέτησε μπαίνοντας στον κατάλογο των ανεπιθύμητων προσώπων στο τότε γραφείο της Κας Μούκα, στην οδό Σταδίου 5.
Παραθέτω αυτούσιο το προφίλ της εταιρείας από την ιστοσελίδα της.
«Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1987 από ομάδα επιστημόνων με σημαντική εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, διαχείριση επενδυτικών προγραμμάτων (Project Management), παραγωγή και εμπορία προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και κατάρτιση στελεχών. Η εταιρεία προσφέρει γνώσεις και εμπειρία των στελεχών της σε ιδιώτες, ειδικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με στόχο να συμβάλουν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας τους μέσα από την αναδιοργάνωση τους, την μεταφορά τεχνολογίας, τις νέες επενδύσεις, την διεύρυνση των αγορών τους, την κατάρτιση του προσωπικού τους και την απόκτηση δεξιοτήτων ομαδικής εργασίας. Οι υπηρεσίες που παρέχονται περιλαμβάνουν και την εξασφάλιση πόρων από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και πιστωτικά ιδρύματα για την υλοποίηση των προτεινόμενων επενδύσεων[1]. Επίσης προσφέρονται υπηρεσίες Διοίκησης Έργου καθ’ όλη την διάρκεια της υλοποίησης των επενδυτικών έργων με στόχο την ελαχιστοποίηση των παραμέτρων του χρόνου και κόστους και την επίτευξη της προδιαγεγραμμένης ποιότητας[2]. Τέλος προσφέρονται χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τις εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών, την κεφαλαιακή τους αναδιάρθρωση, την χρηματοδότηση επενδύσεων και την υποστήριξη στην διαδικασία αναβίωσης[3]. Για την Ευρωπαϊκή Ένωση η εταιρεία εκπονεί μελέτες για την διερεύνηση και υποστήριξη της επιλογής πολιτικών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η εταιρεία είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο αξιολογητών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιεί αξιολογήσεις προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες. Καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να αξιολογεί όλα τα προγράμματα των Γενικών Διευθύνσεων και οργανισμών της, η εταιρεία μας προσφέρει τις υπηρεσίες προκειμένου να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα, η αποδοτικότητα, και η επίπτωση των προγραμμάτων που υλοποιούνται για την προώθηση και εφαρμογή των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης…
Διοίκηση
Βικέντιος Θήλυς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου
Έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος και Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου μεγάλων βιομηχανικών εταιριών, στις οποίες ανέπτυξε και εφάρμοσε με επιτυχία μία πρωτοπόρο προσέγγιση διοίκησης για ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Με υποτροφία του ιδρύματος Fulbright, εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και στο Πανεπιστήμιο Columbia όπου και σπούδασε Φυσική και Φιλοσοφία των Επιστημών.
Κωνσταντίνος Νικολάου, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Νομικός Σύμβουλος, δικηγόρος με ειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Freiburg, (PhD στη Νομική). Είναι μέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων, ως Νομικός Σύμβουλος σε μεγάλες εταιρίες και έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία σε συγχωνεύσεις και εξαγορές, καθώς επίσης σε χρηματοδοτικά σχήματα για μεγάλα αναπτυξιακά έργα.
Laura Jetisson, Γενική Διευθύντρια
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και Εκπαίδευση (MA) στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Είναι υπεύθυνη για τις διεθνείς επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας και για τα εθνικά και περιφερειακά αναπτυξιακά προγράμματα που διαχειρίζεται η εταιρεία.
Δημήτρης Χανάρας Εντεταλμένος Σύμβουλος
Ειδικεύεται στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, στην οργάνωση παραγωγής, καθώς επίσης και στην εκπαίδευση στελεχών επιχειρήσεων. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, έχει διατελέσει Γενικός Διευθυντής μεγάλης Βιομηχανικής Μονάδος. Από το 1996 σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της σύμβασης της εταιρείας για τη Διαχείριση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Βιομηχανίας του Κ.Π.Σ ΙΙ.
Κώστας Καββαθόπουλος-Καββαθιάδης, Διευθυντής
Σύμβουλος Επιχειρήσεων με ειδίκευση σε θέματα επενδύσεων, συγχωνεύσεων, οργάνωσης επιχειρήσεων και στρατηγικού προγραμματισμού. Διετέλεσε ανώτερο και ανώτατο στέλεχος Ελληνικών και Πολυεθνικών Επιχειρήσεων. Διαθέτει επίσης σημαντική εμπειρία στους τομείς : Σχεδιασμού και υλοποίησης επενδύσεων, εφαρμογής πληροφοριακών συστημάτων, διαχείριση μεταφοράς τεχνολογίας, αναδιοργάνωσης επιχειρήσεων, marketing. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του ΠΜΕ
Λίστα Επιλεγμένων Πελατών
(Στη διάθεση της εφημερίδας)
Λίστα Επιλεγμένων Έργων
(στη διάθεση της εφημερίδας για να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι)


[1] Π.χ. μονορέιλ.
[2] Don’t bother, δεν τρέχει τίποτα, ποτέ δεν «ενοχλούν».
[3] Π. χ. αναβίωση της Πυρκάλ που βρίσκεται απέναντι από το κλεμμένο κτήριο των Τεχνικών Εκδόσεων

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

2 Comments

  1. Γιώργος Σπανός

    Να υποθέσουμε ότι αυτό είναι μια μικρή πρόγευση του τί θα επακολουθήσει ? Πολύ μου αρέσει !
    Παρεμπιπτόντως , χρόνια πολλά και ότι καλύτερο για το αύριο , όπως και άν το έχετε σκεφτεί . Εμείς έτσι και αλλίως κοντά θα είμαστε .

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d