Τα Αρχαία Ελληνικά και άλλες πέντε “νεκρές” γλώσσες, θα διδάσκονται (μετά από επιλογή των μαθητών) στα Δημοτικά σχολεία στην Αγγλία.

Εδώ κλώσσα μου γιατί δεν διδάσκονται;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

14 Comments

  1. Πέτρος Δ.

    ” Κλώσσα” και ΦΩΤΟ με γκέι; Α πα πα πα πα…
    Το παρακάτω άρθρο αναρτήθηκε στο Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο AlfaVita :
    Το Μνημόνιο κάνει (;) τα παιδιά μας gay. Ε και;
    Αρθρογράφος:
    Ν.Τζουβάλα, Α.Κοσυφολόγου, Λ.Θεοδώρου
    http://www.alfavita.gr/apopsi/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CF%82-gay-%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9#comment-3537

    Στο “όραμα για την κοινωνική χειραφέτηση”, εσείς …δεν; Τι έχετε να πείτε στις λεσβίες; Γιατί τες κατατρέχουν;

    1. Έλα ντε… Και τους εκπροσώπους του 4ου φύλλου από τον πλανήτη Ζον γιατί τους κυνηγάνε; Και εκείνους, του 7ου (το κάνουν σε κενό αέρος) γιατί δεν τους καλούν στα πρωινάδικα; Είναι ή δεν είναι ρατσισμός να αποκλείονται όλες οι δραστηριότητες της ζωής στον ελεύθερο κόσμο όπου οι πολίτες, μη έχοντας με τι άλλο να κάνουν, ασχολούνται με τα μόρια και τα αιδοία τους; Τσ,τσ,τσ

  2. Ευμένης Καρδιανός

    Διότι έχουν επικρατήσει οι στούρνοι αναδομητές της Ιστορίας μας.
    Ο Χάρολντ ΜακΜίλλαν, Άγγλος πολιτικός και πρώην Πρωθυπουργός της Μ.Β., μετά από την εμπειρία που απέκτησε διδάσκοντας σε επιλεγμένο ακροατήριο,(σαν τον “δικό μας” τσίου τσίου κωπηλάτη και ποδηλάτη συνεχώς γυμναζόμενο!) στην Οξφόρδη, έλεγε ότι οι ακαδημαϊκοί διαδάσκαλοι …… είναι κατά πολύ περισσότερο ραδιούργοι από τους πολιτικούς..!

    Συμπηρώνω και εγώ, προωθουμενοι με …. αριστερόκ…γάχτυλο

  3. Ανώνυμος

    ερωτήματα εκτός θέματος :

    – ποιες είναι οι άλλες 5 “νεκρές” γλώσσες ?
    – τι διδάσκονται για αυτές τα παιδιά στην Αγγλία ?
    – πόσες ώρες “διδάσκονται” τα παιδιά μας αρχαία στο γυμνάσιο / λύκειο ?
    – τι ακριβώς “διδάσκονται” τα δικά μας παιδιά ?

  4. Ανώνυμος

    Το 99% των νεοελλήνων, ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν μπορεί ούτε να διαβάσει ούτε να γράψει νέα ελληνικά. Τα αρχαία τους μάραναν, τρομάρα τους!

  5. Ανώνυμος Αλκοολικός

    Ωραία η φωτογραφία της κυρίας με τα γαλανόλευκα: οι κωμικοτραγικές συνέπειες του να πιστεύεις ότι μπορείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι.

  6. Road Runner

    Δεν είναι 5 νεκρές:

    French, German, Spanish, Italian, Mandarin, Latin and ancient Greek

    Εκεί διδάσκονται ως foreign languages για να ενισχύσουν τη ικανότητα των μαθητών να μαθαίνουν ξένες γλώσσες και να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην παγκοσμιοποιημένη αγορά εργασίας (Α-ΠΑ-ΠΑ κακές κουβέντες).

    Εδώ όταν μπήκαν ξένες γλώσσες στο Δημοτικό κάνανε όλοι σαν να τους πατήσανε τον κάλο. Οι «πατριώτες» γιατί φοβούνται μην αλλοιωθεί το έθνος και οι «αριστεροί» γιατί η διασύνδεση της εκπαίδευσης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας είναι κακό και απαγορευμένο πράγμα.

    Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/9683536/More-primary-schools-to-offer-Latin-and-ancient-Greek.html

  7. Thunderbolt

    Θυμάμαι ακόμα πόση απέχθεια είχαν οι μαθητές για την ξένη γλώσσα στο σχολείο ή και στο φροντιστήριο. Η πλειοψηφεία το έβλεπε σαν αγγαρεία. Σαν να προέβλεπαν τις… ευδαιμονικές ημέρες του πασόκ και της δημοσιουπαλληλίας, αλλά όχι και αυτές που περνάμε τώρα, όπου κάθε ξένη γλώσσα είναι και εισητήριο επιβίωσης. Αν δεν διάβαζα από μικρός Πτήση και 4Τ, και από εκεί δεν μου γεννιόταν το ενδιαφέρον για ξενόγλωσσα περιοδικά και βιβλία, ίσως ήμουν κι εγώ σήμερα ένα ακόμα ξύλο απελέκητο σε κάποια δημόσια υπηρεσία. Εντυπωσιακή η αποκάλυψη από το πανεπιστήμιο του Cambridge ότι ο Νεύτων μελετούσε τις θεωρίες των Αρχαίων Ελλήνων σοφών και κρατούσε σημειώσεις στα Ελληνικά πριν εκδόσει (αντιγράψει εν μέρει?) τις δικές του θεωρίες….

  8. Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ

    Κατεβάστε τους αρχαίους από το εικονοστάσι. Μια ζωή η Ελλάδα μοιάζει με Αρσακειάδα δασκάλα, παραγεμισμένη με λογιότατους, καθώς έγραφε ο Παλαμάς. Έξι χρόνια αρχαία κάνουν οι μαθητές και αρχαία δε μαθαίνουν. Αντί να ασχολούνται με τα κείμενα, ασχολούνται με τη γλώσσα, ενώ ο αρχαίος λόγος εκτιμάται παγκόσμια για το περιεχόμενό του και το σύστημα αξιών που προβάλλει. Όχι τη στείρα τυπολατρεία της γραμματικής και του συντακτικού που επικρατεί εδώ από τη βαυαροκρατία και μετά. Στ’ αλήθεια, πάσχουμε από λογιότατους; Ή μήπως πάσχουμε στην τεχνική εκπαίδευση που αφέθηκε στην τύχη της (κακή ομολογουμένως) από το θάνατο του Καποδίστρια; Δε φταίνε οι αρχαίοι που δεν πάμε μπροστά. Η αρπαχτή και το βόλεμα φταίνε.

    Η γλώσσα του τόπου είναι η νεοελληνική. Αν δε μάθεις καλά αυτήν, καμιά δε θα ξέρεις. Όσο για τα αρχαία, το Λύκειο φτάνει για την εκμάθηση της γλώσσας.Εκ πείρα γνωρίζω ότι τρία χρόνια αρχαία ήταν αρκετά για να μάθω τη γλώσσα. Το ίδιο και όλοι ρης μεταπολιτευτικής γενιάς, όπως διαπιστώνω ακόμη και σήμερα. Και τέλος φτάνει πια η γλωσσολαγνεία. Το σχολείο να διδάσκει μια ξένη γλώσσα και τέλος. Όποιος θέλει να μάθει περισσότερες ας το κάνει μόνος του. Κάτεργο το κατάντησε το σχολείο ο νεοπλουτισμός γονιών και Υπουργείου. Γεμάτες εφτά ώρες,διάβασμα τρελό στο σπίτι, φροντιστήρια πάσης φύσεως…. Οι νέες γενιέ μεγαλώνοντας έτσι θα παίρνουν αντικαταθλιπτικά με τις χούφτες, μόνο και μόνο για να καμαρώνουν οι γινείς – εμείς δηλαδή – σα γύφτικα σκεπάρνια.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d