Καλή η κριτική και το χιούμορ αλλά, δεν βλέπω προτάσεις για την έξοδο απ’ την κρίση είπε ένας αναγνώστης γι’ αυτό να μερικές…


Παιδεία (γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς): Επαναφορά του “παλαιού” συστήματος εξετάσεων όπου οι αγράμματοι αποβάλλονται και οι καλοί προχωρούν. Διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών σαν εργαλείο σκέψης και ανάλυσης. Κίνητρα για τους καλούς, θέσεις εργασίας για τους μέτριους και τους κακούς. Σχολεία για τη Νέα Γλώσσα των Η/Υ. Μαθήματα Ιστορίας και όχι προγονολατρείας.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Απλοποίηση του δαιδαλώδους, χρονοβόρου και, σχεδιασμένου για να ενισχύει την διαφθορά Νομοθετικού Πλαισίου. Για να πάρεις άδεια εγκατάστασης αιολικού ή φ/β πάρκου στην  Ισπανία απαιτούνται 6-8 μήνες. Στην Ελλάδα 6-8 χρόνια λόγω της δράσης των “τοπικών κοινωνιών”, των μόδιστρων, των διασκεδαστών και των …οικολογικών οργανώσεων!


Δημόσιο: Απογραφή της δημοσιοϋπαλληλίας και απαλλαγή από τους δεκάδες χιλιάδες που έχουν διοριστεί από τους πολιτικάντηδες που “κυβέρνησαν” τον τόπο. Άμεση εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης – που προσπαθεί και ο Γιώργος.


Δημόσια έργα: Έλεγχος της αναγκαιότητας, των προσφορών και της προόδου των έργων από Σώμα Ιρλανδών Ευπατριδών (δεν γράφω “Ελλήνων” για να μη με πουν …εθνικιστή) ή τρελαμένων πολιτών που αρνούνται να λαδωθούν.

Βιομηχανία: Νόμοι και κίνητρα που να ενισχύουν την “βιομηχανία” Λογισμικού και στήριξη της υπάρχουσας βαριάς βιομηχανίας – με την προϋπόθεση ότι τηρεί τους Νόμους.


Αμυντική Βιομηχανία: Υπογραφή διακρατικών συμφωνιών για την συμπαραγωγή των οπλικών συστημάτων που χρειάζεται η χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια. Παράδειγμα: συμπαραγωγή των δύο η  τριών τύπων ελικοπτέρων που χρειάζονται για την Αστυνομία, τον Στρατό, το Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία. Το ίδιο για τα αεροπλάνα, τα πλοία, τα υποβρύχια, τα πυρομαχικά, τα πάντα…


Τουριστική βιομηχανία: Δημιουργία θεματικών κέντρων για α. καταδύσεις, β. θαλάσσια σπόρ (surf, kite surf, yacht  και power boat racing), γ. ορειβασία, trekking, πτήσεις αλεξιπτώτου πλαγιάς, κέντρα ανεμοπορίας (η Έδεσσα είναι ιδανικός τόπος για Πανευρωπαϊκό Κέντρο).

Μεταφορές: Ανάπτυξη σιδηροδρόμων με διακρατική συνεργασία και συμπαραγωγή. Κίνητρα για χρήση εναλλακτικών καυσίμων σε φορτηγά και λεοφωρεία. Κίνητρα για τη σχεδίαση και παραγωγή στην Ελλάδα μικρών 3θέσιων ταξί που κινούνται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Λειτουργία σε 12ωρη ή και 24ωρη βάση και διαφήμιση σε όλη την Ε.Ε. όλων των περιφερειακών αεροδρομίων ή, έστω, εκείνων που βρίσκονται σε περιοχές που υπάρχουν τα θεματικά τουριστικά “πάρκα”.

Περιβάλλον: Δάνεια 25ετούς διάρκειας με τόκο 1,5% για την τοποθέτηση Φ/Β ακόμα και στις μαρκίζες καταστημάτων. Ισχυρά κίνητρα για την αγορά και χρήση οχημάτων που καταναλώνουν κάτω από 5 λίτρα στα 100 χλμ. Απαγόρευση της εισαγωγής και παρασκευής επιβλαβών λιπασμάτων. Κίνητρα για την εξοικονόμηση νερού και βαριές ποινές για τους “γύφτους” που πλένουν τα γιωταχί και τους …δρόμους με νερό της ΕΥΔΑΠ!

Αστυνομία Περιβάλλοντος: Σώμα που θα αποτελείται από άτομα που θα διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα (αυτοκίνητα, ελικόπτερα, αεροπλάνα) και την δυνατότητα να επιβάλλουν βαριές ποινές. Χωρίς αυτό οι Ασωποί και οι παράνομες χωματερές θα συνεχίσουν να υπάρχουν.

Οικονομία: Ένα και μοναδικό μέτρο. Να ζητηθεί η βοήθεια και η συμπαράσταση του πνευματικού κόσμου (αν ακόμα υπάρχει) σε μία καμπάνια που θα λέει στην ελληνικό λαό (αν ακόμα υπάρχει) πως είναι ορθό και τίμιο να βοηθάς και να υπερασπίζεσαι την Πατρίδα από κάθε εσωτερικό και εξωτερικό εχθρό. Με άλλα λόγια η δημιουργία μιας “Λέσχης” που, σιγα-σιγά όλοι θα θέλουν να γίνουν μέλη επειδή θα αποτελείται από υπερήφανους, καθαρούς, τίμιους και παραγωγικούς πολίτες οι οποίοι δεν κλέβουν, δεν ρυπαίνουν, δεν καταστρέφουν, δεν συγκεντρώνουν πλούτο για τον πλούτο και, είναι έτοιμοι να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους για την πατρίδα.

Περισσότερες προτάσεις αν και εφ’ όσον ζητηθούν…


Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

11 Comments

  1. cghera

    KK for President!Μου άρεσε πάρα πολύ η αστυνομία περιβάλλοντος. Πόσες φορές άραγε δεν έχουμε δει κάποια Κυριακή να καίγονται λάστιχα, πλαστικά, σκουπίδια, και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους μας και να βγαίνει ένα μαύρο σύννεφο που φαίνεται από 27 χιλιόμετρα; Προσωπικά πιστεύω ότι όλο το ζουμί είναι η Παιδεία μας (που δεν υφίσταται επί της ουσίας).Δεν έχουμε παιδεία και για αυτό είμαστε παρτάκηδες και μας νοιάζει μόνο το δικό μας συμφέρον και όχι της κοινωνίας ή της χώρας.Όποιος πληρώνει φόρους είναι μ….ς και τον κοροϊδεύουν όλοι. Οι λαμβάνοντες εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ μηνιαίως τα βρίσκουν με τους "αδιάφθορους" εφοριακούς (που έχουν σπίτια με πισίνες και 23 τουαλέτες). Οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί γκρινιάζουν μονίμως οτι το κράτος πρέπει να πάρει από τους "μεγαλοκαρχαρίες" πρώτα και μετά από εκείνους.Όλοι κλέβουν το κράτος (τον εαυτό τους δηλαδή και όλους τους υπόλοιπους) αλλά όλοι γκρινιάζουν οτι δεν έχουμε παροχές, υγεία (δίνουν φακελάκι όμως), συντάξεις (δεν πληρώνουν ένσημα όμως), έχουμε νέφος (λαδώνουν τα ΚΤΕΟ ή δεν πάνε καθόλου) κλπ κλπ κλπ.Ο γιατρός γκρινιάζει για τον υδραυλικό οτι χρεώνει πολλά (αλλά παίρνει φακελάκι) ο υδραυλικός οτι ο γιατρός για 5 λεπτά εξέταση ζητάει 100 ευρώ (αλλά δεν κόβει ο ίδιος απόδειξη αμα σου φτιάξει τη βρύση), Ο ελεύθερος επ. οτι η βενζίνη είναι ακριβή (αλλά κόβει απόδειξη κάθε 15 φορές και καβατζώνει το ΦΠΑ), ο βενζινοπώλης οτι είναι πολλά τα έξοδά του (αλλά νοθεύει τη βενζίνη, ή πειράζει τις αντλίες).Αφού λοιπόν ο πατέρας και η μάνα "διδάσκουν" τη νοοτροπία του παρτακισμού στα παιδιά τους, (σκουπίδια κάτω και έξω από το αυτοκίνητο, δεν φοράμε ζώνη, δεν παίρνουμε αποδείξεις, όταν κάνουμε βλακείες ζητάμε και τα ρέστα, κλέβουμε τον γείτονα, περνάμε πρώτοι στην ουρά από το πλάϊ, ψηφίζουμε κάθε 4ετία τους ίδιους για να μας βολέψουν κλπ κλπ κλπ) πως είναι δυνατό το παιδί να εξελιχθεί σε ιδανικό πολίτη;

  2. Λούρδας Βασίλειος

    Εξαιρετικές οι προτάσεις κ. Καββαθά. Μακάρι να βρεθεί ένας πολιτικός που να τις εφαρμόσει, γιατί φτάσαμε στον πάτο πλέον (έχω αρχίσει να σκέφτομαι για άλλο κράτος…).Δυστυχώς βλέπω καθημερινά ότι έχουμε τη χειρότερη νοοτροπία ως άνθρωποι στα απλά καθημερινά πράματα και για να εφαρμοστούν τα παραπάνω, απαιτούν αλλαγή νοοτροπίας (=παιδεία), που αν ξεκινήσει από τώρα, θα γίνει μετά από 2-3 γενιές. Άρα μάλλον είμαστε τελειωμένοι, δυστυχώς.Ας δούμε τι θα μπορέσει να κάνει ο Γιώργος με τη φορολογία σε πρώτη φάση…

  3. Anonymous

    Ως επι εικοσαετία εργαζόμενος στον τουρισμό (ξεναγός) μια και μόνη πρόταση γενική αλλά πολύ συγκεκριμένη : Να μην καταστρέφουμε ( με την βλακώδη "ανάπτυξη" ) αυτό ακριβώς για το οποίο έρχονται οι τουρίστες/περιηγητές/επισκέπτες στην Ελλάδα, δηλαδή το περιβάλλον/αρχαία/παραλίες/φιλοξενία/κλπ και να προσπαθήσουμε να ξαναφέρουμε αντί να διώξουμε τους επισκέπτες (γιατί αυτό ακριβώς κάνουμε).Ιδρυτικός Αναγνώστης.

  4. ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

    Χαίρομαι για τις τοποθετήσεις σας. Δυστυχώς, όπως έχω πει πολλές φορές, είμαστε λίγοι για να αποτελέσουμε αυτό που λέγεται "κρίσμη μάζα"

  5. ΙΩΣΗΦ ΤΖΑΡΔΗΣ

    χαίρομαι που (μου) απαντήσατε επί της ουσίας με προτάσεις, όπως κάνετε εδώ και χρόνια δλδ, μην παρεξηγηθώ, απλά τώρα τελευταία ειχανε αραιώσειτο μόνο που λείπει τώρα είναι να τις φωνάξει -πάλι; ναι πάλι – καποιος δυνατά (για αρχή απο το Εν Λευκώ, το ΘΕΜΑ, το ραδιοφωνο)η επανάληψη και οι…τελάληδες έχουν πέραση στην Ελλάδαδυστυχώς χρειάζεται θόρυβος και εντυπωσιασμός ακόμα και για συνετές προτάσεις – το βλαχογούστο του Ελληνα χρειάζεται να εντυπωσιαστεί (πρώτα) για να σκεφτεί (έπειτα)να σταθώ στην ιδέα για το περιβάλλον: τα 25ετη "φιλικά" δάνεια για (εγχώρια κατασκευασμενα) Φ/Β είναι η ιδέα που αν ποτέ εφαρμοστεί θα αλλάξει την Ελλαδα σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και γρήγορα

  6. ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

    Έχω άλλες …80 αλλά, δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς λόγος να τις πω. Όπως και στην εποχή του Τρικούπη έτσι και τώρα το μέλλον είναι γραμμένο και αποφασισμένο. Σε λίγους μήνες το κρατίδιο θα παρακαλεί τους πάτρωνές του να το σώσουν. Τι κρίμα αλήθεια

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d