http://www.youtube.com/watch_popup?v=Z2mf8DtWWd8

Το βίντεο είναι αυστραλέζικο αλλά, τα όσα παρουσιάζει τα “βλέπουμε” σε όλο τον “πολιτισμένο” κόσμο. Δείχνει το τι κάνει το οινόπνευμα την οδήγηση.

Κάποιος (ίσως εμείς αν με βοηθήσετε) πρέπει να κάνουμε ένα για το τι μπορεί να κάνει το κινητό. Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορώ, σχεδόν αποκλειστικά, με μοτοσικλέτα. Αυτό μου δείνει τη δυνατότητα να παρατηρώ από κοντά τους εγκληματίες μαλάκες, τα νεάτερνταλ, τα κρό μανιόν που οδηγούν και μιλάνε στο κινητό. Το ένα χέρι στο τιμόνο ο μαλάκας και το άλλο στο αυτί με το power to you. Γελοίοι τύποι σε τσιπούρες και χάρβαλα ντάτσουν, σε “αγροτικά” και “καγιέ” τούρμπο και βέβαια σε “μερσεντέ” SLK που είναι και οι περισσότεροι.

Έχω μάθει να τους διακρίνω από μακρυά αλλά, δεν είναι αρκετό. Τα συγκεκριμένα ανάγωγα, απολίτιστα, ξευτιλισμένα καθίκια δεν σταματάνε με τίποτα. Ούτε ένα γμηνο bluetooth δεν χρηισιμοποιούν για να έχουν, τουλάχιστον, και τα δύο τους κουλά στοι τιμόνι

Αυτά με το κινητό και τα άλλα ανθρωποιειδή που “πηδάνε” τη σειρά και μπαίνουν εμπρός στις διασταυρώσεις. Περιμένουν οι άλλοι κανονικά και, να ο μεγαλομαλάκας, ο κομπλεξικός “βλάχος”, το τυρί, ο τραχανοπλαγιάς να τους περνάει όλους και να “χώνεται” σαν αρδ..ι μπροστά. Και αν τολμήσεις να πεις κάτι μπορεί και να σε κάνει τόπι στο ξύλο ή να σ μαχαιρώσει

Ξεφτλισμένοι υπήκοοι, τελειωμένη χώρα. Ποιος μπορεί να τους μαζέψει όλους αυτούς τους κάφρους γιατί, τα περί αστυνομίας είναι παπουτσωμένο αστείο

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

17 Comments

  1. M

    Λυπάμαι που το λέω, αλλά, χαμένος κόπος!
    Το φαινόμενο έχει εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που προσωπικά πιστεύω είναι μη αναστρέψιμο.
    Στην “υπερβόρεια” χώρα που ζώ, η οποία φημίζεται για την οδική της ασφάλεια και τους οδηγούς της, είναι τόσο συνηθισμένο το κινητό στην οδήγηση, ακόμα και σε άθλιες καιρικές συνθήκες και απο οδηγούς φορτηγών και λεωφορείων (απαγορεύεται ρητά), ώστε κανείς δεν διαμαρτύρεται πλέον.
    Πάντως, το αυστραλέζικο σποτάκι μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια, όταν η τροχαία (;) συγκέντρωνε σε πλατείες συντρίμια απο δυστυχήματα “προς παραδειγματισμό”!

    1. Το σχόλιο μου δεν έχει αξία σε αυτό το ιστολόγιο μια και, κανείς από τους αναγνώστες δεν συμπεριφέρεται σαν “κάφρος”. Το ανάρτησα για να θυμώσουμε. Όλοι

      1. tasos

        Λέτε ε? Απέμειναν δηλαδή πεδία για σοβαρότητα στην… “τελειωμένη χώρα με τους ξεφτιλισμένους υπηκόους”??? Αισιόδοξο μήνυμα για το ’11!

        Ο ρωμιός δεν έχει τόσο μακρόχρονη σχέση με την έννοια “αυτοκίνητο” όσο ο βόρειος Ευρωπαίος. Το θεωρεί ακόμα “πολύ σπουδαίο πράμα”. Ίσως επειδή είναι ακόμα πολύ ακριβό σε σχέση με τα εισοδήματά του. Έχει-δεν έχει 20 χρόνια που ξέφυγε από το γάιδαρο και το 1000άρι (αν και βλέπω να ξαναγυρνάει γρήγορα σ’ αυτά). Όταν και αν ωριμάσει η έννοια “αυτοκίνητο” στο μυαλό μας, θα δούμε γύρω μας πολιτισμένη οδήγηση, σωστά μέσα μαζικής μεταφοράς και… ποδήλατα. Όλα τα βίντεο και οι νουθεσίες δε θα μπορέσουν να βελτιώσουν σημαντικά την κατάσταση όσο η απομυθοποίηση της έννοιας “αυτοκίνητο”.

        Πολύ καλή χρονιά σε σας και όλους τους φίλους!

  2. C_GRIP

    Η οδήγηση αποτελεί την πλέον ενδεικτική εκδήλωση του χαρακτήρα και του ψυχισμού ενός ατόμου και αυτό γιατί είναι σε μεγάλο βαθμό α-συνείδητη. Γι αυτό και δείχνει ξεκάθαρα το πολιτισμικό επίπεδο μιας κοινωνίας. Σαφώς έχει υπάρξει βελτίωση σε μερικά θέματα τα τελευταία 20 χρόνια (όπως η χρήση ζώνης ασφαλείας) αλλά η συμπεριφορά μεγάλου μέρους των ελλήνων οδηγών, είναι όντως απαράδεκτη. Εκεί φαίνεται όλος ο εγωϊσμός, το θράσος, τα συμπλέγματα και η ανοησία τους, που φυσικά δεν περιορίζονται μόνο εκεί αλλά εκδηλώνονται σε όλο το φάσμα της ζωής τους, στην οικογένεια, στη δουλειά τους κλπ.

    Γνωστός επιχειρηματίας της χώρας μας, όταν ήθελε να προσλάβει στέλεχος σε σημαντική θέση στον Ομιλό του τη δεκαετία του ’90, εφεύρισκε λόγους ώστε ο προς πρόσληψη υποψήφιος να τον “εξυπηρετήσει” μεταφέροντάς τον σε μία μικρή διαδρομή σε κάποιο προορισμό (συνήθως ανύπαρκτο). Οπως μετά από πολλά χρόνια έμαθα, το έκανε ώστε να δει “αφιλτράριστο” και χωρίς τα συνήθη φτιασιδώματα μίας συνέντευξης, τον πραγματικό χαρακτήρα του υποψηφίου. Εάν ήταν επιθετικός προς τους άλλους, εγωπαθής, νευρικός και αγενής στην οδήγησή του, τον απέρριπτε με συνοπτικές διαδικασίες.

    Τέλος, εύχομαι στον φίλτατο Κο Κ.Κ. αλλά και σε όλους όσους συμμετέχουν στο ιστολόγιο, μία καλή χρονιά, με υγεία και πολύ κουράγιο. Θα μας χρειαστεί…

    Χρήστος Γρυπαίος

  3. tilt

    Αυτά που γράφεις αγαπητέ Κ.Κ θα’πρεπε να γίνονται αυτόματα share στα υπουργεία α- παιδείας, εκπολιτισμού και ανυπεράσπιστου πολίτη.Φοβάμαι αν και δεν θέλω να χάνω την ελπίδα μου, ότι δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτό το είδος πολλαπλασιάζεται με απίστευτη ταχύτητα. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία,εσωτερική δύναμη και φώτιση.

  4. Σε λίγες ώρες θα “μπει” η νέα χρονιά. Και λοιπόν; Τι θα πει “θα μπει νέα χρονιά”;
    Ακούω (στη τηλεόραση) τους φρικτούς μικρομεσαίους που κυβερνούν αυτή την εποχή και που ακολούθησαν την Οικογένεια Adams που “κυβερνούσε” πριν και, παθαίνω μία ψυχολογία. Από που βγήκαν αυτά τα cartoon; Από την Disney αποκλείεται. ΟΙ άνθρωποι είναι σοβαροί επαγγελματίες. Από γιαπωνέζικα στούντιο ομοίως. Πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος που, με το ένα πόδι ακουμπάει στις προπολεμικές κωμωδίες slap stick και με το άλλο στον Καραγκιόζη. Οι μισοί (χαρακτήρες) είναι πρώην Πειναλέοι, συνδικαλιστές, αφισοκολλητές και λοιποί κοπρίτες που “λάδωσε τ’ άντερό τους” και οι άλλοι (μισοί) κολεγιόπαιδα με ζάπλουτους μπαμπάδες που σαν κύριο επάγγελμα είχαν το πρακτοριλίκι. Το τι μακακία ακούγεται δεν περιγράφεται, περισσότερο λόγω του τρόπου που εκφέρεται η Μπαρούφα.
    Ευκαιρία να σκεφτούμε το μέλλον. Να “ευχηθούμε” πως όλα θα πάνε καλύτερα. Πως η Ελλάδα θα ξεπεράσει, πραγματικά, το Μνημόσυνο. Πως, πραγματικά, είναι ευκαιρία για αγάπη και θαλπωρή. Και ο …δικός μου! Ο ένας και μοναδικός Theo de Shrek ο οποίος λέει μεν αλήθειες αλλά, ήταν και αυτός απών από το 1974 και μετά.
    Το 2011 είναι χρονιά που (Forrest Gap speaking) “αλλάζουμε το Κράτος, αλλάζουμε το αναπτυξιακό μας πρότυπο, αλλάζουμε τις συνήθειές μας, αλλάζουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα. μπλα, μπλα, μπλα…” Δεκατέσσερα “αλλάζουμε” αντί να βάλει τη λέξη στην αρχή και να κολλήσει πίσω της τις αλλαγές..
    Αυτά δεν είναι ειδήσεις αλλά κουτσομπολιό γειτονιάς της δεκαετίας του 60! Και, το κερασάκι στη τούρτα. Τα swaps και η επανεμφάνιση του Gollum
    Αν δείτε ν’ αλλάξει κάτι το 11 στείλτε μου ένα e-mail. Πραγματικά τίποτα δεν πρέπει να πάει, πραγματικά, χαμένο

    Υ.Γ Πριν λίγο είδα τον Πρόεδρο Κάρολο να κάνει την αυτοκριτική του λέγοντας ότι και αυτός ζητάει συγγνώμη για την παρούσα κατάσταση και, καπάκι, τον Διανοητή να διαβάζει το “πρωτοχρονιάτικο” μήνυμα από το auto cue. Ο Πρέδρος Κάρολος ήταν σαν (κακό) αντίγραφο του Al Lewis που έπαιζε το ρόλο του παππού βρικόλακα στην υπέροχη κωμωδία του 1966 “Munster Go Home” με τον Fred Gwynne, την Yvonne De Carlo και τον Terry Thomas. The Thinker was ο his usual self: μείγμα κολεγιόπαιδου των sixties και καλογυμνασμένης Sarra Peilin του 2/11

  5. Κώστας

    Γράψτε κάτι κε Κ.Κ. και για τους οδηγούς μοτοσικλέτας.
    Μήπως αυτοί είναι άψογοι ;
    Και αυτοί μιλάνε στο κινητό, παραβιάζουν σηματοδότες, καβαλάνε και οδηγούν σε πεζοδρόμια.
    Και όταν βρίσκονται πίσω απο το αυτοκινητό σου σε καλούν με το εκνευριστικό μπίπ – μπίπ ο ενας απο αριστερά ο άλλος απο δεξιά να παραμερίσεις.

    1. dimitrioskosmas

      Αν μιλούσαμε στο κινητό πάνω στη μηχανή και παραβιάζαμε το κόκκινο συστηματικά δε θα είχαμε μείνει ούτε 100 νοματαίοι σε όλη την ελλάδα.
      Σαφώς και η οδήγηση στα πεζοδρόμια είναι κατακριτέα και οποιαδήποτε άλλη αντικοινωνική συμπεριφορά αλλά αν κάποια στιγμή αποφασίσουμε όλοι μαζί να παρκαρούμε κανονικά στο δρόμο ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΘΕΤΑ σε σχέση με τα αυτοκίνητα, κάτι που είναι απόλυτα νόμιμο με τον ΚΟΚ, αν ζεις ή δουλεύεις στο παγκράτι στη καλύτερη περίπτωση θα έβρισκες να παρκάρεις στη Πεντέλη.
      Επίσης αν εσύ με το τουτού οδηγείς στη μέση πιάνοντας 2 λωρίδες αντί για μία, φυσικό είναι να ακούσεις μπιπ μπιπ, και όχι μόνο από τους αλήτες,μαλλιάδες τους μηχανόβιους.

      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

      Υ.Γ: οδηγώ μηχανή και αυτοκίνητο

  6. sofia

    Το μόνο που θα αλλάξει είναι η χρονιά.
    Γι αυτό λοιπόν βρίσκω την ευκαιρία να ευχηθώ απ΄εδώ στον κ.
    Καββαθά (και στους φίλους της σελίδας) να είστε γερός και δημιουργικός, δυνατός στις δυσκολίες ,καίριος και δηκτικός όπως πάντα και να έχετε πολλές χαρές. Καλή Χρονιά.

  7. Ιωάννης

    Κύριε Καββαθά, αν νομίζετε οτι τα έχετε δεί όλα στους ελληνικούς δρόμους, πρέπει να δείτε τι γίνετε αναφορικά με τη χρήση κινητού τηλεφώνου στη “Γή της Επαγγελίας”, στις ΗΠΑ. Ο Θεός να σε φυλάει!!! Είμαστε κι εμείς, αλλά είναι και οι άλλοι, οι “πολιτισμένοι”(!!!). Σας ευχομαι με όλη μου τη καρδιά, Χρόνια Πολλά και καλά! Ένας που μεγάλωσε μαζί σας!

  8. Isaak Isaakidis

    Είναι όντως μάστιγα. Βλέπω κι εγώ τους περισσότερους συν-οδηγούς στο δρόμο να μιλούν στο κινητό, όχι μόνο οδηγώντας σε πορεία,αλλά ακόμη και όταν παρκάρουν, περνούν στοπ, προσπαθούν να κάνουν αναστροφή – παράνομα – σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με κίνηση. Προκαλούν το χάος στους υπόλοιπους ενώ αυτοί δεν έχουν πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει διότι είναι “αλλού”. Ένα σημαντικό. Οι οδηγοί λεωφορείων – τρόλεϊ, οι οποίοι υποτίθεται ότι σε θέματα ασφαλείας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι μεταφέρουν δεκάδες κόσμου, είναι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται από όλους εμάς, αυτοί λοιπόν οδηγούν με το ένα χέρι στο τηλέφωνο,καπνίζοντας ταυτοχρόνως, ή πίνοντας καφέ. Κανείς, από τους επιβάτες τουλάχιστον, δεν διαμαρτύρεται. Αναρωτιέμαι έχει κάνει κάποιος επιβάτης καταγγελία για αυτό το λόγο; Ο νόμος δεν ισχύει για αυτούς; Αλλά ποιος νόμος ισχύει, έτσι κι αλλιώς.
    Το κακό είναι ότι ακόμη και ο ευσυνείδητος, που πράττει σωστά, κινδυνεύει να αφομοιωθεί από την πλειοψηφία του μπάχαλου, διότι παρασύρεσαι. Δεν είναι εύκολο να κρατήσεις “χαρακτήρα” όταν γύρω σου επικρατεί αλαλούμ. Χρειάζεται πολύ δύναμη να μη βρίσεις, να μη χειρονομήσεις, να μην εξαγριωθείς με τα ζώα γύρω σου, και τελικά να μην κάνεις τα ίδια με αυτούς.
    Είμαι οδηγός μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου. Έχω πάθει σοβαρό ατύχημα μιλώντας στο κινητό… περπατώντας…
    Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει προοπτική αλλαγής προς το καλύτερο,οπότε εκτός από καλή χρονιά εύχομαι και καλή τύχη σε όλους μας για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.
    Ένας σχεδόν ιδρυτικός αναγνώστης των 4Τ.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d