Γράφει ο ΣΤΑΘΗΣ (Στήλη “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” της “Ε”)
Την ώρα που οι πολιτικώς ορθοί αλλάζουν τις λέξεις του Μαρκ Τουαίν ο καθ’ ημάς κ. Καστανίδης ανοίγει νέους δρόμους στην ομογενοποιημένη σκέψη αλλά και στην κατασταλτική πολιτική με το νομοσχέδιό του για τον ρατσισμό
«Καμμιά ομοιότης με τον νόμο Γκεϋσώ»ισχυρίζεται και βρίσκει τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν από πολλούς ως μια «καταιγίδα ανοησίας».
Καμία έκπληξη από έναν άνθρωπο που του αρέσει να ακούει τον εαυτόν του ομιλούντα, αλλά πολύ συμπαθητική, όταν στη συνέχεια καλεί τρομαγμένος προς συνεπικουρίαν «γνωστούς διανοουμένους». Δεν ξέρω αν απευθύνεται σε εκείνους που έχουν σκίσει τα ιμάτιά τους (μέσα τους) εναντίον του Τυποκτόνου νόμου Βενιζέλου ή εκείνων που ζητούσαν ανθρωπιστικότερους τους βομβαρδισμούς και πιο προσεκτικές τις εισβολές, αλλά ούτε εκεί είναι το πρόβλημα.
Στον νόμο που εισηγείται ο κ. Καστανίδης βάζει τον νομοθέτη να διαπιστώνει ότι η Ελλάδα κινείται προς ένα πολυπολιτισμικό μοντέλο.
Στο ερώτημα με ποίου την εντολή, λαϊκή ή άλλη, υιοθετείται μια τέτοια πολιτική, ο κ. Καστανίδης δεν πρόκειται να απαντήσει. Οπως δεν απαντούν οι Δαναοί που έφεραν το Μνημόνιο, όπως δεν απαντούν αυτοί που λανσάρουν την ασυνέχεια της γλώσσας ή την ασυνέχεια του έθνους.
Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα δογματικά αξιώματα (τα τετελεσμένα του τετέλεσται) ανήκουν στον ίδιο παρονομαστή της ίδιας πολιτικής. Της πολιτικής που θέλει τους πολίτες με αδρανή ταυτότητα, ιδιώτες, αναλληλέγγυους και κυρίως φοβισμένους.
Οι «εχθροπάθειες» (!) και τα συναφή, τρίχες! το ζητούμενο είναι η κατοχή των πόλεων, η αποδόμηση των κοινοτήτων…
ΤΗΝ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΈΚΑΝΕ Ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, ΜΆΡΤΙΟΣ 04, 2011
Και ένα εξαιρετικό, συγγενές, κείμενο του Πάσχου Μανδραβέλη από την “Καθημερινή” -μέσω Άγρυπνου Φρουρού

Η εχθροπάθεια στην ελευθερία

Tου Πασχου Μανδραβελη
Δηλαδή, τι θέλει να μάς πει ο κ. Καστανίδης; Οτι από τούδε και στο εξής, όποιος καίει την αμερικανική σημαία στη Βασιλίσσης Σοφίας θα διώκεται και ποινικά; Ή μήπως θα αποκτήσουμε ένα ακόμη νόμο, από εκείνους που τους βλέπουμε και τους χαιρόμαστε;
Το ανεφάρμοστο του σχεδίου νόμου «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου», που έδωσε για δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι το μικρότερο από τα αμαρτήματά του. Το μεγαλύτερο είναι ότι εμπεριέχει επικίνδυνες για την ελευθερία διατάξεις. Είναι από εκείνους τους νόμους που κάνουν μεγάλη φιγούρα, αλλά συνήθως δεν εφαρμόζονται και όταν εφαρμόζονται είναι λάθος.
Για παράδειγμα άρθρο 3 αυτού του νομικού τερατουργήματος προβλέπει ότι«όποιος δημόσια προφορικά ή διά του Τύπου ή μέσω του Διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, εγκωμιάζει ή αρνείται ή εκμηδενίζει τη σημασία εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου… και η πράξη αυτή στρέφεται κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή ή το γενετήσιο προσανατολισμό, κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει ή διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια κατά μιας τέτοιας ομάδας, ή μέλους της, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο (2) έτη και χρηματική ποινή χιλίων έως τριών χιλιάδων (1.000 – 3.000) ευρώ».
Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν αν αυτό το κατασκεύασμα γίνει νόμος του κράτους;Θα λογοκρίνουμε τον Εθνικό Υμνο που αναφέρει
«Ολιγότευαν οι σκύλοι,
Και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
Και των Χριστιανών τα χείλη
Φωτιά εφώναζαν, φωτιά…
Και οι μιαροί κατασκορπιούντο
Πάντα εσκούζωντας Αλλά.» (όπου «σκύλοι» και «μιαροί» είναι οι Τούρκοι);
Ή μήπως αυτοί οι στίχοι δεν μπορούν να διεγείρουν «εχθροπάθεια» σε κάποιους διαταραγμένους που θα πάρουν τοις μετρητοίς τους στίχους
«Λίγα μάτια, λίγα στόματα
θα σας μείνουν ανοιχτά
για να κλαύσετε τα σώματα
που θε νάβρη η συμφορά»;
Γράφαμε και παλαιότερα («Καθημερινή» 15/3/2009) ότι «υπάρχει μια κοινή προβληματική πίσω από τη λογοκρισία ή την απόπειρα λογοκρισίας. Και στην περίπτωση του ρατσιστικού λόγου, και στην άρνηση του Ολοκαυτώματος… το επιχείρημα είναι οι ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει ο λόγος σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίες μπορεί να μετατραπούν σε πράξεις βαναυσότητας κατά ατόμων. Μόνο που η ψυχολογία δεν είναι ακριβής επιστήμη. Μεταξύ ενός κειμένου, μιας ταινίας ή ενός σκίτσου και της αποτρόπαιας (ρατσιστικής ή μισαλλόδοξης) πράξης, παρεμβάλλεται κάποιος άνθρωπος, η ψυχολογία του οποίου μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά απ’ οτιδήποτε, ενώ το εύρος των αντιδράσεών του είναι άπειρο. Υπό την έννοια αυτή μπορεί και η περιγραφή ενός αγώνα να θεωρηθεί “πύρινος λόγος”, και έτσι έγινε. Κάποιοι χούλιγκαν θεωρούν Θεό την ομάδα τους και τιμώρησαν διά προπηλακισμών δημοσιογράφους που “την αδίκησαν”Η λογική αυτή οδηγεί μαθηματικά στη σιωπή όλων. Ακόμη και ο πολιτικός λόγος δεν είναι ασφαλής, διότι αφενός υπάρχουν φανατικοί (όσο και… ευαίσθητοι) οπαδοί κομμάτων ή πολιτικών, και αφετέρου λίγα πογκρόμ και σφαγές έγιναν λόγω πολιτικών παθών;».

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

11 Comments

  1. Κάθε μέρα που περνάει αναρωτιέμαι από που ήλθαν και ποιος τους έστειλε. Αν ο προηγούμενος θίασος ήταν από τους πλέον επιτυχημένους της μεταπολίτευσης τούτος είναι από τους πιο επικίνδυνους.
    Φταίω κι’ εγώ όμως που δεν μπόρεσα να διακρίνω ένα (από τα πολλά) προκτόρια της ΣΙΑ και έκανα το λάθος να αποδεχτώ (3 χρόνια πριν) πρόσκληση σε δείπνο όπου μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος του και, βέβαια, αρνήθηκα. Το ίδιο έκανα στις Νομαρχιακές όταν μου ζητήθηκε να είμαι υποψήφιος σε “συνδιασμό-δεκανίκι” του κυβερνώντος κόμματος ή, όταν, ο Η1Ν1 μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων. Καλά τη γλίτωσα μέχρι τώρα, ναι;

    1. Πέτρος Μ.

      Ειναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν οτι εμεις τους φέραμε.. ειναι το καθρέφτισμα των εαυτών μας στην εξουσία.. ειναι το τέρας που του εμφυσήσαμε ζωή. Εαν αυτό ειναι αλήθεια και δεν ειμαστε θύματα χειραγώγησης ..αυτό που αντικρίζω στον καθρέφτη …ειναι κάτι σαν τις nightmarish images from the “Ring”. ..
      Υ.Γ
      Υποψήφιος Δήμαρχος? ..θα ηταν αδοξο τέλος για λαμπρή καριέρα.. 😉

      1. coyoteracing

        Συγγνωμη αλλα εμεις τους φεραμε…Καρναβαλιστες μου “πατρινο καρναβαλι για παντα”, τους χρεωθηκαμε για το υπολοιπο του καρναβαλιου που θα κρατησει παρα πολυ.Εμεις,Κωστα, βασιλια Καρναβαλο εχουμε στο ιστολογιο?…εχουμε εχουμε…χαχαχαχαχα…

        υγ.Πετρο μην αρχισουμε τις παρεξηγησεις χωρις λογο και αιτια…το σχολιο,φυσικα, και δεν σε αφορα.Καλα να περασετε και απο Τριτη…παλι καρναβαλια

  2. harrystocrat

    Δεν εχω μπει…στο πνευμα σου…

    Εδωσες την εντυπωση οτι πηγες να ” φωτογραφησεις ” καποιον που σε καλεσε σε δειπνο…

  3. TakisCH

    Μεγάλη εντύπωση μου κάνει αυτό που δήλωσες κε Καββαθά. Αν τον θεωρείς πράκτορα της CIA, τότε την υποτιμάς. Δεν θα ήταν απαραίτητο να τον στρατολογήσουν. Θα αρκούσε μόνο να βάλουν κάποιους να τον πείσουν. Θα ήταν πολύ ευκολότερο και πιο ασφαλές για εκείνους. Ο άνθρωπος ανήκει στην κατηγορία εκείνων που “δεν έχουν άποψη”, αλλά μόνο προσωπείο. Δεν έχω άποψη σημαίνει: δεν έχω αρχές, δεν μπορώ να τεκμηριώσω, δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις. Αν αυτό το συνδυάσεις με το “δεν στροφάρει” τότε έχεις έναν άνθρωπο που με κατάλληλη καθοδήγηση, μπορείς να τον οδηγείς όπου θέλεις κάθε φορά.
    Λίγα χρόνια πριν, εθεωρείτο γραφικός ακόμα και από τους δικούς του. Ο μόνος τρόπος για να εκλεγεί πρόεδρος, ήταν αυτός που του πρότειναν και εφάρμοσε. Δηλαδή να εκλεγεί από ανθρώπους που δεν τον ήξεραν, δεν είχαν κουβεντιάσει μαζί του. Αλλά γνωρίζουμε ότι όσοι εκλέγονται με τέτοιο τρόπο, αποτελούν μαριονέτες κάποιου συστήματος.

    Συγχαρητήρια πάντως για την άρνησή σου. Σήμερα, ελάχιστοι Έλληνες θα γύριζαν τη πλάτη σε τέτοιες προτάσεις.
    Αρκετά όμως με τον πράκτορα και τη χώρα του. Φωτογραφίες του στις εξωτερικές ειδήσεις.

    Συμφωνώ απόλυτα με τον Στάθη και τον Μανδραβέλη. Η φράση “φοβισμένων πολιτών” τα λέει όλα. Σύστημα εφαρμοσμένο στην άλλη πλευρά του ατλαντικού για δεκαετίες. Έρχεται και στην Ελλάδα και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα τελευταία νομοσχέδια έρχονται έτοιμα απ’ έξω. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν Έλληνες βουλευτές που ψηφίζουν τέτοιους νόμους, έχουν συναίσθηση για το τι ακριβώς ψηφίζουν.

    1. harrystocrat

      ” Πρακτορας της ΣΙΑ”…

      Οπως ειναι γνωστο,πρακτορες γινονται μονο Αμερ πολιτες.
      Οι ξενοι ειναι πληροφοριοδοτες/συνεργατες.
      Με λεφτα ή χωρις. ..

      Μ’ εχει φαει η περιεργεια να μαντεψω ποιος μπορει να ειναι…

      1. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

        Όπως είναι γνωστό για πολύτιμες υπηρεσίες προς το Αμερικανικό Έθνος την υπηκοότητα – Εσχάτως δε (με την εισβολή στο Ιράκ) και επειδή ο αριθμός των πατριωτών (σύμφωνα με τα πρότυπα Μπους), των αφελών, των φτωχών και απελπισμένων (σε τραγικό βαθμό) των χρήσιμων ηλιθίων (που αφθονούν στην χώρα και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και απ’αυτό το μπλογκ) δεν επαρκεί έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του Αμερικανικού στρατού σε φαντάρους , υπάρχει η δυνατότητα και σε μη Αμερικανούς πολίτες να καταταγούν στον στρατό και μετά ν’αποκτήσουν την υπηκοότητα!
        Με λεφτά ή χωρίς….. Ε, δεν είναι ανάγκη να καταθέσουν τα λεφτά στον λογ/μο σου κατευθείαν ή να σε πληρώνει (άμεσα) το Αμερικανικό κράτος. Φτιάχνεις μια ΜΚΟ, γίνεσαι Σοροτρόφιμος, σε πληρώνει το Υπουργείο των Εξωτερικών (το Ελληνικό όχι των ΗΠΑ – αν και πρακτικά είναι το ίδιο) και ησύχασες!!!

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d