Πρώτο ΘΕΜΑ

05.12.10

 

 

 

Πάει καιρός που θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για τα χρέη που έχω συσσωρεύσει στη χώρα, από τον Οκτώβριο του 81 μέχρι τη Τετάρτη που παράδωσα το άρθρο αλλά, επειδή με πνίγουν οι τύψεις αποφάσισα να το κάνω σήμερα. Όπως ίσως γνωρίζετε, λόγω της άφρονος πολιτικής μου, το δημόσιο χρέος έχει ως εξής:

346 δισ. ευρώ χρέος του Ελληνικού Δημοσίου για το 2010

Συν 30 -40 δισ. ευρώ ομόλογα του Δημοσίου, που έχουν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία και οι άλλοι φορείς του Δημόσιου τομέα

Συν 25 δισ. ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο

Και 8 δισ. ευρώ χρέη για «δεδουλευμένα» προς κατασκευαστικές εταιρείες, προμηθευτές των νοσοκομείων και άλλους φορείς

Αλλά και 1,7 δισ. ομόλογα που θα δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για χρέη προς αυτήν

+1,3 δισ. κόστος αποζημιώσεων εργαζομένων στην Ολυμπιακή

+1,0 δισ. κόστος αναδρομικής χορήγησης επιδομάτων

ΣΥΝΟΛΟ: 400 δισ. ευρώ χρέος, δηλαδή 120.000 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια. Αρα κάθε παιδί που γεννιέται χρωστά περί τα 30.000 ευρώ! Στα 400 δις ευρώ πρέπει να προσθέσουμε και 450 δις (το αναλογιστικό άνοιγμα των Ασφαλιστικών Ταμείων) και 280 δισ. ευρώ που είναι τα χρέη επιχειρήσεων και ιδιωτών στις τράπεζες. Με λίγα λόγια χρωστάμε κάπου 1,1τρις. Ευρώ που, όμως, δεν περιλαμβάνεται το πακέτο στήριξης των τραπεζών ύψους μέχρι 28 δισ. ευρώ

Παρά τα σκληρά μέτρα που έχω λάβει (δείτε παρακάτω), κάθε έλληνας χρωστάει γύρω στα 36-40.000 ευρώ. Αν προσθέσω και το ιδιωτικό χρέος των compatriotes, τότε το μέλλον είναι περισσότερο από υποθηκευμένο.

Θα πείτε… Τώρα το σκέφτηκες και μεγάλο το δίκιο σας

Η Ελληνίτσα θα καταγράψει νέο ρεκόρ δημοσίου χρέους το 2011 όταν θα φτάσει στο 152,6% του ΑΕΠ από 142,5%. Με τις αποφάσεις που έλαβα να σας απολύσω όλους και να μειώσω τις συντάξεις σας κατά΄30% το χρέος θα μπει σε καθοδική πορεία ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 2014 και μετά. Τότε θα τεθούν σε λειτουργία τα μεγάλα έργα που επεξεργάζομαι με διαδικασία fast track. Αυτά είναι α. η συνεκμετάλλευση των πετρελαϊκών και άλλων αποθεμάτων στο Αιγαίο, Ιόνιο και Λιβυκό πέλαγος με την “φίλη και σύμμαχό μας στο ΝΑΤΟ” Τουρκία και, τις ΗΠΑ, τα εργοστάσια κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων στην Πτολεμαΐδα, η ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου με τη χρήση συρμών MagLev και TGV (Train Grand Vitesse), η τουριστική ανάπτυξη δυτικά του 25ου Ισημερινού και του Ρίο Γκράντε (ανατολικά κάνει τζιζ), με κέντρα παρατήρησης της χελώνας caretta-caretta και της φώκιας monachus-monachus αλλά, και αυτό είναι το πιο σημαντικό, με την μετατροπή του αεροδρομίου Τατοίου σε υπερτοπικό πόλο αναψυχής, νεκροταφείο και χώρο ήπιας οικιστικής ανάπτυξης. Το τελευταίο είναι έργο άμεσης προτεραιότητας, όπως φαίνεται από τις πιέσεις που ασκούν οι «τοπικές κοινωνίες» στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας που, δεν αποκλείεται να «κλείσει» το αεροδρόμιο για να μην ενοχλείται ο κ. Μπουμπούκος που ανησυχεί για την υγεία των παιδιών του από τις πτήσεις των ανεμοπτέρων.

Οι λόγοι που «γονάτισα» τη χώρα είναι γνωστοί αλλά, επειδή η συγγνώμη σε πάει Παράδεισο τις επαναλαμβάνω. Συγγνώμη για τις δεκάδες χιλιάδες «μερσεντέ» που ψώνισα για να μπω στο μάτι του λαλάκα του Ρούλη Κουκλεντέ που, επειδή πήρε Μπέμπα νόμισε ότι έπιασε τον πάπα απ’ τις κοχόνες. Συνεχίζω με λάθη μου στο real estate. Πολλές βίλες με ιδιωτικούς χώρους πλατσουρίσματος έφτιαξα ρε παιδάκι μου. Σε νησιά όπως εκείνα των Ανέμων, της Μουρλής, της Κακομοίρας, της Σνομπαρίας, του Ασεγιαύριο, του Ελαμωρετώρα, της Λαμογιάς και άλλων ων ουκ εστί αριθμός. Συγγνώμη ζητάω για τις Μπέντλι, τις ρακέτες, τα καλτσάκια και τις μπαντάνες για τα τρελά παιχνίδια τένις στο Tsakali tennis club, αλλά και τις δεκάδες exclusive restaurants και shussi bars που περνούσα τα βράδια με τους κλεπτοκράτες φίλους μου. Ένα μεγάλο ποσό από τα πακέτα Στήριξης διέθεσα για play rooms και κινητά τηλέφωνα για τους κανακάρηδες μου, που τώρα «σπουδάζουν» Κοινωνική Μαγειρική και Εφαρμοσμένη Παπαρολογία σε πανεπιστήμια του Λονδίνου και των Παρισίων.

Όλοι ξέρουν ότι το σπίτι του επιτυχημένου νεοέλληνα λαλάκα διέθετε οχτώ κρεβατοκάμαρες, δύο πλέιρουμ, δύο μπάρμπεκιου, θερμαινόμενη πισίνα και εκκλησάκι. Με τα όσα μου πρόσφερε η ελληνική Κλεπτοκρατία (δημοσιονομική σταθερότητα, λυμένο ασφαλιστικό, επενδύσεις, βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας κτλ) θα ήμουν ανόητος αν δεν έπαιρνα και σκάφος. Ψώνισα λοιπόν 15.000 Beretti 50, 60, 70 με master cabin και έξι καμπίνες για τη φιλοξενία υπουργών, γενικών γραμματέων και λοιπών προσωπικοτήτων, που έκαναν διακοπές στα σκάφη μου. Ίσως θυμάστε τη θέση μου για το life style: να περνάω καλά, να πηγαίνω Bίσση, να δακρύζω με Tερζή, να κλαίω με Πανταζή και να λέω «δεν το πιστεεεύω», όταν συναντιέμαι (στη Mύκονο) με τη Zωή, τον Aλκη, τον Θόδωρο, τον Πέτρο, τον Αντόνιο, το Λάκη και όλους τους επιτυχημένους αεριτζήδες της, προ Μνημόσυνου, κοινωνίας. Και γι’ αυτό ζητάω συγγνώμη αν και, με το τελευταίο μου ταξίδι στο Καμερούν για την Παγκόσμια διάσκεψη της Καπιταλο-σοσιαλιστικής Διεθνούς πέτυχα την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους πράγμα που σημαίνει ότι το Μαρτύριο της Σταγόνας θα συνεχιστεί μέχρι να ανοίξει πάλι η (Μεγάλη) Πύλη._Κ.Κ.

 

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d