Έχω πολλές φορές αναφερθεί στις προσπάθειες των 5 Δήμων της βορειανατολικής Αττικής να “φάνε” το αεροδρόμιο Τατοίου. Στις συχνές τους επισκέψεις στον εκάστοτε Διοικητή της ΔΑΕ και της 123 ΠΜ (η τελευταία πριν 20 μέρες), αλλά και στις επίσημες ανακοινώσεις τους προς τον Τύπο, ζητάνε
α. να σταματήσουν οι πτήσεις της Σχολής Ικάρων
β. να φύγουν οι Αερολέσχες και η Ανεμολέσχη
γ. το αεροδρόμιο να γίνει υπεροτοπικός πόλος (κώλος) “αναψυχής” δ. να γίνει …νεκροταφείο
ε. να υπάρξει “ήπια οικιστική ανάπτυξη”.
Παρακολουθώ από κοντά τις προσπάθειες τους να καταπατήσουν το αρχαιότερο αεροδρόμιο της Ελλάδας και, το θράσος τους δεν έχει σταματήσει να με εκπλήσσει.
Μπροστά στην επιθυμία να εκμεταλλευτούν οικονομικά και πολιτικά τα χιλιάδες στρέμματα παρθένου πράσινου, τα απαίσια αυτά άτομα δεν σταματάνε πουθενά. Ένα από τα πιο …ισχυρά τους “επιχειρήματα” είναι ότι, από τις πτήσεις των εκπαιδευτικών αεροπλάνων και ανεμοπτέρων “κινδυνεύει η υγεία των παιδιών τους”!
Ένα άλλο είναι ότι “δεν μπορούν να ησυχάσουν το μεσημέρι” έστω και αν, κανένα αεροπλάνο δεν πετάει (κακώς) το “μεσημέρι”. Και ένα τρίτο είναι ότι τα αεροπλάνα της Σ.Ι και των Λεχών …ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα. Η γελοιότητα, η έλλειψη επιχειρημάτων και η κουτοπονηριά του κατσικοκλέφτη ραγιά σε μία συσκευασία.

Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι αντιπροσωπεία “αγανακτισμένων κατοίκων” επισκέφθηκε τον Διοικητή της ΔΑΕ και υπεβαλε τα ίδια επιχειρήματα.
Δεν ξέρω αν τους έστειλε απ’ εκεί που ήρθαν, αν προσπάθησε να τους μεταπείσει, αν τους έστειλε στο διάβολο όπως έπρεπε να έχουν κάνει όλοι οι προηγούμενοι Α/ΓΕΑ
Αυτό που ξέρω είναι πως, αν οι εν λόγω εγκλματίες περιβάλλοντος καταφέρουν να κάνουν στο Τατόι ότι, άλλοι άλητες έκαναν στο Ελληνικό αυτή η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί ούτε από τον Μεγάλο Βεζύρη που φθάνει την Παρασκευή στην Αθήνα με 11 υπουργούς.

Μία ελπίδα μόνο υπάρχει: στο …κοινό υπουργικό Συμβούλιο να βρίσκεται ένας …Ιρλανδός (δεν λέω Έλληνας και κατηγορηθώ ως “εθνίκι”) και τους στείλει απ’ εκεί που ήλθαν και ακόμα πιο μακριά…

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

12 Comments

  1. Θάνος Σιούτας

    Αγαπητέ Κώστα,
    κάποτε θα τα καταφέρουν. Ακριβώς όπως έκλεισαν ΟΛΑ τα αεροδρόμια (πολιτικής αεροπορίας) στην Αττική. Ακριβώς όπως κλείνει ο,τιδήποτε έχει σχέση με σκέψη, δημιουργία, ομορφιά, ιστορία και ναι, μέλλον. Πήρα το PPL και δεν ξαναπέταξα στην Ελλάδα. Έκανα μόνο 4 ώρες στο New Mexico με L-39. Έτσι, για να δακρύσω στη θύμισή του όταν φύγω από το Matrix που ζούμε. Πίκρα και απογοήτευση.

  2. Panos

    Μα Κε Καββαθα γιατι ειστε τοσο κακος με τους Τοπικους Αρχοντες?
    Το συμφερον της τσεπης τους, ε συγνωμη των Δημων τους θελουν να υπερασπιστουν…..
    Τοσο φιλετο γης και να μενει ανεκμεταλλευτο, που ακουστηκε?
    Μηπως στους διαμαρτυρομενους ειναι και μελη των Οικολογων Πρασινων που φωνασκουν για την υγεια των πολιτων?
    Γι αυτους θα σας πω ενα “μυστικο” για τους παρετε με το μερος σας….
    Απλα τοποθετηστε ενα ανδριαντα του Κεμαλ σε περιοπτη θεση μεσα στο αεροδρομιο και αν εξακολουθουν ακομα να κανουν το δυσκολο, καντε ανεγερση με τα εσοδα απο τη χρηση του αεροδρομιου, ενος τζαμιου. Ειναι σιγουρο οτι με το τελευταιο θα λυγισουν και οι πιο δυσκολοι απο αυτους…..

  3. Panos

    Ασχετο με το θεμα αλλα για καντε ενα κλικ εδω….
    http://www.facebook.com/group.php?gid=244013797757&ref=search&sid=1208445675.497361813..1

    Ειναι το γκρουπ “Στηριζουμε τη Θαλεια Δραγωνα” στο facebook!

    Ο διαχειριστης του γκρουπ ειναι ο Σπυρος Παπαδας, http://spitsos.blogspot.com/

    Πηγαιντε λιγο στη λιστα με τα μελη και θα δειτε μερικους επωνυμους οπως, Χρηστος Πρωτοπαπας, Δημητρης Παπαδημουλης, Λουκια Ρικακη, Νικος Δημου (αν και παντα μου αρεσαν τα κειμενα του στους 4 Τροχους) και Gazmend Kapllani. Μπορει να δειτε κι αλλους που μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη. Ριξτε μια ματια απλως και μονο για να πονηρευεστε λιγο καθε φορα που οι ως ανω κανουν βαρυγδουπες δηλωσεις……

      1. nikolas

        Καλημέρα κ.Καββαθά,
        Θα ήθελα να κάνω μια καταγγελία.
        Επεσε στα χέρια μου μια διαφήμιση της Piaggio στην Athens Voice για μια ημερίδα ασφαλούς οδήγησης για κατόχους Scooter. Μαντέψτε που! Στο AUTO FESTIVAL. Στο σημείο που σκοτώθηκε ο μικρός Νικόλας. Και λέω εγώ τώρα. Δεν την έχουνε κλείσει ακόμα αυτή την πίστα??? Εγώ μια φορά που έτρεξα σε ένα Free track σταμάτησα στους 2 γύρους γιατί η πίστα είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ. Και ρωτάω πάλι η ΕΛΠΑ τόσο γρήγορα ξεχνάει? Στη φωτογραφία της διαφήμισης φαίνονται πάλι τα κάγκελα της ντροπής
        ΑΙΣΧΟΣ.

    1. D. Michalos

      Δηλαδη, τι συμπερασμα να βγαλω τωρα?

      Οτι ο Ν. Δημου ειναι κι αυτος λαμογιο και διαπλεκομενος? Οτι εχει καποιο προσωπικο συμφερον (θα του αναθεσει ποστο ο Γιωργακης?) και γι’αυτο στηριζει τη Δραγωνα? Οτι ειναι ανθρωπος του συστηματος, οτι ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια? Τι?

      Δεν τον γνωριζω προσωπικα (ο Καββαθας ειναι ο καταλληλος ανθρωπος να μας πει περισσοτερα) αλλα διαβαζοντας αυτα που γραφει κατα καιρους και απο τα πολυ λιγα που γνωριζω για τη ζωη του, οι πιθανοτητες να συμβαινει κατι απο τα παραπανω ειναι ελαχιστες, κατα τη γνωμη μου.

      Νομιζω οτι δεν πρεπει να παρασυρομαστε σε ευκολα συμπερασματα, ειδικα σε “περιεργες” εποχες οπως τωρα, γιατι με τη φορα που εχουμε παρει δεν θα μεινει ουτε ενας Ελληνας που να μην ειναι υποπτος για λαμογιες.

      1. Με τίποτα απ’ αυτά δεν έχει σχέση. Απλά είδε το πολυεθνικό, πολυπολιτισμικό, παγκοσμοιοποιημένο, νεοωθομανικό, νεοταξικό μέλλον μέλλον νωρίτερα απ’ τους άλλους!

  4. kyriakos

    http://sepik.net/nea/?p=2432
    http://www.greekhelicopters.gr/helos/?p=914
    http://sepik.net/nea/?p=4068
    Μερικοί σύνδεσμοι σχετικοί με το θέμα..

    Υπάρχει μια δήλωση που λέει ότι δεν είναι δυνατόν να πετάνε εκπαιδευόμενοι πιλότοι πάνω από τα κεφάλια μας. Με βάση τη παραπάνω λογική ΑΠΑΙΤΩ από τους δήμους της περιοχής τα κάτωθι
    1. Απομάκρυνση όλων των σχολών οδήγησης σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από κατοικημένες περιοχές γιατί είναι απαράδεκτο μαθητευόμενοι οδηγοί να οδηγούν δίπλα μας.
    2. Απομάκρυνση ΟΛΩΝ των σχολείων γιατί δεν είναι δυνατόν να έχουμε αυτή τη τεράστια ηχορύπανση που προκαλούν οι μαθητές στα διαλείμματα τους.
    3. Απομάκρυνση ΟΛΩΝ των νοσοκομείων και κλινικών γιατί δεν είναι δυνατόν να κινδυνεύουν τα παιδιά μας από τους οδηγούς των ασθενοφόρων και από τους χιλιάδες άρρωστους με πιθανές μολυσματικές ασθένειες.
    4. Απομάκρυνση ΟΛΩΝ των δημαρχείων και μετατροπή τους σε νεκροταφεία και πόλους αναψυχής
    5. Απομάκρυνση των….. δημάρχων σε άλλο πλανήτη γιατί όσο τους ακούμε αυξάνετε ο κίνδυνος για εγκεφαλικό!!

    Εύχομαι το Τατόϊ να συνεχίσει να λειτουργεί γιατί είναι ζωντανό κομμάτι της αεροπορικής μας ιστορίας.

  5. Πληροφορίες από πιλότους αναφέρουν ότι οι πτήσεις στο Τατόι έχουν αλλάξει ωράριο. Πετάνε μετά τις 8:30 το πρωί, λόγω παραπόνων για θόρυβο.
    Βλέπετε τέτοια ώρα ξυπνάνε οι “εργαζόμενοι” στις περιοχές αυτές. Σίγουρα κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι κοιμούνται.
    Και αν δεν κοιμούνται δουλεύουν για πάρτι τους και μόνο.
    Εδώ ξεπουλάμε την Ελλάδα, στο Τατόι θα κολλήσουμε!!!!

    1. Τι “κόλημα”!!! Ένας μη ευλογημένος δημοσιογράφιος να ενδιαφλερεται για τη τυχη ενός αεροδρομίου!
      Αντί να προσχωρήσει στο κλάμοπ των “Αγανακτισμένων Κατοίκων” και να εξασφαλίσει μία εκλογή στη “τοπική αυτοδιοίκηση” ή να “φάει” κανένα οικοεδάκι πολεμάει να σώσει το Τατόι.
      Τσ,τσ, τσ, τσ

  6. Τι να πω, μεγάλωσα (και) με Καββαθά.
    Τεσπα, μετά τις πρώτες 20 γραμμές κειμένου είχα αποφασίσει τι περίπου θα έλεγα στο σχόλιο μου.
    Όταν όμως τελείωσα το διάβασμα με είχε καλύψει τόσο που δεν έχω κάτι να πω επι της ουσίας.

    Έτσι, σαν κάτοικος αυτής της χώρας, και τυχαίος αυτόπτης μάρτυρας σε 1-2 ανάλογες ιστορίες στο παρελθόν ανα την Ελλάδα, απλά να επιβεβαιώσω και εγώ όλα αυτά περί ύπαρξης ορολογιών του κώλου και των αντίστοιχων ατόμων:
    – “ήπια οικιστική ανάπτυξη”
    – “επιθυμία να εκμεταλλευτούν οικονομικά και πολιτικά τα χιλιάδες στρέμματα παρθένου πράσινου”
    – τα απαίσια αυτά άτομα (χωρίς εισαγωγικά εδώ)
    – “αγανακτισμένων κατοίκων”

    Και όχι, Κώστα, δεν θα μπορούσε “να τους έστειλε στο διάβολο όπως έπρεπε να έχουν κάνει όλοι οι προηγούμενοι Α/ΓΕΑ”.
    Γιατί όλα τα σύγχρονα κόμματα εξουσίας, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, όποτε είναι στην κυβέρνηση έχουν ορθάνοιχτα τα υποκριτικά αυτιά τους για “διαμαρτυρίες (σσ. απατεώνων) κατοίκων που δεν έγιναν δεκτοί από τους κακούς μη προοδευτικούς στρατιωτικούς” κλπ κλπ κλπ.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d