Μετά την κατάκτηση του τραχανοπλαγιάδικου lifestyle γνωστός (στις αδελφές) εκδότης θέλει να κατακτήσει και το Ίντερνετ. Οραματίζεται “δημοσιογράφους” εφοδιασμένους με iphone που θα φωτογραφίζουν τα βυζιά της Τσιμπούκη την ώρα που βγαίνει για  ψώνια και, αμέσως, να τα “ανεβάζουν”, με το ipad στο διαδύκτιο! Γι’ αυτό το λόγο σκέφεται να “κατεβάσει” πρόταση στο digi content στο ΕΣΠΑ.

Αν το “κράτος” εγκρίνει τη πρόταση πρέπει να ξεκινήσω αμέσως μαθήματα τένις -για να γνωρίσω τον Μπούλη, που μαμάει τον Ντούλη, που ξέρει τον Μούλο, που τα πέρνει απ’ τον Πούλο, που είναι φίλος του Νίκου, που εκβιάζει τον Κώστα, που πηδάει τον Τζόνι που μαμάει την Μάντα, που γνωρίζει την Λάντα, που δουλεύει στην Άντα, που πήρε τον Αντρέα, που τα είχε με τον Γιάννη, που χώρισε τον Τόνι που μαμούσε τον Τζόνι, που φορούσε καλτσάκια, που πήγαινε κλαμπάκια, να παίξει ρακετάκια, να βγάλει περιοδικάκια, να δείξει βυζάκια. Της Τίνας Τσιμπούκη. Σε Πραγματικό Χρόνο!

Το πόσο δύσκολο είναι να “ανεβείς”  επιχειρηματικά και κοινωνικά στην Ελλάδα είναι αδύνατο να περιγράψω..

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

11 Comments

  1. Ιωσήφ Τ

    πρέπει να βρεθεί κάποιος να τραβήξει την πρίζα στα ένα σωρο “λάιφσταιλ” περιοδικά (και τα “κυριλέ” και τα “βλαχέξ”) για ένα μήνα….έτσι να στερέψει ο άμοιρους τούτος τόπος από ειδήσεις και φωτογραφίες τύπου “η δεσποινίς Σούλα Τρίφτη φορώντας κριστιάν λαπουλάν στην πρεμιέρα της έκθεσης”…ποιάς έκθεσης…α εκείνης που έκανε στο κολωνάκι κάποια π.χ. κόρη εύπορης οικογένειας που ανακάλυψε ότι έχει ταλέντο στις τέχνες την εποχή που η χώρα έχει ανάγκη ακριβώς αυτό….ή να βρεθεί κάποιος “V” να κάνει ένα ντου στο πρακτορείο διανομής τύπου…για 1 μήνα να μην ενημερωθούμε ρε παιδί μου…

      1. C_GRIP

        Ας μην ξεχνάμε την απελπισμένη ανάγκη των συνανθρώπων μας (οι περισσότεροι από αυτούς χωρίς ουσιαστική καλλιέργεια, στόχους και “αληθινή” ζωή), που αγωνιούν να βρουν λόγο ύπαρξης και πρότυπα. Γι αυτό και “γατζώνονται” από τέτοια ανούσια περιοδικά, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτά θα γίνουν αποδεκτοί από τους άλλους και (ίσως) λιγότερο δυστυχείς. Φυσικά η προσπάθειά τους, όχι μόνο είναι μάταιη αλλά και τους βυθίζει περισσότερο στην κατάθλιψη και στο τέλμα της κενοδοξίας.
        Για να “ξεκολλήσουν”, χρειάζονται να αντικαταστήσουν τα πρότυπά τους με άλλα, συμβατά με αυτά που (οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω από τους συμ-forum-ήτες) μοιραζόμαστε. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή πλεύσης των μεγάλων ΜΜΕ, συνεπώς ουσιαστική αλλαγή των επιδιώξεων του κύριου χορηγού τους, δηλαδή της Κεντρικής Εξουσίας.
        Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ΠΟΤΕ, συνεπώς η μόνη πιθανότητα να σωθούν οι επόμενες γενιές, είναι η κατήχηση από την οικογένεια… και μόνο αυτή. Ισως και με την αρωγή κάποιων μοναχικών, Δον-κιχοτικών εντύπων όπως αυτά του φίλτατου Κ.Κ., όσο τους επιτρέπουν ακόμα να μιλάνε ελεύθερα…

      2. Ιωσήφ Τ

        “εμεις” δεν τα αγοράζουμε, αλλά οι “αλλοι” που ειναι και περισσοτεροι τα αγοράζουν…και οι χλεχλεδες αναδεικνύονται…

      1. C_GRIP

        Αν αναφέρεσαι στη λέξη «real», σε συγχωρώ. Οντως είναι εντελώς ξένη με τα ήθη των ανοήτως κεχαριτωμένων βλαχοκορασίδων και των επαμφοτεριζόντων νεανιών…

  2. G APO CT

    Δυστυχως η Ελλαδα δεν εχει πληθυσμιακο “βαθος” ωστε να πεις ενταξει ας εχουμε και μερικα εκατομυρια φυτα δεν χαλασε ο κοσμος.Στην δικη μας περιπτωση μερικες χιλιαδες μλκς μπορουν να σημαινουν την διαφορα μεταξυ ζωης και θανατου με τις αποφασεις που παιρνουν, π.χ εκλογες.

  3. marakis giorgos

    Διαφωνώ με τον C-GRIP (ίσως μόνο στη διατύπωση) στη λέξη κατήχηση γιατί συναινεί στην δημιουργία σχολών lifestyle, καταλαβαίνω βέβαια πως η πρόθεση είναι για κατήχηση σε κάτι καλύτερο από το σκουπιδαριό της προπαγάνδας. Το στυλ, ο τρόπος διαβίωσης και οι απόψεις του καθενός είναι ο πολιτισμός του, καλό θα είναι ο λοιπόν να αφόρα κατά βάση δικά του προβλήματα και αναζητήσεις αντί να λύνει τα προβλήματα αυτών που του τον πλασάρουν, συνεπώς αντί για κατήχηση ας χρησιμοποιήσουμε τη λέξη αφύπνιση! Όταν το κουτσομπολιό δίνει τη θέση του σε κριτική σκέψη, οι κομπογιαννίτες της αισθητικής και της καλοπέρασης δείχνουν θλιβεροί και κακόγουστοι. Το σύστημα εκπαίδευσης και τα ΜΜΕ έχουν βασικό ρόλο αλλά πάντα αλληλεπιδρούνε με το περιβάλλον του καθενός, δηλαδή την οικογένεια και τους φίλους. Θεωρώ πως πρέπει να προβληματίζουμε τους δικούς μας και να φιλοσοφούμε μαζί τους χωρίς όμως να επιβάλουμε κατευθύνσεις, δεν υπάρχει λόγος κάνουμε αυτό που κατηγορούμε.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d