Από καρδιακή προσβολή «έφυγε» σε ηλικία 58 ετών ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος έδινε πολύμηνη μάχη με το καρκίνο, όπως αναφέρει το πρακτορείο Associated Press.
Τα τελευταία λόγια του Τσάβες, όπως τα μεταφέρει ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς της Βενεζουέλας, προκαλούν συγκίνηση: «’Θέλω να ζήσω. Σας παρακαλώ μην με αφήσετε να πεθάνω», ήταν το μόνο που κατάφερε να πει, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Τσάβες υπέφερε.

Την Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία του, ενώ στο παρεκκλήσι στη στη Στρατιωτική Ακαδημία στο Καράκας εκτίθεται το φέρετρο με τη σορό του εκλιπόντος προέδρου της Βενεζουέλας
Προηγήθηκε ένα «ταξίδι» τουλάχιστον επτά ωρών μέσα από τους δρόμους του Καράκας με τους συγγενείς του Τσάβες, τα μέλη της κυβέρνησης και χιλιάδες υποστηρικτές του να βαδίζουν με το φέρετρο του θανόντος προέδρου της Βενεζουέλας, εν μέσω ενός πρωτόγνωρου συγκινησιακού ξεσπάσματος για τη λατινοαμερικανική χώρα. Τραγική φιγούρα η μητέρα του 58χρονου ηγέτη Elena Frias de Chavez η οποία έγειρε στο φέρετρο του γιου της, την ώρα που ο ιερέας διάβαζε μία προσευχή πριν ξεκινήσει η πομπή.
Το φέρετρο ήταν καλυμμένο στα μπλε, κόκκινα και κίτρινα χρώματα της εθνικής σημαίας της χώρας. Τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια τα οποία είχε ερμηνεύσει κατά καιρούς ο θανών πρόεδρος.
Υπό το χειροκρότημα του πλήθους και συνθήματα όπως «Ζήτω ο Τσάβες», οι στρατιώτες τοποθέτησαν το φέρετρο το οποίο μετέφεραν εργάτες στους ώμους έως την είσοδο του παρεκκλησίου.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

11 Comments

  1. george..

    προφανώς για τα λέτε αυτά δεν είχατε πάει στην εκδήλωση του ιδρύματος Καραμανλή του μεγάλου μεγάλου… γιατί τότε θα λέγατε…. Hesta la vitoria sigoura… ή χεστην επανάσταση και έλα στην ανάσταση…

    1. coyoteracing

      καλα ειμαι εγω μεγαλος μαλακας,αλλα και συ εισαι του Αδωνεως…εισαι (και γω μαζι σου), και συ ομως,σε λεω του Αδωνεως,δηλαδη…

      του αξιουματικου,του ιφεδρου και του μουνιμου…

      του Αδωνεως, του Δενδιως
      χωρις λαδι,διχως ελεος

      πες ομως κατι…τωρα δεν το φορας και πετας george κι ολα καλα κι ολα ωραια!!! ε;

      δες τι απεμεινε κατα δω…

      ρε αντε απο δω,που σε πειραξε τι αφησε πισω του…αλλα δεν σε πειραξε, απλα χαιρεσαι που εχεις δικιο εκει,ενω εδω απλα θα σε χορτασουν πλουτσα…that’s odd…

      1. coyoteracing

        οχι,δεν μου νοιαζει…

        απο τοτε που εφυγε αυτος,χασαμε 100 ευκαιριες να γινουμε
        κρατος και αλλες 1000 πριν απο αυτον…

        αυτο μου νοιαζει,πειραζει? ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ

        …το εχουμε καταλαβει οτι ειστε 2 george…τι θα κανουμε με αυτο?ενας να φυγει Βενεζουελα…α μπε μπα μπλομ…εσυ

        υγ.μπλιμ μπλομ

    2. george

      Για πές μας βρε συνονόματε, τίνος είναι αυτό το άρθρο;
      Γιατί είναι ανυπόγραφο; (Επειδή διαβάζω το kourdistoportokali, παρατήρησε λίγο τι είδους άρθρα είναι ανυπόγραφα…)
      Και πώς γίνεται να έχει δημοσιευθεί ταυτόχρονα και στο http://tofovitro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7350.html ;
      (δες τις ώρες…)

      Τσίμπα και 2 ενυπόγραφα, τα οποία τα υπογράφουν άθρωποι που ΠΗΓΑΝ στη Βενεζουέλα:

      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3382.html#.UTt9WUFTynx

  2. Μπάμπης Κ.

    Ναι, όπως και στη Βόρειο Κορέα σκοτώνουν τα παιδιά τους για να… τα φάνε! Κάποιοι είναι αδύνατον να καταλάβουν ότι μπορεί μία χώρα να έχει αριστερή κυβέρνηση με την ψήφο του λαού -και χωρίς να καταργήσει την αντιπολίτευση ή τον τύπο. Ο Τσάβες μπορεί να μην έφερε τον σοσιαλισμό στη Βενεζουέλα αλλά άνοιξε το δρόμο προς αυτόν με τη βοήθεια των πολιτών. Αυτοί που τον ψήφιζαν προφανώς δεν έχουν την ίδια γνώμη με τον αγαπητό κ. george. Και για να σας προλάβω ούτε θεωρώ σοσιαλιστικά τα κράτη του πρώην ανατολικού μπλόκ, ούτε έχω κάποια συμπάθεια για το σταλινικό κράτος της Β.Κορέας. Ας μην υπερβάλουμε όμως και -για την περίπτωση του Τσάβες- μη βλέπουμε μόνο την μία πλευρά. Γιατί αυτή η πλευρά είναι η οπτική του ΔΝΤ και των μεγάλων εταιριών που έχασαν την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Πάντα αναρωτιόμουν τι εξέλιξη θα είχαν χώρες όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα, η Βολιβία και άλλες, αν δεν τις απομόνωνε η ”Δύση”- αλλά τους φερόταν σαν ισότιμα μέλη του κόσμου μας. Θα ήταν αυτό ενάντια στα συμφέροντα των άλλων λαών άραγε ή μόνο κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων;..

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d