Σημ του 2011 από ΚΚ

Για όσους εξακολουθούν να= παριαστάνουν τους ειδικούς αναλυτές ένα άρθρο από το …2001

 

Και εκεί που καθόμαστε και χαζοχαμογελούσαμε με το χαζοχαρούμενο μας ύφος και ακούγαμε τα «τραγούδια» της «λαίδης Άντζελα» και τις δηλώσεις της για την ελληνοτουρκική «φιλία» μας προέκυψε «Λευκή Βίβλος». Τι είναι τούτο; Τίποτα παραπάνω από την επίσημη πολιτική της «φίλης και συμμάχου» μας στο ΝΑΤΟ που δημοσιεύεται κάθε χρόνο, αλλά εμείς κάνουμε ότι δεν βλέπουμε. Η «Λευκή Βίβλος» παρουσιάζει πέντε σημεία «τριβής» με την Τζουτζία που είναι (όπως τα διαβάζω στην Ελευθεροτυπία της 15/4):

Το εύρος των χωρικών υδάτων και η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται στον εναέριο χώρο του Αιγαίου από τη «κακή» χρήση (από την Ελλάδα βέβαια) του FIR

Ο εξοπλισμός των νησιών του ανατολικού Αιγαίου

Οι γεωγραφικοί σχηματισμοί (νήσοι, νησίδες, βραχονησίδες) που δεν δόθηκαν στην Ελλάδα με αμοιβαίες συμβάσεις κυριαρχίας στο Αιγαίο

Η ανυπαρξία σύμβασης που να ορίζει τα υδάτινα σύνορα στο αρχιπέλαγος, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας

Όπως καταλαβαίνετε όλα αυτά με κάνουν ιδιαίτερα ανήσυχο αφού στην ουσία, τινάζουν στον αέρα τη «βήμα προς βήμα» προσέγγιση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών που, όπως ακόμα και οι πέτρες γνωρίζουν, έχει βασίσει την «πολιτική» του και την υπεράσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας στον «διεθνή παράγοντα». Τα πράγματα είναι τόσο άσχημα ώστε ο εν λόγω υπουργός (και αυριανός πρωθυπουργός), κυριολεκτικά «δεν ξέρει τι να πει» στον Τούρκο ομόλογο του Ισμαήλ Τζεμ. Ντρέπεται ο άνθρωπος ακόμα και να του τηλεφωνήσει. Από τη μία χτίζει τη βήμα προς βήμα προσέγγιση, η κυβέρνηση ανακοινώνει περικοπή του εξοπλιστικού προγράμματος (για να βοηθήσει την ΄Άγκυρα να βγει απ’ τη δύσκολη θέση), ψηφίζει «ναι» για να πάρει η Τουρκία βοήθεια ύψους 16 δισεκατομμυρίων (η κάτι περισσότερο) και το κακό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας κυκλοφορεί τη Λευκή Βίβλο! ΄Όπως έγραφα σε ένα χρονογράφημα μου στη «Καθημερινή» κανείς στη Τουρκία δεν καταλαβαίνει πόση καλή, χαρούμενη, πρόθυμη έως χαζομάρας, εύκολη ,μέχρι βλακείας και ευκολόπιστη σε υπερθετικό βαθμό είναι η πτωχή πλην τιμία Ελλάς.

 

Είναι όμως έτσι η Ελλάς ή μήπως λίγα άτομα τα οποία έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας τις εντολές που έχουν λάβει ή λαβαίνουν από τη θεία; Η άποψη του υπογράφοντος είναι ότι μάλλον αυτό συμβαίνει γι’ αυτό όσοι Ισπανοί (για να μη πω «Έλληνες» και με πάρει στο ψιλό κανένας από το Σύνδεσμο «Βάρα με Πασά μου ν’ Αγιάσω») έχουν απομείνει σ’ αυτή τη ώρα (την Ισπανία) πρέπει να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις διαφορετικά όχι μόνο το Αιγαίο θα χάσουμε, αλλά και τη νησίδα Πάτροκλος έξω απ’ το Σούνιο. Θα πείτε… Και που την έχουμε τι τη κάνουμε; Τίποτα απλώς είναι εκεί για να πηγαίνουμε για μπάνιο με τα φουσκωτά και τα κρούζερ όπως συμβαίνει και με τα άλλα νησιά του Αιγαίου. Όπως πολλές φορές έχω γράψει το παιχνίδι έχει τελειώσει και, παρά τις δηλώσεις και τις προσπάθειες του Άκη να διατηρήσει την …ισπανικότητα της χώρας τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί. Οι πασάδες της Άγκυρας παίζουν άριστα το παιχνίδι της συμμετοχής της χώρας τους στο ΝΑΤΟ και, σε λίγο καιρό (2-3 χρόνια) δεν θα χρειάζεται καν να εκδίδουν Λευκές Βίβλους και να έχουν διαφορές με την γειτονική …Ισπανία. Με έξυπνες κινήσεις οι άνθρωποι θα έχουν επιτύχει όλους τους στόχους τους στο Αιγαίο και αλλού. Όσο για τους …ισπανούς; Ε, αυτοί θα «συζητούν» το «ασφαλιστικό» που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία ακόμα ιστορία κατασπάραξης του δημοσίου χρήματος από όλες τις «κυβερνήσεις» μικρομεσαίων που πέρασαν απ’ τη Τζουτζία.

 

Αν το κείμενο φαίνεται δυσνόητο αντικαταστήστε τη λέξη «Τζουτζία» με μία της αρεσκείας σας._Κ.Κ. (pilot@techlink.gr)

 

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

2 Comments

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d