Μου το έστειλε ο αναγνώστης Netakias. Απολαυστικό

“Εμείς, που κάτι σκαμπάζουμε περισσότερο από οικονομικά, αναρωτιόμαστε διπλά και λέμε: Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση, η οποία επικαλείται την κρίση, να λέει ότι, εν μέσω κρίσης, αφαιρώ από την οικονομία, αντί να προσθέτω;

Πρωτοτυπία! Να την εντάξουμε στα εγχειρίδια οικονομικών στα πανεπιστήμια! Εφόσον η χώρα είναι σε οικονομική κρίση και περνάμε δύσκολες στιγμές, βοηθάς την οικονομική δραστηριότητα, βοηθάς το εισόδημα. Δεν αφαιρείς, δεν «στραγγαλίζεις» περαιτέρω.

…[…]…

Αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να καταψηφιστεί, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί έχει απέναντί του όλη την ελληνική κοινωνία.

Ευχαριστώ.

Γιώργος Παπακωνστανίνου στην (τέως) Βουλή των Ελλήνων 9/9/2008!

ακούστε κι’ αυτό…

http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/video-akoy.htmlΤο ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Κ.Μελισσόπουλος στην Εφημερίδα Βραδυνή

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

9 Comments

  1. george..

    οικονομικες θεωριες λαικιστων… η πργματικοτητα οσο και να θελουμε να την αποφυγουμε ειναι τελειος διαφορετικη.. οταν μια οικονομια εχει αναπτυξη που στηριζεται σε δανεικα και μετα την υπαρξη των δανειων πεφτει σε υφεση, αυτο οφειλεται σε κακη διαρθρωση της οικονομιας… οσο και να συνεχιζουμε να ενισχυουμε την οικονομια με δανεια τοσο μεγαλονουμε μακροπροθεσμα τα προβληματα της χωρας και το αποτελεσμα αυτων ζουμε τωρα… αρα δεν εχει νοημα η ενισχυση.. αυτο που πρεπει να γινει ειναι η αναδιαρθρωση της οικονομικης δραστηριοτητας.. ολοι ειναι λαικιστες ή ασχετοι ή κλεφτες …

  2. ΜΠΕΤΤΥ

    Απαξίωση των πάντων. Καλά πάμε! Από τις δικές μου όμως οικονομικές γνώσεις ξέρω ότι όταν χρωστάς πρέπει να πληρώσεις τους δανειστές σου και επειδή ζεις με δανεικά συνεχώς χρειάζεσαι χρήμα, απλά δεν θα σου ξαναδανείσουν. Τις αιτίες για το χάλι μας δεν τις ψάχνει κανείς. Ολα πήγαινα καλά. Οι συγκοινωνίες, οι εξαγωγές, η παιδεία, η Ολυμπιακή, ο ΟΣΕ, η λαθραια διακίνηση πετρέλαιου κίνησης-θέρμανης, οι δημόσιες υπηρεσίες, τα πάντα δούλευαν ρολόι. Τώρα πως έγινε και φτάσαμε ως εδώ, απορώ…..

  3. Νίκος Βασιλείου

    Ενώ το μύνημα άρχιζε λέγοντας οτι προέρχεται απο ανθρώπους που είναι γνώστες των οικονομικών, καταλήγει να λέει οτι δεν πρέπει να λάβουμε υπ’ όψην αυτούς, αλλα το λαό…

    Λογικό ε;

    Το τελείωμα ΚΑΙ απο μόνο του, είναι μεγάλη μπαρούφα. Σημασία δεν έχει η γνώμη των πολλών, αλλα των ειδικών. Αλλιώς πάρτε την πλειοψηφία να σας μάθει γραμματική…

  4. ΜΠΕΤΤΥ

    Εάν πέφτω πέφτω στο στάδιο της αλαζονείας, δηλ. του “ξερόλα”, ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων. Δεν είχα και δεν έχω καμμία απορία. Διαβάζαμε, ακούγαμε και βλέπαμε (δυστυχώς) τι συμβαίνει γύρω μας, αλλά ολοι πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Θυμάται κανείς (είμαι συνταξ. δημ. υπαλ.), επί Μητσοτάκη κάποιες γιορτές που κυκλοφορούσε η φήμη οτι δεν θα πάρουμε μισθό ή δώρο??? Λοιπόν, με δύο λόγια, απλώσαμε τα πόδια μας πέρα από το στρώμα, και κλέψανε πολλοί μα πάρα πολλοί, από τους δημόσιους υπάλληλους, υπαλληλους των ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, ΟΑ κλπ.), αγρότες, Και η φοροδιαφυγή κλεψιά είναι, μην κρυβόμαστε.

    1. ΜΠΕΤΤΥ

      ό,τι και όποιος αν είπε , όποτε και αν το είπε είναι άνευ σημασίας. Η πραγματικότητα είναι μία ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ και δυστυχώς όχι μόνο οικονομικά, αλλά και πολιτικά και κοινωνικά. Επί 30 τόσα χρόνια στήσανε ένα πολιτικό παιχνίδι αλισβερισιού, δηλ. εμείς, ο λαός, πουλάγαμε την ψήφο μας, εκείνοι την αγόραζαν. Αυτά τα 30 χρόνια η άσκηση πολιτικής ήταν μία “κομματική συναλλαγή”. Κατέστρεψαν την Ελλάδα ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ. Μπορεί μερικοί να μην ήξεραν, αλλά όπως η πολιτεία δηλώνει ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας μας “αγνοια νόμου”, έτσι και αυτοί δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν ήξεραν και δεν έβλεπαν.

  5. Astrapogiannos

    Ότι έγινε, έγινε… Τώρα τι γίνεται; Καλώς η κακώς μαζί η ξεχωριστά τα λεφτά τα φάγαμε και πέρνουμε δανεικά για να φάμε να πιούμε και να πληρώσουμε τους τόκους και δόσεις από τα δανεικά που έχουμε πάρει. Φαύλος κύκλος που οδηγεί στην παρακμή της ήδη παρακμιακής Ελληνικής οικονομίας. Τώρα τί γίνεται; Για να μήν μιλάμε για επιστροφή στη δραχμή και διάφορες άλλες ιστορίες θα ελεγα ότι: η ανωδυνότερη λύση μεταξύ των άλλων είναι 1. το αμεσο κόψιμο στο μισό του κάθε λογής μισθού και συντάξεων στο δημόσιο τα οποία ασφαλώς θα παρασύρουν και τους μισθούς στο ιδιωτικό τομέα που είναι και το ζητούμενο και βλέπουμε… και ταυτόχρονη στάση πληρωμών και αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους. Δέν πληρώνουμε ρε μάγκες που μας δανείσατε. Να κόψετε το 30-40% και το συζητάμε…
    Δέν πιστεύω ποτέ ότι αυτοί που πραγματικά τα οικονομίσανε θα πληρώσουν τίποτε σε φόρους κτλ. Τα λεφτά είναι έξω απο καιρό. ΟΠΩΣ δέν πιστέυω ότι μεσα σε ενα χρόνο θα κατακλύσουν την Ελλάδα πολυεθνικές και επενδυτες τρελοί για να επενδύσουν στην Ελλάδα.
    Δέν γίνονται αυτά τα πράγματα!
    Με την μείωση των μισθών κατα το ήμιση θα πετύχουμε να γίνουμε τα φθηνά γκαρσόνια της Ευρώπης και να αναπτύξουμε άμεσα τον τουρισμό. Αυτό είναι εφικτό! Οι τεχνολογίες, τα brand, και η πρωτοτυπία δέν αναπτύσονται με εξαγγελίες υπουργείων και κίνητρα. Οι επενδυτές όπως η ΝΙSSAN , η Goodyear κτλ δέν είναι μαλάκες να ξανάρθουν σε έναν αφιλόξενο χώρο. Αναγκαστήκαν να φύγουν βραδυ! Αυτούς είδαν και κάποιοι άλλοι δεν ήρθαν και δέν πρόκειται να ρθούν ποτέ στην Ελλάδα να επενδύσουν.
    Η πρωτοτυπία και η εξέλιξη ξεκινά μέσα απο την παιδεία και εκεί πάσχουμε.
    Σε κάθε περίπτωση δέν νομίζω να μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτή την στιγμή κάποια άλλη χώρα σε άλλη παράμετρο πέρα από το κόστος παραγωγής (μισθοί κτλ), και αυτό έιναι το κόστος της αφασία στην παιδεία. Διότι άν τα πανεπιστήμια δούλευαν σωστά με αξιοκρατία, επιμέλεια, μακρια απο κομματισμούς και δοσοληψίες θα μπορούσαν να παράγουν έργο, να συνεργαστούν με εταιρείες στην ερευνα και ανάπτυξη και να κατασκευασουν καινοτόμα προιόντα.
    Τα δανεικά εντάξει τα πήραμε τα φάγαμε, γλεντήσαμε κτλ. αυτό είναι μικρό σαν κακό αλλά όταν έχεις δημιουργήσει τις προυποθέσεις έτσι ώστε αυτή η γ……….η χώρα που αγαπάμε τόσο να μήν παράγει σχεδόν τίποτα και επομένως να μήν παράγει πλούτο αυτό είναι έγκλημα.
    Προσωπικά δεν με πειράζει τόσο που χρωστάμε αλλα με πειράζει ιδιαίτερα το ότι δημιουργήσαν τις προποθέσεις για να μην ξεχρεώσουμε ποτε!!!!!!!!!!!
    Ποιός από τους κυρίους που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο προσφάτως δεν θα μπορούσε να μήν χαρακτηριστεί τουλάχιστον προδότης;

    ΥΓ. Πέρυσι αγόρασα χειμερινά λάστιχα Continental και μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχα την εντύπωση ότι είναι φτιαγμένα στην Γερμανία.. Αμ δε! Made in Romania κυρίες και κύριοι!

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d