Σε απόσταση μικρότερη των έξι ναυτικών μιλίων από την Κύθνο, το Σούνιο, την Κέα και την Άνδρο, δηλαδή μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα έφτασε η φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Μπεϊκόζ», παραβιάζοντας κάθε κανόνα αβλαβούς διέλευσης!
Η τουρκική κορβέτα απέπλευσε το πρωί της Δευτέρας από το ναύσταθμο του Ακσάζ και χωρίς προφανή λόγο κινήθηκε δυτικά. Πέρασε βόρεια της Κρήτης και ξεκίνησε την περιπλάνησή της στο Αιγαίο.
Η «Μπεϊκόζ» συνέχισε με βόρεια πορεία και διέπλευσε τα Κύθηρα και την Μήλο, στο πλαίσιο υποτίθεται της αβλαβούς διέλευσης. Ενώ κινούνταν δυτικά της Κύθνου, το τουρκικό πολεμικό πλοίο άλλαξε ρότα και κατευθύνθηκε νότια προς το Σούνιο.
Παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα και συνέχισε τον πλου εντός περιοχής ελληνικής δικαιοδοσίας. Περιέπλευσε το στενό Σουνίου – Τζιας και συνέχισε κινούμενη ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο, όπου βρίσκεται αυτή την ώρα.
Την προκλητική πορεία της τουρκικής κορβέτας παρακολουθεί η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κρυσταλλίδης», το πλήρωμα της οποίας έχει καλέσει επανειλλημένα την «Μπεϊκόζ» να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όμως χωρίς αποτέλεσμα τουλάχιστον προς το παρόν.ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Νέες τουρκικές «κρουαζιέρες» σε ελληνικά νερά
Με μεγάλη προσοχή παρακολουθείται η νέα πρόκληση των Τούρκων, οι οποίοι όπως φαίνεται διασχίζουν το Αιγαίο ανενόχλητοι.
Νωρίς το απόγευμα η τουρκική κορβέτα Πεϊκόζ, η οποία είχε αποπλεύσει τη Δευτέρα από το Αξάζ έφθσε ανοιχτά από το Σούνιο κι αυτή την ώρα πλέει προς Άνδρο, εντός χωρικών υδάτων. Η κορβέτα τυπικά εκτελεί αβλαβή διέλευση και παρακολουθείται από πλοίο του ελληνικού ΠΝ. Η Πεϊκόζ απέπλευσε από το Αξάζ, πέρασε από τα Δωδεκάννησα, βόρεια της Κρήτης, νότια της Πελοποννήσου και έφθασε μέχρι το Σούνιο!
SIGMALIVE
και http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

8 Comments

  1. Τζέφριιιιιιιιι, Δημητράκηηηηη, Ραφηνάτεεεεεε, Θόδωρεεεεεεε.
    Το έθνος κινδυνεύει. Ο “εχθρός” βρίσκεται προ των πυλών. Να καλέσουμε την CIA, την Interpol, να κάνουμε dongle fires ή μήπως να πάμε στον ΟΠΑΠ;

    1. Κ.Π.

      Παίρνεις ένα dongle (είναι σαν το hasp-άκι που βάζαμε στον Η/Υ σε παλιά μελετητικά προγράμματα), του βάζεις πολλές φωτιές και τι παίρνεις; Έναν αναπληρωτή υπουργό εθνικής άμυνας μιας μπανανίας._Κ.Π.

  2. george..

    μην ανησυχειτε… τον Paul ψαχνουν … ειδαν την διαφιμηση του οπαπ και ψαχνουν το χταποδι……θελουν να μας παρουν το χταποδι μαγο…οι χαζοι δεν καταλαβαν οτι ειναι απλος μια διαφημηση……

  3. Panos

    Την επόμενη φορά προτείνω όποιος από τους αναγνώστες γνωρίζει να δώσει τις συντεταγμένες του σπιτιού του Δημητράκη και του Γιωργάκη στα μεμέτια, να του στείλουν μια αβλαβή ρουκέτα συστημένη εξπρές.

  4. Κ.Π.

    Τι ‘πα να πεί “το πλήρωμα της οποίας έχει καλέσει επανειλλημένα την «Μπεϊκόζ» να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, όμως χωρίς αποτέλεσμα”; Δηλ. ο ρόλος του ΠΝ είναι οι… υποδείξεις; Και από την στιγμή που οι τούρκοι δεν υπακούν, τι κάνεις; Περιμένεις την φρεγάτα να σηκώσει κύμα και να βρέξει την πετσέτα κοτζάμ Μενεγάκη που λιάζεται στην Άχλα; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;_Κ.Π.

  5. Κ.Π.

    Χάθηκε η πατροπαράδοτη φιλοξενία μας; Να τους τρατάρουμε βρε αδερφέ ένα καφεδάκι, ένα περγαμόντο;
    Αφού έτσι κι αλλιώς τα ζουμπρ σαπίσανε, λιπαντικά δεν υπάρχουν, βανδαλίζουμε ακόμη και για ένα έδρανο, δεν ξέρουμε καν που βρίσκεται η πύλη εξαερισμού στο οχυράκι, τα υποβρύχια, τις FREMM και τα ρέστα τα παραγγέλνουμε απλά για να τζιράρουν οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και να κάνει παιχνίδι κι η “Τρίαινα”, τι τον θέλουμε τον απόπλου του Κρυσταλλίδη; Για να γίνει κανά ατύχημα και να έχουμε θερμό επεισόδιο, όπως π.χ. την επιστροφή μας στα σύνορα του 1897; Η Θάλεια τι έχει να πει για όλα αυτά;_Κ.Π.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d