Αβέβαιον! Πως τα καταφέρνω έτσι δε ξέρω ή, μάλλον ξέρω αλλά δεν θέλω να το παραδεχτώ. Μετά την κατάρρευση της εταιρίας μου από το χτύπημα που δέχτηκε από το λιθογραφείο που έκανα το (μέγα) λάθος να κάνω με συνεταίρο κάποιον που τύπωνε τα περιοδικά μου το 1970 και, για να πληρώσω τα δάνεια, που η “Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε” είχαν εγγυηθεί προκειμένου να στηθεί το εργοστάσιο (κάπου 3,5 δις δραχμές). Οι αναγνώστες ρωτούν “γιατί οι Τ.Ε” και απαντώ γιατί ο εν λόγω εξαφανίστηκε όπως θα έκανε ο κάθε …έντιμος άνθρωπος.
Η συνέχεια λίγο-πολύ γνωστή. Η τράπεζα που είχε δώσει το δάνειο αρνήθηκε να διευκολύνει τις Τ.Ε, επεκτείνοντας τη περίοδο αποπληρωμής των υποχρεώσεων κατά 1,5 χρόνο παρά το γεγονός ότι, η εταιρία μου κέρδιζε τότε από 200 ως 300 εκατομμύρια δραχμές το χρόνο, πλήρωνε όλες της τις υποχρεώσεις στο”κράτος” και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς σε βαθμό που, οι ξύπνιοι μου είχαν απονείμει τον γνωστό τίτλο που αρχίζει από Μ.
Η άρνηση των γελοίων αργυραμοιβών να στηρίξουν τις Τ.Ε, την ιστορία τους, τη προσφορά τους στους αναγνώστες και, αν θέλετε, να τιμήσουν ένα άνθρωπο που είχε/έχει πληρώσει πάνω δύο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στο “κράτος” χωρίς ούτε μία ώρα καθυστέρηση οδήγησε στη πτώση.
Η πλειοψηφία των μετοχών (33,33%) της “Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε” πουλήθηκαν στις “Εκδόσεις Λυμπέρη”, το 31,8% ανήκει σε μένα και στη Σοφία και το υπόλοιπο στο κοινό και σε εταιρίες του Λουξεμβούργου.
Στο σημείο αυτό θα σημειώσω ότι, στα 3,5 χρόνια της συνεργασίας μας ποτέ ο Αντώνης Λυμπέρης ή κάποιος άλλος από την εταιρία του δεν επενέβει στον εκδοτικό τομέα αλλά, όπως ήταν φυσικό, ανάλαβε το μάνατζμεντ.
Όλα καλά λοιπόν; Ναι αν τα δει κανείς από την επιχειρηματική πλευρά. Λόγω των λαθεμένων μου επιλογών σε συνεργάτες και επανδυτικά σχέδια η Τ.Ε βρέθηκαν “με τη πλάτη στο καναβάτσο” και οι Ε.Λ τις “έσωσαν”.
Τι συμβαίνει λοιπόν με το μέλλον του μέλλοντος εμού και των ανθρώπων που έφτιαξαν την εταιρία; Αν, για παράδειγμα, εμείς θέλουμε να φτιάχνουμε το αναγνωστικό κοινό αλλά, ο (όποιος) άλλος θέλει να ακολουθεί τη τύφλα του (του κοινού) τι κάνουμε;

Συνεχίζεται….

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

18 Comments

  1. Βαγγέλης

    Λάθη δεν κάνει μόνος όποιος δεν δουλευει.
    Το θέμα είναι τι μαθαίνει κανείς απο αυτά.
    Πείτε στον οποιο ¨ειδικο¨παρουσιασει κόλπα του μαρκετινγκ οτι δεν ρωτάει ο γιατρος τον ασθενη τι φαρμακο θα ηθελε να του γράψει. (Giugiaro-νομίζω- απο τους 4Τ-σιγουρα-!

      1. Το alt+Ctrl+Delete πάντοτε πονάει!
        Ένα ταπεινό ευχαριστώ θέλω να πω στον Κ.Καββαθά και στο περιοδικό των 4Τ του χειμώνα του ’70 που περιείχε την «Βίβλο» του σωστού οδηγού και πρότεινε τότε το αυτοκόλλητο 4Τ ως σήμα αυτοδέσμευσης για πολιτισμένη οδήγηση. Ήμουνα τότε 15 χρονών. Από τότε ο «σωστός οδηγός των 4Τ» δεν έχει φύγει ποτέ από μέσα μου!

    1. Πριν 20 μέρες έστειλαν εξώδικο στη γυναίκα μου και μένα που ζητάνε να τους καταβάλουμε (ως άτομα) …λογιστικές διαφορές (160.000 ευρώ) της εταιρίας Τεχνικές Εκδόσεις για την περίοδο από το 2003 ως το 2007!

  2. Βασίλης Δ.

    Στα τελευταία τεύχη των 4Τ μετά το Εν Λευκώ διαβάζω της σελίδες της συζύγου σας. Συγκλονιστικά γεγονότα.
    Καπετάνιε στο έχω ξαναγράψει. Μπορεί να μη γνωριζόμαστε αλλά οι 4Τ με μεγάλωσαν και με έκαναν σωστό οδηγό αλλά πάνω απ’ όλα σωστό πολίτη.
    Ευτυχώς που οι 4Τ υπάρχουν ακόμη. Και θελω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουν γιατί και οι συνεργάτες που σας ακολουθούν έχουν το μικρόβιο.

  3. Haris

    Περιμένω με αγωνία την συνέχεια.Όχι την συνέχεια αυτής της εξιστόρησης,αλλά την δικιά σας συνέχεια.Χλωμό το βλέπω να κάτσετε στ’αυγά σας!
    Να’στε πάντα καλά!

  4. Βαγγέλης

    Ναι αυτών και πολλών άλλων!
    Οταν συναντας κάποιον που δεν χωνεται στα φαναρια που είναι συγκεντρωμένος στην οδηγηση δεν θεωρείς πολύ πιθανό να είναι αναγνώστης;;
    Για άλλη μια φορά σας ευχαριστω για τον δρόμο που μου (μας) δείξατε.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d