του Γιώργου Δελαστίκ από το “ethnos
Ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν επιβεβαίωσε, μιλώντας σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο, την υποψία που είχε ο ελληνικός λαός – ότι δηλαδή η Κομισιόν, η κυβέρνηση Παπανδρέου και το ΔΝΤ εξαπάτησαν με το περιβόητο Μνημόνιο τους Ελληνες προτάσσοντας ως πρόσχημα τρομοκράτησης του πληθυσμού το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του προϋπολογισμού προκειμένου να πετύχουν άλλους στόχους, τους οποίους δεν τολμούσαν να ομολογήσουν δημόσια! «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος», δήλωσε χωρίς περιστροφές ο Δανός αξιωματούχος του ΔΝΤ που προίσταται της ομάδας των ξένων οικονομικών επικυρίαρχων της πατρίδας μας, ο οποίος περιέφερε τον Γ. Παπακωνσταντίνου στο Λονδίνο, τη Φρανκφούρτη και το Παρίσι, «αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας».
Διευκρίνισε δε με καμάρι στους ξένους κερδοσκόπους του Σίτι του Λονδίνου ότι πολύ πιο σημαντικές από τη μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού ήταν οι μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό και στο ασφαλιστικό – δηλαδή η λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και η εξαθλίωση των συνταξιούχων!
Η ομολογία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική από πολιτική σκοπιά. Αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο σφαγιασμός των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συντάξεων δεν ήταν μια δυσάρεστη αναπότρεπτη συνέπεια των «τραγικών» δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας, μιας κατάστασης που εξανάγκασε την κυβέρνηση Παπανδρέου να προχωρήσει δήθεν με «πόνο ψυχής» στη λεηλασία των μισθών και των συντάξεων προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία.
Αντιθέτως, αποκαλύπτει ότι οι περικοπές μισθών και συντάξεων ήταν από την αρχή συνειδητός στόχος της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ηταν αυτοσκοπός και όχι ανεπιθύμητη παρενέργεια. Αυτή η αποκάλυψη, πέρα από το γεγονός ότι αναδεικνύει όλο το εύρος της υποκρισίας των θεατρινισμών του Ανδρέα Λοβέρδου στις τηλεοράσεις με τους κλαυθμυρισμούς του για το πόσο δήθεν πονούσε ο ίδιος κόβοντας τους μισθούς και τις συντάξεις, υποδηλώνει επίσης ότι σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν προτίθεται η κυβέρνηση Παπανδρέου να ξαναδώσει πίσω σε εργαζομένους και συνταξιούχους τα εισοδήματα που τους λεηλάτησε!
Υπό το πρίσμα αυτών των αποκαλύψεων αντιλαμβάνεται κανείς πολύ καλύτερα τώρα το πραγματικό βάθος της δήλωσης του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη στη ΝΕΤ, στις αρχές Μαΐου, ότι «το ΔΝΤ ήταν η πρώτη επιλογή και η μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου 2009 και μετά», δηλαδή από την επομένη των βουλευτικών εκλογών που έφεραν θριαμβευτικά τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία για να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων, στη βάση του θρυλικού πλέον συνθήματός του «λεφτά υπάρχουν!».
Οι ομολογίες του «γκαουλάιτερ» του ΔΝΤ δικαιώνουν όλους τους Ελληνες και ξένους αναλυτές που ευθύς εξαρχής έχουν επισημάνει και επιμένουν ότι το Μνημόνιο έχει στόχο τη διασφάλιση της ομαλής και ελεγχόμενης από τους ξένους επικυρίαρχους ροής χρημάτων για την εξόφληση των δανείων που έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα οι ξένες τράπεζες, σχεδόν στο σύνολό τους ευρωπαϊκές. Το Μνημόνιο δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τη βελτίωση των θεμελιωδών μακροοικονομικών δεικτών της ελληνικής οικονομίας. Αλλωστε, η βελτίωση είναι αδύνατη στο πλαίσιο του Μνημονίου για αυτό και με το που θα λήξει τυπικά η τριετής διάρκεια της ισχύος του, όλα τα δημοσιονομικά ελληνικά μεγέθη θα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που παρέλαβε, με τη χώρα βυθισμένη ταυτόχρονα σε ύφεση!
Και μόνο το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ της πριν υπαχθεί στο ταπεινωτικό και καταστροφικό καθεστώς του Μνημονίου και με τη λήξη του Μνημονίου θα έχει τουλάχιστον… 145% (!) του ΑΕΠ, υποδηλώνει πόσο άσχετοι είναι οι στόχοι του Μνημονίου με τη μείωση του χρέους. Δικαίως ο κόσμος αναλογίζεται τρομοκρατημένος ότι αν με δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ επέβαλε η κυβέρνηση Παπανδρέου εφιαλτικά αντιλαϊκά μέτρα που «γδέρνουν» τόσο άγρια τον κοσμάκη, με δημόσιο χρέος 145% που θα αφήσει το ΔΝΤ, τι είδους μέτρα θα επιχειρήσει να πάρει εναντίον του λαού η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αν εξακολουθεί τότε να βρίσκεται στην εξουσία; Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν θα έχει δει κανείς αυτό που θα μας κάνει να ζήσουμε στην πραγματική μας ζωή ο Γιώργος Παπανδρέου και οι υπουργοί του…
ΕΕ – ΔΝΤΜετα-Μνημόνιο μέχρι το… 2020!
ΓΛΥΚΑΘΗΚΑΝ τόσο πολύ η ΕΕ και το ΔΝΤ από την άνευ ορίων ενδοτικότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα του Μνημονίου, όπου δεν διαπραγματεύεται τίποτα και απλώς εκτελεί τυφλά τις απαιτήσεις τους, ώστε άρχισαν να θέτουν σε κυκλοφορία σενάρια επέκτασης του καθεστώτος του Μνημονίου, το οποίο λήγει στα μέσα του 2012, μέχρι το… 2020!!!
Με δεδομένο το ότι τότε το δημόσιο χρέος θα είναι πολύ μεγαλύτερο (145% αντί του 115% του ΑΕΠ το 2009), κύκλοι του ΔΝΤ και της Κομισιόν δηλώνουν από τώρα «πρόθυμοι» να συνεχίσουν να «βοηθούν» την Ελλάδα με δάνεια που τη «γδέρνουν» μέσω τοκογλυφικών επιτοκίων και κάνουν τις ξένες τράπεζες να θησαυρίζουν.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

7 Comments

  1. Τελαμωνας

    ευτυχώς που έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε κι αυτες τις “πραγματικές” εκτιμήσεις της οικονομίας.
    Ακούω καθημερινά δημοσιογράφους σε μεγάλα μέσα ενημερωσης να υποστηρίζουν μετα μανίας σχεδόν το πόσο σημαντικό είναι που έχουμε το μνημόνιο, το πόσο καταχραστήκαμε την ψεύτικη ευμάρεια, το πόσο εμείς (οι πολίτες) είμαστε υπέυθυνοι γι αυτό που συμβαίνει και πόσο πλουσιοπάροχα ζούσαμε με τα λεφτα των άλλων. Ακούω καθηγητες πανεπιστημίου να κάνουν αναλύσεις επι αναλύσεων για τους στόχους και τα επιτευγματα που θα έρθουν μετά το μνημόνιο και αναρωτιέμαι…
    Θα είχε “επιτυχία” αγαπητε Κ.Κ η εφαρμογή αυτων των απάνθρωπων μέτρων, εάν δεν υποστηρίζονταν, δεν διαφημίζονταν και δεν προπαγανδίζονταν απο μερίδα “αξιόπιστων” και “σοβαρων” αναλυτών, καθηΚητών και δημοσιογράφων?
    Τελικά, πόσους ανθρώπους και πόσων ειδικοτήτων περιλαμβάνει αυτος ο μηχανισμός “στήριξης” και σε πόσα επίπεδα δουλεύει για να μας κοιμίζει???
    Με τις υγείες μας…

  2. george..

    εχω διαφορετικη αποψη… το ΔΝΤ εκφραζει την αποψη οτι το χρεος μπορει να βελτιωθει, με την βοηθεια του φυσικα, αλλα τα διορθωτικα μετρα, οπως : διαφανεια, παταξη της διαφθορας, καταργησει των μιζοκομματων, καταργησει των μιζο δημοσιογραφων, αναπτυξη παραγωγηκης συνηδησεις, παταξη των λαμογιων στις εφοριες και τους δημοσιους οργανησμους, αλλαγη νοοτροπιας, απαλλαγη απο προτυπα νεοπλουτου χαζο υπερκαταναλωτικου νεολληνα, ολα αυτα και αλλα πρεπει να γινουν απο εμας….. πρωτα απο τους πολιτικους και μετα απο τους πολιτες…. αλλιως οι αναμενομενες και εκτακτες αλλα μονιμες θυσιες μας θα πανε χαμενε… το δηθεν, οτι ολοι ξαφνικα ειναι κατα του μνημονιου ειναι αυτονοητο για καποιους που εχουν μαθει να χαιδευουν και γλυφουν ψηφοφορους, ακροατες, κ.λ.π.
    το αλλο οτι ο Αν. Σαμαρας ειναι κατα του μνημονιου αλλα ειναι υπερ του ξεπουληματος της δημοσιας περιουσιας μαλλον φανταζει προσχεδιασμενο ετσι ωστε να υπαρχει το πατημα… και οταν αρχησει το Μιζασοκ να ξεπουλαει να ερθει και να συμφωνησει η Νεα Μιζοκρατια… και μαζι να υπηρετησουν τα Αγια Ιδιωτικα Συμφερωντα… \
    εδω κολλαει η σοφη κουβεντα του εκπρωσωπου του ΔΝΤ… ηταν σαν να λεει … ελληνες ξυπνηστε δεν φταιμε εμεις που σας δανειζουμε … αλλα αυτα τα λαμογια που 30 χρονια σας καταληστευουν και παρολο που σας φτασαν ως εδω… συνεχιζουν… εμεις ημαστε αγιοι μπροστα τους .. ειναι σαν να λεει εμεις ημαστε οτι καλυτερο σας ετυχε τα τελευταια 30 χρονια … αρκει να διωξετε αυτα τα λαμογια των μιζοκομματων ……

    1. Τελαμωνας

      Aγαπητε george, σκεφτομαι οτι εάν τελικά όλο αυτο με την GOLDMAN SACHS είναι πραγματικό όσον αφορά την συμπραξη της τοτε κυβερνησης σε συνδιασμό με αυτα που ορθώς λές περι υπερκαταναλωτισμού του Νεοέλληνα, τότε εμένα μου έρχεται πολύ φυσικά το λουκουμάκι του ΔΝΤ ως προσχεδιασμένη και αριστα μελετημενη στρατηγική. Δεν μου αρεσει η συνομωσιολογία, αλλά θυμάμαι ποσο επέμεναν και ωθούσαν τον αδηφάγο για χρήμα έλληνα να παιξει σε ένα χρηματιστήριο για να βγάλει λεφτα και του ενίσχυαν αυτη τη λογική του να παιξω αέρα για να βγάλω κερδος, να μην παράξω ούτε οδοντογλυφίδα και πάρω φραγκα απο αέρα κοπανιστό.
      Ναι, γι αυτο είμαστεΣΥΝ- υπέυθυνοι, αλλά τελικά αυτοι που τα βγάλανε τα φραγκα δεν ειμασταν εγω και εσυ έτσι ωστε να απολογούμαστε τωρα για την οφελιμιστική ή και παρανομη συμπεριφορά μας, για κάποιο λόγο, είναι τα ιδια πρόσωπα που κυριαρχούν στο μιζοκρατος, στα μιζοκοματα, οπως ορθα λες..αρα ναι, να αναλάβουμε τις ευθυνες μας εως εκει που μας αναλογούν.
      Τα σχόλια σου περι Αντωνακη Σαμαρα και του υποκριτικού του ταλεντου με βρισκουν συμφωνο…

  3. Efstratios Veros

    Δηλαδή τι περιμένατε όλοι? Να μας χαριστούνε σε τίποτα?¨Εχουμε ξεχάσει στην Ελλάδα ότι το σπίτι που δεν φρονίζαμε τόσα χρόνια τώρα θά πέσει και θα μας πλακώσει!!!

  4. george..

    Είμαι μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας και ιδιωτικός υπάλληλος.. το λέω αυτό για να μη νομίζετε ότι γράφω στο ιστιολογιο επειδή δεν έχω τι να κάνω .. αλλά επειδή δεν έχω και πολλή δουλεία.. καθότι η οικοδομή παραπαίει ….
    Σκέπτομαι την πορεία της αργεντινής και την πορεία της Ελλάδας… αν δεν κάνω λάθος η αργεντινή πρώτα χρεοκόπησε και μετά δανείστηκε από στο ΔΝΤ… για να φτάσει λοιπόν μια χώρα να χρεοκοπήσει κάτι στραβό συμβαίνει στην κεντρική εξουσία… αφού λοιπόν η χώρα χρεοκοπεί και οι ελίτ έχει βγάλει τα χρήματα της έξω, οι τράπεζες έχουν καταρρεύσει… ο μόνος που έχει πρόβλημα είναι ο λαός…. Έρχεται τώρα η κεντρική εξουσία να ζητήσει δανικά από το ΔΝΤ.. γιατί κανένας δεν δανείζει τα λαμογια…. Γιατί να τους δανείσει το ΔΝΤ..? μα για να πληρώσουν τις συντάξεις τους μισθούς και την υγεία…. Και ποιος εγγυάται ότι τα χρήματα αυτά θα τα πάρουν όντως αυτοί που τα χρειάζονται…? Αφού οι κεντρική εξουσία αποδεδειγμένα είναι λαμογια…. Έρχεται τότε το ΔΝΤ και κάνει έλεγχο να δει αν όντος τα χρήματα πάνε εκεί που πρέπει… και βλέπει όλο αυτό το χάλι και την διαφθορά κ.ο.κ. … π.χ. γιατί να παίρνει απόφοιτος λυκείου σε ΚΕΠ 1200ευρω μισθό και απόφοιτος ΑΕΙ σε ιδιωτική εταιρία 800ευρω…? Αφού η ιδιωτική οικονομία αυτορυθμίζεται … κοφτέ τους μισθούς στον δημόσιο τομέα….. και γενικά ρυθμίζει την διαφορά μεταξύ της προστατευμένης οικονομίας από τα λαμογια και της ελεύθερης ιδιωτικής οικονομίας η οποία αυτορυθμίζεται… και γιατί να θέλει να βοηθήσει το ΔΝΤ..? γιατί αν επικρατήσει χάος και αναρχία τίποτα μετά δεν θα είναι προβλέψιμο, και επειδή όλοι έχουν όπλα και στρατό τίποτα δεν είναι απίθανο…
    Στην Ελλάδα απλός καλέσαμε το ΔΝΤ πριν χρεοκοπήσουμε… μια κατάληξη κατά την γνώμη πιο ήπια και πιο ομαλή… κυρίως για το απλό λαό… γιατί κατά την άποψη μου τα λαμογια πάντα θα κυβερνάνε.. γιατί ο λαός είναι ευκολόπιστος, συναισθηματικός και αφελής..
    και αν δεν ερχόταν και έφευγε ή το διώχναμε το ΔΝΤ, και συνέχιζαν να κυβερνούν τα λαμογια τι θα γινόταν…?
    Σκέψεις για να αισιοδοξώ …

    1. Κ.Π.

      Συνάδελφε, θεωρητικά η ανταγωνιστική αγορά αυτορρυθμίζεται ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ceteris paribus, δηλ. με σταθερές συγκεκριμένες αρχικές συνθήκες του προβλήματος (λογική ανεργία ρυθμιζόμενη με καμπύλη Philips, ύπαρξη κρίσιμης μάζας εξειδικευμένου προσωπικού για κατασκευή διεθνώς ανταγωνιστικών προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών διεθνώς ανταγωνιστικών κλπ). Το πρόβλημα του λογιστηρίου του κράτους το 2009 ήταν ΑΜΕΣΟ.
      Άρα, όταν έβγαινες πέρσι να δανειστείς 5 δραχμές με επιτόκιο 5% και σου έδιναν 35, τις δανειζόσουν κατ’ αρχήν για να συνεχίσει να τσουλάει η οικονομία και ταυτόχρονα έκοβες μισθούς στο “Δημόσιο”. Τότε όμως δεν θα είχες μαζί σου το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”, θα σε πηδούσαν χωρίς σάλιο. Αυτό δεν το είπε ο Αντώνης στην ΔΕΘ (επίσης, δεν παρακάλεσε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ που συνέδραμαν στην καταστροφή να μην τολμήσουν να πατήσουν, ειδικά στην πρώτη σειρά καθισμάτων). Εξ’ ου και το ΔΝΤ, ως “επιχείρημα” για να το βουλώσουν όλοι, πρασινοφρουροί, συνδικαλιστές, δημοσιογράφοι, μεσαίος χώρος.
      Συμφωνώ μαζί σου ότι η ναζιστική λογική της συλλογικής ευθύνης ρίχνει το φταίξιμο σε όλους, ανεξαιρέτως, χωρίς να εξεταστεί ποιός φταίει.
      Και πες στον ιδιωτικό τομέα κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος (κι όχι πάντα…).
      Στον δημόσιο τομέα γνωρίζω αρκετούς συναδέλφους μας που τραβούν όλο το κουπί, και τους κόβουν εξίσου τους μισθούς με τους συνδικαλιστές που δεν πατάνε, με τα κοπρόσκυλα που διαβάζουν Άρλεκιν εν ώρα υπηρεσίας και με τους λοιπούς γνωστούς τεμπέληδες, ενίοτε και δικτατορίσκους. Πως στον τρίβολο όμως θα σουτάρεις τον ανίκανο και θα ανταμείψεις τον ικανό, όταν ο ίδιος ο “προϊστάμενος” παίρνει 30 μέρες κανονική άδεια και άλλες 30 για εγχείρηση στον κόλο του (κύστη κόκκυγα, πραγματικό γεγονός) και επί δύο μήνες καίρια υπηρεσία είναι πρακτικά ακέφαλη; Ούτε είναι λύση η πλήρης απορρύθμιση, διότι τότε θα δούμε στην θέση του χ-Πάγκακου πολιτικάντη τον y-Μπενόπουλο νεοφεουδάρχη.
      Η λύση έχει προταθεί σε αυτό εδώ το ιστολόγιο:
      α) Σταματήστε να ψηφίζετε τα μεγάλα κόμματα που αποδεδειγμένα μας κατάντησαν όπως είμαστε. Ψάξτε στα μικρά γράμματα για τις θέσεις των “μικρών”, κρύβουν αρκετές “παγίδες”.
      β) Ο κάθε ένας φέρει την ευθύνη του για ΟΛΑ (δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, ή φοροκλέβεις ή όχι, ή είσαι τζαμπατζής ή όχι).
      γ) Στο ζήτημα της παραγωγής, ξεκινάς με λίγα και κάνεις την προσευχή σου, βαρέθηκα να βλέπω νέους “επιχειρηματίες” να ξεκινούν με δανεισμό – τέρας και μετά να βαρούν κουτουλιές στον τοίχο και να τα ρίχνουν στο “κράτος” και στην κενωνία την κακούργα.
      δ) Το ΔΝΤ ότι ήταν να κάνει το έκανε, ήτοι να περάσουν φιλελεύθερα μέτρα από “σοσιαλιστική” κυβέρνηση. Η παραμονή του είναι πλέον επικίνδυνη, καθότι ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΔΝΤ. Ψάξτο και θα δεις ότι έτσι είναι. Θα δάνειζες ποτέ εσύ γνωστό σου (ΟΧΙ φίλο σου) που άκουσες ότι είναι στον Τειρεσία;
      ε) Το βαρόμετρο είναι το Economist. Παρότι το ψιλοσιχαίνομαι ως φιλοσοφία- άποψη, δείχνει προς τα που πάνε τα πράγματα 1-2 χρόνια πριν (και για εμάς είχε γράψει, και για τα ληστρικά ψευτοπαράγωγα των αμερικανών, και για την πτώχευση Κράισλερ και ΤζιΕμ και άλλα πολλά). Λειτουργεί κι αμφίδρομα, όπως καταλαβαίνεις (αυτοεκπληρούμενες προφητείες, γράφω κάτι άσχημο για τον Lee Berry και μετά οι μετοχές του πάνε κατά διαόλου διότι οι επενδυτές διάβασαν την μαλακία που έγραψα). Στο συνιστώ ανεπιφύλακτα, και για τα καλά αγγλικά του._Κ.Π.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d