20.2.11

Εκπληκτικό ντοκουμέντο! Μπράβο στα παιδιά της “Φωτογραφίζοντας”!._.Κ.Κ

Φωτοκινηματογραφικο συνεργειο ΕΛΑΣ 1943-1945

Μια πρωτη συλλογη σκηνών που γυρισε το φωτοκινηματογραφικο συνεργειο του ΕΛΑΣ (Ελληνικος λαϊκος απελευθερωτικος στρατος) κατα τη διαρκεια της κατοχης μεχρι της συμφωνία της Βάρκιζας.Για πρωτη φορα μετα 67 χρονια αναγραφονται τα ονοματα των μελων του συνεργειου.
Δημητρης Μεγαλιδης προϊσταμενος
Ιωαννης Νισυριου οπερατερ
Θανασης Παπαδουκας οπερατερ
Κωστας Μακρης
390px; width: 640px”>

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

5 Comments

  1. Ο Αιρετικός

    Ξέρω κάποιον που, ακριβώς επειδή τολμήσατε να προβάλετε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, θα σπεύσει να σας χαρακτηρίσει “αριστερό μπετόβλακα”, καθώς ο ίδιος είναι κολλητάρι ακροδεξιού (μυθ)ιστορικού που συνεργάζεται με τις φασιστικές εκδόσεις “Πελασγός” και προσπαθεί να βγάλει πατριώτες ολκής τους ταγματαλήτες του Schimana, του Κουρκουλάκου και του Πούλου.

    1. Κοινή λογική

      Ποιά ελευθερία και δημοκρατία; Αυτή που σταδιακά σε 60 χρόνια μας έφερε στη χρεοκοπία μήπως; Ή μήπως αυτή που κατέστρεψε την Ελλάδα και την έκανε ανίκανη και τριτοκοσμική σε όλα τα επίπεδα; Η μόνη ελευθερία που ήρθε είναι η ελευθερία να διαλέξεις ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο καπιταλισμό, ανάμεσα στη διαφθορά του δημοσίου και στα υπερκέρδη και απάτες των επιχειρηματιών”. Αλλά ελπίζω να ξυπνήσουν κάποτε οι άνθρωποι από τον λήθαργο και την αδράνεια που έχουν πέσει (και με δικιά τους ευθύνη) και τότε θα δεις τι σημαίνει πραγματική ελευθερία και δημοκρατία.

    2. Panos

      Δε λέω, καλά που δεν υπερίσχυσε το μπλοκ του ΕΛΑΣ στη συγκεκριμένη περίπτωση, μολονότι οι συντριπτικά περισσότεροι μαχητές του ήταν αληθινοί πατριώτες που δε δίστασαν να δώσουν και τη ζωή τους για την πατρίδα.
      Η συμφωνία στη Γιάλτα όμως δεν προέβλεπε για την Ελλάδα να εισχωρήσει στον ανατολικό μπλοκ και ως δια μαγείας κάποια στιγμή έπαψε και η υποστήριξη από την ΕΣΣΔ στον ΕΛΑΣ με τα γνωστά επακόλουθα.
      Εννοώ δηλαδή ότι κάποιοι είχαν καπηλευθεί τον αγώνα του ΕΛΑΣ, είτε για προσχώρηση της Ελλάδας στην αγκαλιά του “πατερούλη”, είτε (όταν δεν τους έκατσε το σχέδιο) στη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους με τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, που θα αποκοβόταν από τον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο.
      Τα σχέδια δεν έκατσαν, υπογράφτηκε η συμφωνία της Βάρκιζας και επήλθε μετά η “ελευθερία” του Σκόμπυ και των Αμερικανών με τους διωγμούς και βασανισμούς που όλοι γνωρίζουμε.
      Με απλά λόγια η Ελληνίτσα δεν υπήρξε ούτε ελεύθερη ούτε φυσικά δημοκρατική, απλά επέλεξε ποιος νταβατζής θα την κουμαντάρει.
      Και μην ακούσω κανείς να ισχυριστεί ότι σήμερα έχουμε Δημοκρατία. Το πραγματικό πολίτευμα της Ελλάδας θα έπρεπε να μετονομαστεί σε κοινοβουλευτική δικτατορία.
      Για παράδειγμα, στην Αρχαία Αθήνα δέσμευαν την περιουσία οποιουδήποτε κατείχε την εξουσία. Αν με τις αποφάσεις του ζημίωνε την Πόλη, τότε έπαιρναν από τη δεσμευμένη περιουσία το ποσό που αναλογούσε στη ζημιά.
      Για παραλληλισμό, στη σημερινή Ελλάδα πήραμε πριν από ένα χρόνο πάνω από 300 Δις Ευρώ δάνειο για να καλύψουμε τις τρύπες, αλλά το Γκόλουμ, ο Επανιδρυτής, ο Πάν-καλος, ο Λαλιώτης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Δρακουμέλ, και ο εκσυγχρονιστής με τα μαύρα κολάν εξακολουθούν να ζουν πλουσιοπάροχα, είναι έτσι ή δεν είναι?

  2. Panos

    Διάβασε λίγο Αριστοτέλη για να καταλάβεις τι θα πει πραγματική δημοκρατία.
    Το σύστημα στο οποίο ζούμε στη νεότερη Ελλάδα ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε πραγματικά δημοκρατικό.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d