Μία άσκηση φυσιογνωμικής για τις διακοπές του Πάσχα 

συνεχίζεται…

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

26 Comments

  1. δημητρης

    Για να γινει ακομα πιο ενδιαφερον, προτεινω στους συναναγνωστες να “ξεχασουν” το…βαρυ επιθετο και την ιδιοτητα του εν λογω cyborg και να φανταστουν τι αλλο θα μπορουσε να ηταν, πχ :
    τροφιμος σανατοριου…
    εξ αιματος συγγενης του Ακη…
    μοντελο διαφημισης οπτικου οικου
    δισεγγονο του Νοσφερατου…
    πειραματοζωο…
    δημαρχος Κων/πολης – υμνητης του Ελ. Βενιζελου….. 🙂

  2. Ανώνυμος

    Θα μας φέρει εκατομμύρια τούρκους τουρίστες να αφήσουν τα ζεστά λεφτά τους στην Θεσσαλονίκη, για το σπίτι που μεγάλωσε ο Κεμάλ!

    1. Θα επιτρέψετε να πω πως πολύ καλά θα κάνει! Ο Ατατούρκ ήταν μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία και καμία σχέση δεν έχει με τις φαντασιώσεις των ελληναράδων -που νικήθηκαν απ’ αυτόν επειδή οι ίδιοι ήταν/είμαστε κάτοικοι άλλου πλανήτη… Άλλες είναι οι χαριτωμενιές του δημάρχου

      1. Κ.Π.

        Διαφωνώ αρχηγέ. Ο Κεμάλ είχε ικανότητες, όμως ικανότητες είχε κι ο Χίτλερ, ο Στάλιν, ακόμη κι ο… Εμβέρ Χότζα. Τι σημαίνει αυτό, ότι θα ηρωποιήσουμε έναν ακόμη χασάπη; Ούτως ή άλλως, οι έλληνες “πολιτικοί” έκαναν πολλά περισσότερα για το τουρκικό κράτος, αυτοί δικαιούνται προσκυνήματος των γειτόνων μας._Κ.Π.

      2. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

        Αγαπητε ΚΚ, νομίζω ότι κάνεις λάθος – Ναι ο Μουσταφά Κεμάλ για το σύγχρονο τουρκικό κράτος μπορεί να θεωρείται μέγας ηγέτης (εξ’άλλου πατέρα των Τουρκων τον αποκαλούν – παρ’ολο που και σήμερα και για πολλούς Τουρκους πολιτες Μουσουλμάνους (και μη) στο θρήσκευμα είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Πιθανόν και για έναν μελετητή της σύγχρονης Τουρκικής ιστορίας είναι τεράστιο κεφάλαιο ως πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης. Το ίδιο φυσικά και ο Χίτλερ και ο Στάλιν (εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσωπικότητες για έναν ιστορικό, και πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες)
        Αλλά να θεωρούμε ότι μπορούμε να στηρίξουμε τον τουρισμό στην Θεσ/νικη στον Μουσταφά Κεμάλ είναι στην πιο αθώα βαθύτατα ηλίθιο. Ο Κεμάλ υπηρξε απλά σφαγέας του Ελληνισμού (και το κεμαλικό καθεστώς όλα τα χρόνια μετά τον θανατό του σε πολλές περιπτωσεις δημεύσεις περιουσιών των Ελλήνων το 1940 διαμέσου φορολογίας και εξορίες και φυλακίσεις για όσους δεν είχαν την δυνατότητα να πληρώσουν, Σεπτεμβριανά, διωγμός του Ελληνισμού της Πόλης το 1960, ξεριζωμός Ελλήνων Ιμβρου και Τενέδου)!!!! Δεν αναφέρομαι στην στρατιωτική ήττα του 1922! Δεν αναφέρομαι καν σε σφαγές και ακρότητες μεμονομένων στρατιωτικών μονάδων ή ατάκτων ή πολιτών Τουρκών ή Κουρδων – οι Τσέτες κατα πλειοψηφία ήταν Κουρδοι)!!! Αναφέρομαι στην συστηματική σφαγή, εξορία – ταγματα εργασίας και τελικά θάνατο, του Ελληνικού στοιχείου (αλλά και Αρμενίων και ΑσσυροΧαλδαίων) της Μ.Ασίας και του Πόντου από την άνοδο των Νεότουρκων και μετά!!! Και εμείς θα προσδοκούμε έσοδα στην μνήμη του βρωμερού ΣΦΑΓΕΑ Μουσταφ’α Κεμάλ?
        Ή μήπως ξεχνάμε την προβοκατσια στο δήθεν σπίτι του Κεμάλ (προξενείο Θεσ/νικης) που έδωσε την αφορμή για το προγκρόμ των Σεπτεμβριανών!!!! Όταν το Ισραηλινό κράτος θα δημιουργήσει στο Τελ-Αβίβ σπίτι Αδόλφου Χίτλερ όπου ο … Φύρρερ θα τιμάται ως… εκ των…. ευεργετών(!!!) του κράτους του Ισραηλ επειδή με την σφαγή των Εβραίων απανταχού στην Ευρωπη στη διάρκεια του Β’ΠΠ βοήθησε στην δημιουργία του κράτους τους και φυσικά θα προσδοκούν έσοδα από τις ορδες των νεο-ναζιφασιστών που θα συρρέουν για τιμήσουν τον Αδόλφο τότε ίσως να σκεφτούμε την πρόταση του … δημάρχου! Καλή Ανάσταση φίλε ΚΚ
        και για να γαληνέψει η ψυχή μετά τις … μούρες που μας έβαλες τα παρακάτω βιντεάκια (να ναι καλά ο Βαγγέλης Παπαθανασίου με τις μουσικές του και τις διασκευές του)

      3. george

        @ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ
        Καλά, είσαι πολύ μπροστά. Πάς και εξισώνεις τον Χίτλερ, τον Στάλιν και τον Κεμάλ.
        Ο Χίτλερ έχει αποκηρυχθεί από το επίσημο γερμανικό κράτος.
        Ο Στάλιν παίζεται, επίσημη απόφαση δεν υπάρχει από τη Ρωσία.
        Ο Κεμάλ θεωρείται μέγας από το επίσημο κράτος του.
        Τι δεν καταλαβαίνεις;

      4. Road Runner

        μπλα-μπλα-μπλα-μπλα.

        Μην ξεχάσουμε να διακόψουμε και τις διπλωματικές σχέσεις με την Ιταλία γιατί η επίθεση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έβαλε τέλος στον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό…

        Ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποκατέστησε τις σχέσεις με τον Κεμάλ Ατατούρκ. Κάποιοι αμετανόητοι Νεοέλληνες όχι.

  3. george..

    η πάλη των τάξεων παραμένει ιστορικά αδικαίωτη ενώ η διεθνής καπιταλιστική μεθοδολογία, σαμποτάρει την πρωτοβουλία της κολχόζνικης ιδιοκτησίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας σεχταρισμός που αποπροσανατολίζει τις μάζες και τις αφήνει σε ένα τέλμα ιδεολογικής σύγχυσης με ανεπανόρθωτες συνέπειες, ανεπανόρθωτες συνέπειες επαναλαμβάνω, στην ανάπτυξη του κινήματος της εργατικής τάξης και της αποδέσμευσής της από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά…..

  4. Δημήτρης

    Μια που ο λόγος περί Ελληνικής Ιστορίας και πραγματικότητος, μου ήρθε το επόμενο ε-μεηλ από ένα φίλο, το αναδημοσιεύω αυτούσιο….

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ !!!!

    ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.
    ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΣΤΟ ΜΑΜ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ (40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΓΑΖΙ) ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΓΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΡΠΆΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ………

    δυστυχώς κάτι που το λέγαμε για πλάκα πριν μερικά χρόνια, συμβαίνει στα αλήθεια……

    1. Οι προσωπικότητες θα έχουν συνέχεια. Αυτό που παρακαλώ τους αναγνώστες είναι να διακρίνουν έστω και ένα κουρασμένο, διαλυμένο απ’ τη δουλειά και τις έγνοιες, πρόσωπο…

      1. tasos

        Δε υπάρχει ανθρώπινο ον που να του αρέσει να έχει το πρόσωπο του κουρασμένο, διαλυμένο απ’ τη δουλειά και τις έγνοιες. Και δικαίως διότι η διάλυση από τη δουλειά και τις έγνοιες δεν είναι καν ανθρώπινη κατάσταση. Διότι δεν είναι ούτε κατάσταση ζώου γιατί ούτε τα ζώα στη φύση διαλύονται από δουλειά και έγνοιες, παρά μόνο αν είναι υποδουλωμένα σε… “άνθρωπο”. Συνεπώς η διάλυση από δουλειά και τις έγνοιες είναι ανωμαλία – αφύσικη κατάσταση – γνώρισμα υποδουλωμένου ζώου σε άπληστο… “άνθρωπο”. Οι παραπάνω προσωπικότητες (που φαίνονται, αν και υπάρχουν και χιλιάδες τέτοιες προσωπικότητες που δε φαίνονται) καταφέρνουν να φορτώνουν σε άλλους τη δουλειά και τις έγνοιες που απαιτούνται προκειμένου να ικανοποιηθεί η δική τους απληστία! Και το βασικότερο: Πείθουν αυτούς με τα κουρασμένα, διαλυμένα απ’ τη δουλειά και τις έγνοιες, πρόσωπα, ότι “έτσι είναι το σωστό και το… ηθικό”. Αυτοί τώρα που έχουν τα διαλυμένα απ’ τη δουλειά και τις έγνοιες πρόσωπα, δεν εννοούν να καταλάβουν ακόμα ότι έχουν πέσει στο επίπεδο υποδουλωμένου ζώου. Οι εικονιζόμενες προσωπικότητες όμως, (και μερικές χιλιάδες ακόμα) το ξέρουν πολύ καλά, γι’ αυτό και τους συμπεριφέρονται αναλόγως.
        Αυτή είναι συνοπτικά και η ιστορία του κόσμου ως τώρα.

        Γι’ αυτό και ολόκληρη η σοφία του κόσμου κρύβεται στο στίχο του Βάρναλη:
        “Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
        αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.”

  5. george..

    Το ελληνικόν πρόβλημα με την Πένα του Εμ. Ροΐδη…

    “Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Έλληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας: α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού. β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον. γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των.

    Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Ελληνας.

    Κόμμα: Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν’ αναγιγνώσκωσι και ν’ αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι να αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι.

    Γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.
    (για διατελέσαντα υπουργό)

    Στην Ελλάδα άπαντες οι έχοντες ονύχια αγωνίζονται να σπαράξωσιν τους έχοντες πτερά.

    Όπως όλοι οι Εσκιμώοι αλιείς, όλοι οι Άραβες ιππείς, και όλοι οι αρχαίοι Πάρθοι τοξόται, ούτως και όλοι οι σημερινοί Έλληνες είναι πολιτευταί, όλοι ψηφοθήραι, όλοι κομματάρχαι και εκ τούτου και κάπως ρήτορες εξ ανάγκης!

    Ο Έλλην στέργει συνήθως να είπη την αλήθειαν, ουχί όμως και να την γράψη…”

    επειδή το άλλο μου σχολιο δεν εγκρίθηκε… κάτι καταλληλότερο….

    καλή ανάσταση σε όλους …

    1. Road Runner

      Eγω θα προσθέσω κι αυτό, λιγότερο λογοτεχνικό από την Athens Voice.

      Ο Ελληνάρας
      Το προφίλ του αληθινού Γκρίκουλα

      ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΑΣ

      Έχει μαγκιά, τσαμπουκά, γαμάει και δέρνει, κατεβάζει χριστοπαναγίες, χαστουκίζει γκόμενες, οργανώνει κερκίδες, ρίχνει ντούρασελ ζεϊμπεκιές και ψάχνει απελπισμένα έναν τρόπο να γίνει πλούσιος χωρίς να χρειαστεί να δουλέψει.

      Η φιλοσοφική κριτική σκέψη κατά τα αρχαιοελληνικά πρότυπα τον ώθησαν να εκλέξει στη βουλή έναν άνθρωπο που πιστεύει πως οι Έλληνες είναι εξωγήινοι, ο Οδυσσέας ανακάλυψε την Αμερική, οι Μάγιας είναι απόγονοι των Ελλήνων και πως η Χώρα των Φαιάκων βρισκόταν στην Αλαμπάμα.

      Περηφανεύεται πως ζει στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να την ασχημύνει.

      Εξοργίζεται με τα ρουσφέτια, τα βύσματα και τις παράνομες προσλήψεις, ειδικά όταν δεν συμβαίνουν σε αυτόν και στο οικογενειακό του περιβάλλον.

      Βρίζει τα κινηματογραφικά κυκλώματα που δεν έδωσαν το βραβείο Όσκαρ σε ένα αριστούργημα όπως ο «Κυνόδοντας», και ας μην έχει δει την ταινία…

      Όντας κληρονόμος του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, θεωρεί πως η ανθρωπότητα του οφείλει σε προσωπικό επίπεδο την ύπαρξή της.

      Όλοι γύρω του είναι τουρκόσποροι, Αλβανοί και Σλάβοι, ενώ αυτός προέρχεται απ’ τα κάτ’ρα του Μιγάλου Αλιξάνδρου (χτύπα «Ρόβας Αθανάσιος» στο YouTube και θα καταλάβεις)

      Υποτιμάει και χλευάζει τον πλούτο, την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, την τεχνολογική εξέλιξη, την εργατικότητα των ξένων λαών από τη στιγμή που δεν ξέρουν να διασκεδάζουν.

      Ανεξάρτητα εάν η χώρα παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς αποφυγή στους απανταχού λαούς της Γης, ο Ελληνάρας επιμένει πως συντελείται ένα συνωμοτικό σχέδιο σταδιακής εξαφάνισης του ελληνικού πολιτισμού.

      Αν δεν ξέρεις κάτι, ρώτα τον! Γνωρίζει από αστροφυσική, νανοτεχνολογία, γενετική μηχανική, θεωρίες συνωμοσίας και προπάντων από ελληνική ιστορία.

      Νιώθει εθνικά υπερήφανος όταν ακούει τη λέξη «μαλάκας» σε χολιγουντιανή ταινία, αλλά και όταν επισκέπτονται τα νησιά μας ξένοι σελέμπριτις (για να σνιφάρουν κόκες στα κότερα των εφοπλιστών).

      Κατηγορεί διαρκώς την κυβέρνηση για αδιαφορία και την επόμενη στιγμή δωροδοκεί την πολεοδομία, χτίζει αυθαίρετα, κλέβει την εφορία, μολύνει το περιβάλλον, δε σέβεται τις ουρές, περνάει με κόκκινο και γράφει τους πάντες στα παπάρια του.

      Φημολογείται πως πραγματοποιεί ταξίδια στο χωροχρόνο, αφού γνωρίζει προσωπικά τον Μέγα Αλέξανδρο και μπορεί να μας διαβεβαιώσει πως ήταν ντούρο αρσενικό.

      Αν δεν φωνάξει 3-4 φορές «Η Μακεδονία είναι ελληνική», δεν θα του πάει καλά η μέρα.

      Ανεμίζει σημαίες σε ομιλίες πολιτικών και, όταν αποκαλυφθούν σκάνδαλα με μίζες εκατομμυρίων ευρώ που τους εμπλέκουν, απαιτεί την απομάκρυνση των μεταναστών από τη χώρα.

      Αναπαράγει το μύθο πως η ελληνική γλώσσα περιλαμβάνει 6 εκατομμύρια λέξεις, ανεξάρτητα αν μετά βίας γνωρίζει τις 100.

      1. Δημήτρης

        Όλα αυτά είναι γενικώς γνωστά και αποτελούν τα αρνητικά στοιχεία μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού μας, το θέμα όμως είναι τι μπορούμε να πράξουμε, ώστε να ξεφύγουμε από αυτά τα ελαττώματα? Μήπως τελικά όλα αυτά είναι ένας “Γόρδιος δεσμός” και απαιτείται “μαχαίρι” για να κοπεί?
        Εδώ σας θέλω, πως μπορούμε να διορθωθούμε, αυτό πρέπει να μας απασχολεί πλέον…..
        Νομίζω ο πλέον αρμόδιος να μας απαντήσει είναι ο Κ.Κ.
        Κώστα υπάρχει λύση, υπάρχει διέξοδος η τελικά πηγαίνουμε στον…..αγύριστο?

  6. Κ.Π.

    Πράγματι, ο Κεμάλ ήταν μέγας χασάπης, γι’ αυτό κι αποτέλεσε και είδωλο των χιτλερικών. Το ότι ο Βενιζέλος προέκρινε εμπρός στην ολοκληρωτική καταστροφή έναν έντιμο συμβιβασμό, δεν σημαίνει ότι α) ο Κεμάλ ήταν αγγελούδι, β) όσοι αντιπαθούν τους μακελάρηδες, είναι “ελληνάρες” και, κυρίως, γ) όσοι δεν έχουν διαβάσει ούτε μια σελίδα ιστορικών συγγραμμάτων μπορούν να εκτοξεύουν ότι κατεβάζει η κούτρα τους με γαρνιτούρα βρισιές και προσβολές, καλυμμένοι πίσω από την ανωνυμία τους._Κ.Π.*
    *Τα αρχικά του Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης .

    1. Road Runner

      α) Κανείς δεν είπε ότι ήταν αγγελούδι, εδώ μιλάμε για τον ενδεχόμενο επισκέψεων στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, β) ο Βενιζέλος αποκατέστησε τις σχέσεις του με τον Κεμάλ (και μάλιστα τον πρότεινε και για το Νόμπελ Ειρήνης) αρκετά χρόνια μετά την καταστροφή, το 1930. Όχι για να αποφύγει κάποια «ολοκληρωτική καταστροφή», αλλά γιατί καταλάβαινε ότι δεν είχε πλέον νόημα η διαιώνιση της αντιπαλότητας μεταξύ των δύο κρατών.

      γ) Οn the internet nobody knows you ‘re a dog

      http://en.wikipedia.org/wiki/On_the_Internet,_nobody_knows_you%27re_a_dog

      Eπειδή γράψατε ένα όνομα δεν σημαίνει τίποτα, μπορεί να είναι του γείτονά σας. Επιπλέον με την καραμέλα της ανωνυμίας δεν θα μας απαγορέψετε να μιλάμε.

  7. Κ.Π.

    Κλείνοντας, διότι έχουμε και δουλειά, θεωρώ τουλάχιστον γελοίο η προσωπική μου “Διάπλασις των Παίδων”, ήτοι οι 4Τ και οι Τ.Ε. να είναι off, οι τρόμπες που γνωρίζω (και προσωπικά) πράγματι να προσπαθούν με νύχια και δόντια να κλείσουν το Τατόι κι εμείς να ασχολούμαστε με μακακίες, αν ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος ή ο Κεμάλ είχε (θετή) κόρη την πρώτη γυναίκα πιλότο μαχητικού αεροσκάφους στον κόσμο (ισχύουν και τα 2)._Κ.Π.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d