Από το: http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_4098.html 

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011


Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Ψηφίστηκε τελικά στη Βουλή η διάταξη που προβλέπει την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος.

Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος. Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και… περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.

Η συγκεκριμένη διάταξη δεν συνάντησε «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και μάλιστα ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ. Κουσελάς επιχειρηματολόγησε υπέρ της ψήφισης της συγκεκριμένης διάταξης λέγοντας ότι σε περίπτωση καταψήφισης το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει να κλείσει.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

6 Comments

  1. Συγκριτικά (και προκαλώ οποιονδήποτε να το διαψεύσει) οι Τεχνικές Εκδόσεις και τα περιοδικά τους πρόσφεραν (μέχρι το 2007 που ψωνίστηκαν από μία λεζάντα), 1000 φορές περισσότερα απ’ ότι ο ΔΟΛ στην ελληνική κοινωνία αλλά, κανείς αργυραμοιβός, καμία “Βουλή”, κανένας κερατάς δεν βοήθησε την εταιρία και το έργο της όταν δέχτηκε την επίθεση των Κλώνων
    Λένε πως, αν εσείς κι’ εγώ δεν πληρώσουμε τα δάνεια το “Μέγαρο” θα κλείσει και η Ελλάδα θα μείνει χωρίς πολιτισμό.
    Τι λέτε ρε; Και που θα θεατρίζονται το Gollum de Bidet Central, ο Great Green Hulk, ο Άνθρωπος με το Κολάν, ο Ραφηνάτος, η Ντοραμπάκ, ο Γείτονας, o Όλοι Μαζί τα Φάγαμε, η Οικογένεια Ραγκούση, ο Πολ Τζερούλανος, ο Dimitrakis von Hans Landa και όλος ο “καλός κόσμος” που “τίμησε” με τη παρουσία του τα χρήματα που οι βουλευτές έκλεψαν απ’ τις τσέπες μας;
    Ούστ ντενεκέδες ξεγάνωτοι, ενεργούμενα της κάθε εξουσίας, υπαλληλάκια του (κάθε) Οργανισμού, που μαμήσατε την Ελλάδα και εξακολουθείτε να την μαμάτε, κομψοί στις “τουαλέτες”, παραμορφωμένοι από τα botox…
    Η χτεσινή εικόνα, με την “αριστοκρατεία” να “γιορτάζει” τα 20 χρόνια του “μεγάρου” την στιγμή που η Βουλή αποφάσιζε τα χρέη του να πληρωθούν από μένα κι΄εσάς ήταν έως και εμμετική. Καμία “καμεράτα”, φούγκα, κονσέρτο για πιάνο, συναυλία Σαββόπουλου, Νταλάρα, Μαρινέλας ή, ότι έχει τη “τιμή” να παρουσιαστεί στο “μέγαρο”, δεν δικαιολογείται με τον “Πολιτισμό” όταν, εκείνοι που έφεραν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα χαριεντίζονται στο “φουαγιέ”.
    Καμία. Κανείς. Κανένα. Τίποτα. Πολιτισμός δεν σημαίνει λαμέ κουστούμια και “λαμπερές” παρουσίες αλλά, σωστά σχολεία, ενδιαφέρον για την νεολαία, τους δημιουργούς, το περιβάλλον, την Ιστορία, τη χώρα και τους κατοίκους της. Η θέση μου για τηις μαζώξεις του κοινωνικού, πολιτικού και επιχειρηματικού καρκατσουλιού είναι σαφής: “αϊ σιχτίρ καραγκιόζηδες”

  2. Κουτόχορτο

    Μετά έχει άδικο ο Βγενόπουλος τους βουλευτές, τους Υπουργούς, τους Πρωθυπουργούς και τους Προέδορυς να τους αποκαλεί “πολιτκό προσωπικό”, υπονοώντας με δόση ειρωνίας ότι είναι υπηρετικό προσωπικό (Φιλιππινέζες) του Κόκκαλη, του Βαρδινογιάννη, του Λαμπράκη, του Μπόμπολα, του Λάτση και πολλών άλλων μεγιστάνων. Αυτή η πατέντα του Εθνικού Ευεργέτη α λα Λαμπράκη μπορεί να την ξεπατικώσει ο κάθε πικραμένος που δεν έχει να φάει: “Σας δίνω 100 εκατ € με το στόμα, βάζετε το όνομά μου σε ένα κωλομέγαρο και μου δίνετε τον αέρα τον κοπανιστό πίσω”. Τί ευεργεσία είναι αυτή, όταν ο δωρητής δεν πληρώνει αλλά χρεώνει τον δωρολήπτη? Μάλλον ο Αβέρωφ υπήρξε μεγάλο κορόιδο που όχι μόνο βοήθησε στην επέκταση του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, αλλά ανάμεσα σε άλλα δώρησε ένα καράβι λεφτά για την ναυπήγηση του Θωρηκτού Αβέρωφ που υπήρξε Ναυαρχίδα του Πολεμικού Ναυτικού στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

  3. Giorgos

    Άντε τώρα να διαφωνίσει κανείς με τον Καββαθά…
    Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού, ο λαικισμός και ο ελιτισμός. Τάδε έφη ο Μάνος Χατζηδάκης

  4. Καραντή Μαρία

    Χαίρομαι που ως φορολογούμενη ξηλώνομαι για να αποπληρωθούν τα χρέη μεγαλοεκδοτών!
    Άντε, σε λίγο θα πληρώσω και για τους δισεκατομμυριούχους εφοπλιστές.
    Μα ποια είμαι τέλος πάντων;

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Ιούλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d