1ο ΘΕΜΑ

03.02.12

Ομολογώ ότι, στο «Ξύπνημα του Finnegan» υπερέβην τα όρια της ευπρέπειας διότι επιχείρησα να περιγράψω τις αποφάσεις που πήρα ξυπνώντας μετά από μία νύχτα διαρκείας 38 ετών, στην οποία έκανα χρήση. Πριν πέσω στο κρεβάτι σκεπτόμουν τι θα κάνω την επομένη προκειμένου να διασφαλίσω το μέλλον του ελληνικού λαού. Τη νύχτα όμως με κυρίευε τα πάθος μου για τις ουσίες. Όταν ξυπνούσα δεν θυμόμουν τίποτα γι’ αυτό, την περασμένη εβδομάδα, αποφάσισα να βάλω τέλος στις κακές συνήθειες και, με τις λιγοστές μου δυνάμεις, να συμβάλω στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας ρίχνοντας ο ίδιος προσωπικά και αυτοπροσώπως, γέφυρες σε Ανατολή και Δύση. Πρώτη ενέργεια η 3η γέφυρα στο Κατάρ. Αν θυμάστε την πρώτη την έριξα όταν πήγα με το κυβερνητικό τζετ, συνοδευόμενος από  τον Πρίγκιπα Νικόλαο και τον οικογενειακό μου φίλο Harry Lawman. Η επίσκεψη αφορούσε α. την επένδυση στο λιμάνι του Αστακού, όπου ο Εμίρης θα έφτιαχνε μία μονάδα ισχύος 1000MW, που θα λειτουργούσε με καταριανό LPG και, β. την διασφάλιση των καταθέσεων της βασιλομήτορος Τζούλιας της Χαρτόβιας στις τοπικές τράπεζες. Για λόγους που χάθηκαν στις αναθυμιάσεις η επένδυση δεν «υλοποιήθηκε».

Λίγους μήνες μετά κατέβηκα (με Αθεμπίγιο και Αιθέρια Τίνα), στο «παραλιακό μέτωπο» και, αφού γκρέμισα την ήδη  γκρεμισμένη  «Νεράϊδα», ανακοίνωσα ακόμα μία επενδυτική πρωτοβουλία για το αεροδρόμιο Ελληνικού, πάλι  απ’ το Κατάρ. Λίγο όμως το γεγονός ότι, το ΣτΕ είχε αποφανθεί ότι, ποτέ δεν σταμάτησε να είναι αεροδρόμιο, περισσότερο η πρωτοβουλία των «τοπικών κοινωνιών» να το μετατρέψουν σε συνεταιριστικό αγρό και περιοχή ήπιας οικιστικής ανάπτυξης, έκαναν το Εμιράτο να λακίσει για δεύτερη φορά. Πιστός στην πολιτική «μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη», προετοίμασα καλά την επίσκεψη και μετέβην στη Ντόχα συνοδευόμενος από τους 40 Επιχειρηματίες. «Δεν μπορεί, είπα. Κάτι θα μας κάτσει». Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί, όλοι οι πολιτικοί μου εαυτοί βασίζουν τις ελπίδες τους στο Εμιράτο, η απάντηση είναι ότι α. ο Εμίρης είναι φιλικός με τους ντόπιους όταν κάνει διακοπές στη Κεφαλονιά β. έχει ψωνίσει το Κόστα Σμεράλντα άρα, ο Sir Takis  μπορεί να του πουλήσει και τον «Αστέρα». Για να μην αναφερθώ στην Ε.Α.Β την οποία σκοπεύω να κόψω σε μικρά κομμάτια και πουλήσω στην Τ.Α.Β (Τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία), στα πλαίσια των δράσεων καλής γειτονίας. Πριν φύγω ένας συμμαθητής μου απ’ το Άμχερστ τηλεφώνησε (τυχαία)  στον Ερντογαν και τον ρώτησε που θα πάει αύριο για να τον συαντήσω κατά τύχη. Ο Ταγίπ είπε: «Ντόχα, ξενοδοχείο Oryx Rotana». Επειδή κι’ εγώ πήγα Ντόχα κι’ έμενα στο Oryx, βρεθήκαμε και συζητήσαμε (κατά τύχη), τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών. Πρώτα εκείνο των 146 ιμάμηδων της δυτικής Θράκης και μετά την επαναλειτουργία της Χάλκης (give something-take something).

Παρεμπιπτόντως  τονίζω ότι, η επιχείρηση «Επενδύστε στην Ελλάδα», δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ίσως λόγω του φαινόμενου του θερμοκηπίου που είχε επηρεάσει τα μυαλά των εταίρων μας στην Ε.Ε. Από τη στιγμή όμως που ο Πλατινί αποφάσισε, το World Cup  του 2022 να γίνει στο Εμιράτο, όλα μπήκαν σε μία σειρά.

Μαζί μου στο ταξίδι είχα τους Π. Παναγιωτόπουλο, Κ. Χατζηδάκη και Όλγα Κεφαλογιάννη  για να άρουν (σε ρυθμούς Fast Talk), τα όποια τεχνικά εμπόδια παρουσιασθούν στη πώληση της δημόσιας περιουσίας

Εκείνη τη στιγμή όμως, οι αγρότες επέλεξαν να ζητήσουν «φθηνό πετρέλαιο», προφανώς αντιγράφοντας τις παροχές που έχουν οι Γάλλοι, Γερμανοί., Ιταλοί και Ισπανοί. Ανάθεσα την αντιμετώπιση του προβλήματος στους κ.κ. Παπαδάκη, Ευαγγελάτο, Καμπουράκη και Οικονομέα όπως κάνω από την εποχή των Ιμίων (κ. Βερύκιος), και έφυγα για Ντόχα.

Επειδή πολλοί λένε ότι, τα ληγμένα που παίρνω τα τελευταία 50 χρόνια έχουν επηρεάσει τη κρίση μου, οφείλω να δεχτώ πως  έχουν δίκιο. Μία περίπτωση να σταματήσω τη χρήση είναι, στις επόμενες εκλογές Πρωθυπουργός να εκλεγεί ο Αλέξης, αντιπρόεδρος να γίνει ο Benny de Shrek και τη θέση του (γίγαντα) Παναγιωτόπουλου στο ΥΠ.ΕΘ.Α να πάρει ο (γίγας) Στρατούλης. Τώρα που το σκέπτομαι βλέπω πως είναι ένα καλό σενάριο για την επιστροφή των Monty Python στη μεγάλη οθόνη._Κ.Κ.

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

7 Comments

  1. Προ'ι'δρυτικός

    Άχ Κ.Κ, λάθος σύνθεση κατέβασες μέ αυτούς πού πήρες μαζί σου.. Γιά αυτό καί δέν απέδωσε τά αναμενόμενα ή ”επιχείρηση”.. Κούλη έπρεπε νά είχες πάρει μαζί(you know Koulis i supose), καί Backdoor(of course), καί θά έβλεπες επανεκκίνηση.. Γιά τούς υπόλοιπους δημοσιογράφους επαυξάνω.. Ειδικά γιά τόν Βερύκιο.. Κεφάλαιο..
    Συνέχισε τά ληγμένα, μήν τά σταματήσεις ακόμη καί άν εκλεγεί ό Αλέξης..
    Welcome back..
    Προ’ι’δρυτικός

  2. coyoteracing

    γι΄αυτο ο Σπανος δεν μου εστειλε τσιπουρο…τωρα εξηγειται…το δωσε ολο σε σενα εεεεεεε?!

    αφου δεν πινεις τι στο καλο το κανεις;… μηπως εισπνεεις τις αναθυμιασεις;μηπως το βραζεις και το βαζεις κομπρεσες;μηπως το αναβεις και περνας βεντουζες;

    μηπως μηπως …μηπως το ανακατευεις με το γαλα της Λιλικας,και κρατας την δοσολογια μυστικη;…

    αυτη σιγουρα θα ειναι η συνταγη σου για την οικονομια…

    ΥΛΙΚΑ:θα χρειαστειτε

    -τρια μερη γαλα γαιδουρας(της Λιλικας)
    -δυο ποτηρακια(μπυρας) τσιπουρο Σπανου
    -φυλλα σεννας που φυτρωνει στο Καταρ (για καθαρτικο)
    -οικογενειακη φωτο ολης της Βουλης
    -το διαβατηριο σας…γαιτι; τι γιατι…

    γιατι ετσι και ανακατεψεις τα παραπανω και τα βαλεις καταπλασμα στην οικονομια ή ακομα χειροτερα της το δωσεις να το πιει δεν θα θελεις να εισαι κοντα ετσι και αρχισει να “καθαριζει”… α να μην ξεχασω Κωστα…βαλε εναν Εβραιο να το ανακατεψει,ετσι για λογους συνωμοσιολογιας,αφου…

    ειναι γνωστο ευρεως
    πως παντα φταιει εβραιος

    ααααααααααα καλο ε…κι αλλο αχριστουργημα!

    1. 4Τάσος

      “δυο ποτηρακια (μπυρας) τσιπουρο Σπανου”. Μ’αρέσεις! Μ’αρέσει ο τρόπος που υλοποιείς τη λέξη “ποτηράκι”. Σε τέτοιο να με κεράσεις άμποτε μαζευτούμε όλοι οι λάτρεις.

      1. coyoteracing

        να μαζευτουμε βεβαιως βεβαιως…ελπιζω για να γιορτασουμε θετικες εξελιξεις στο θεμα των Τ.Ε.

        αλλα αν ειναι μαζευομαστε και για να τις κλαψουμε,αν κατι στραβωσει…

        Τίποτα δεν πάει χαμένο
        στη χαμένη σου ζωή,
        τ’ όνειρό σου ανασταίνω
        και το κάθε σου γιατί.

        ΥΓ.Αρχηγο σαν τον δικο μας δεν εχει κανενας λεμε.Ετσι δεν ειναι 4Τασος;

        Ουτε η νδ ουτε το πασοκ…

        (καλα εχω κατεβασει πολυ τον πηχυ…εεεε τον πηχη με ολα “η” τον βρισκω βαρετο,ασχετο)

        λες στο εξης να μετραω το τσιπουρο με τον πηχυ;…
        ασχετο again

        γαμω τις τραπεζες σας,(ασχετο!)
        γαμω την στουρναραίικη υπαταγη σας,τις κωλοτουμπες σας,την πολιτικη σας αβουλια και διστακτικοτητα…(ασχετο,τι εχω παθει;)

        ρε ζωα τον ξεκανατε τον λαο σας…ο οποιος Θεε και Κυριε,το σκεφτεται με τα σοβαρα του,τα λιγοστα μυαλα του,πως σιγουρα την επομενη φορα που θα σας ψηφισει θα κανει μεγαλο λαθος αλλα θα σας ψηφισει…ασχετο ΑΡΑ σχετικο…

        …δεν γαμιεται,ποτε θα παμε για τσιπουρο ειπαμε;

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d