Δεξιά: Τρεις από τους πέντε πρωταγωνιστές του Ελληνικού Οικονομικού Θαύματος (ο 1ος αποδήμησε εις Κύριον, ο 4ος ιδιωτεύει εις Ραφήνα). Αριστερά Θ. Πάγκαλος, στη μέση Κώστας -Gollum-Σημίτης και δεξιά, Giorgos -GAP- Papandriou

Γιατί δεν αισθάνομαι καλά; Τι είναι αυτό που με κάνει να αμφισβητώ τις θριαμβικές ανακοινώσεις των Παπαντάϊμος-Βενιζέλου για την “σωτηρία της Ελλάδας”; Γιατί ο ορυμαγδός των “αισόδοξων” δηλώσεων των εκπροσώπων του Eurogroup με κάνει να ανησυχώ πιο πολύ;

Σίγορα επειδή είμαι “απαισιόδοξος”, ¨”γκρινιάρης” και “καταστροφολόγος” και δεν βλέπω το μεγαλείο της πολιτικής του GAP, του Cool Hand Luke Antoine di Samara. Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά τις ανησυχίες μου δια την συμφωνία του Eurogroup -εκτός αν στην Αθήνα σχηματίστηκε κυβέρνηση με τον Ιησού και τους 12 Αποστόλους οι οποίοι θα αναλάβουν τα βασικά υπουργεία

Εσείς τι προβλέπετε;

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

21 Comments

  1. Ιωσήφ Τ

    Α) Αρχικά αυτό που βλέπω είναι μια εκπάλγου κάλους (βλ. επίσης ο κάλος) γραβάτα του Θείοντορ στην φωτογραφία. Β) Έπειτα αυτό που προβλέπω είναι έμπλοκη (sic) στην εφαρμογή των όσων υποσχέθηκε ο έττερος τριαξονικός αντιπρόεδρΑς εις τας Βρυξέλλας. Γ) Αυτό στο οποίο προσβλέπω είναι χάπυ-έντ σενάριο τύπου “τρίποντο του Διαμαντίδη στο τελευταίο δλπτ”. Δ) Και αυτό που παραβλέπω είναι η τάπα στον υποτιθέμενο Διαμαντίδη διότι η αντίπαλη άμυνα το έχει γυρίσει στην επίθεση.

  2. Κωνσταντινος

    2-3 μηνες στασιμοτητα (ισα να προλαβουμε την αναμορφωση του meta4) και μετα νεα κατρακυλα. Παντα με τη γνωστη τακτικη: Ψηφιστε ΝΑΙ στην εκτελεση δι’ απαγχονισμου, για να μην χρεωκοπησουμε (αν δεν χρεωκοπησουμε μεχρι το τελος του Μαρτη)

  3. Mike

    Φιλε Κωστα, ο πολεμος εχει μολις ξεκινησει. Η χωρα που εδωσε τον πολιτισμο στην ανθρωποτητα θα ειναι και η χωρα απο την οποια θα ξεκινησει η αποδομηση της ελλεινης τυρανιας των τραπεζιτων.

    Ο δρομος ειναι σιγουρα μακρυς και εμπεριεχει πολυ πονο και αιμα δυστυχως.

  4. Γιάννης Ζαχαριάδης.

    Αρχηγέ, που θα έλεγε και ο Στράτης, μία από τα ίδια!!.Αλλαξε ο Μανωλιός κλπ.,κλπ.Δυστυχώς ούτε απαισιόδοξος είσαι ούτε καταστροφολόγος ούτε γκρινιάρης. Αμα ανακατέψεις τα σκατά τι αποτέλεσμα περιμένεις να βγάλεις????

  5. Πιστεύω ότι τη στιγμή που έχει υπογραφεί η δανειακή σύμβαση με τα 2/3 της βουλής και με το Βρετανικό δίκαιο, τους βολεύει μια χρεωκοπία της Ελλάδας, αφού ξεπουληθούν πρώτα όλες οι ΔΕΚΟ κτλ, για να πάρουν στην κατοχή τους τα πάντα, από ορυκτό πλούτο κοιτάσματα κτλ, δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια μέχρι όλες τις παραλίες και τους αιγιαλούς που υπάρχει σχετική παράγραφος στο μνημόνιο….
    Το μέλλον και εμείς; Μαύρο φίδι που μας δάγκωσε…..
    Σχετικά με την ερώτηση για ποιο λόγο χαίρονται οι συγκεκριμένοι πολιτικοί μας, η λογική απαντά ότι χαίρεται κάποιος όταν έχει επιτύχει τους στόχους του….

  6. Ευμένης ο Καρδιανός

    Φοβούμαι πολύ, πως χωρίς την αναμόρφωση των Δημόσιων Υπηρεσιών, ιδιαίτερα στις Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και την μεγάλη ανάπτυξη του Ιδιωτικού Τομέα, που θα έχει ως συνέπεια την εισροή χρημάτων στο Δημόσιο Ταμείο, δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.

    Εαν δεν ξεκινήσει μια ηράκλεια προσπάθεια για ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομίας με λελογισμένη κρατική ενίσχυση ala Keynes και δεν δοθούν ισχυρά κίνητρα σε δυναμικούς παραγωγικούς ανθρώπους (όχι στα κομματόσκυλα!), τότε δεν θα γίνει τίποτε!

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Ως νομίζω, το Google αναθεώρησε την πρακτική του και προσέθεσε στο blgspot.com και το gr. Πλέον μπορεί να σας μηνύσει κάποιος που θεωρεί εαυτόν θιγόμενο, διότι το blgspot.com.gr υπόκειται στο Ελληνικό Δίκαιο!
    Προσέξτε!

  7. δημητρης

    ΜαστερΓιοντα Καβ, αυτην την περιοδο εχω ελλειμα απαντησεων………
    Εχω πολυ περισσοτερες ερωτησεις απο απαντησεις, σκεφτομαι να καταφυγω σε…ΔΑΝΕΙΣΜΟ (εσωτερικο) ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ…
    Μηπως καποιος συναναγνωστης εχει πλεονασμα?
    Ασε που ενας μαντης του βεληνεκους σου, δεν δικαιουται να κανει ερωτησεις!………

  8. προ'ι'δρυτικος

    Πρίν λίγη ώρα, στίς ”ειδήσεις” τών 8, ένας εκ τών δοσιλόγων πού απαρτίζουν τό μόρφωμα πού ”υπέγραψε” τόν ολοκληρωτικό αφανισμό τού Ελληνικού Έθνους δήλωσε πώς ”θά πρέπει νά είμαστε υπερήφανοι πού μέ τίς προσπάθειές μας καταφέραμε νά σώσουμε τή χώρα”..
    Αμέσως μετά, στό ίδιο δελτίο, έτερος τών δοσιλόγων διατράνωνε ότι ”καταφέραμε νά σώσουμε ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ από τή χρεωκοπία”.. Στά αρχ@δια του ή χρεωκοπία τού απλού λαού, τού αρκεί πού διεσώθει τό ΚΡΑΤΟΣ..
    Καί τό πιό εξοργιστικό.. Ή απάντηση τού κυβερνητικού απροσώπου σέ ερώτηση δημοσιογράφου, γιά σχολιασμό τών ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ δηλώσεων τού Γιουνκέρ, πού ούτε λίγο, ούτε πολύ, μιλούσε σάν κατακτητής γιά τόν ”λογαριασμό” πού θά λειτουργεί υπό τήν διαχείρηση επιτρόπου τής τρόικας, καί πού θά πρέπει μέσα από αυτόν νά προηγείται ή πληρωμή τών δανειστών κάθε μήνα… ”Σιγά τό πράμα” είπε !!..
    Ρέ σείς, έχετε ψαχτεί γιά τό ”από πού θά φύγετε” τήν ώρα τής αλήθειας ;..
    Προ’ι’δρυτικός

  9. tasos

    Θεωρώ ύποπτο πάντως, δεδομένης της ιστορίας των συγκεκριμένων ατόμων, το γεγονός ότι ο κ.Βενιζέλος πριν οριστικοποιηθεί τίποτα -(πόσο μάλλον ότι “Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης ό,τι και να συμβεί”), καλεί όσους έχουν κάποιες πενταροδεκάρες “στο στρώμα”, να τις βάλουν άμεσα στις τράπεζες για να “επενδυθούν” και να συμβάλλουν στην “ανάπτυξη που ΘΑ έρθει” μετά το απροσδιόριστο τέλος της άγριας ύφεσης. Μάλλον τις έχουν βάλει στο μάτι και αυτές ή/και προδικάζουν κάποια μεγάλα προβλήματα χρηματοδότησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος σύντομα.

    1. Φαντάζεστε τι θα έλεγα αν έγραφα πως καταστράφηκαν οι Τεχνικές Εκδόσεις, τι έχασα, πόσα πλήρωσα στους αλήτες που “έστησαν” την καταστροφή της εταιρίας μου; 100 οθόνες θα χρειάζονταν αλλά, όπως, ίσως, έχετε διαπιστώσει προτίμησα να μείνω σιωπηλός παρά το γεγονός ότι, τα δικά μου περιοδικά έστειλαν πάνω από 50.000 νέους στα πολυτεχνεί και στα πανεπιστήμια

  10. Αχαιός

    “όχι δεν μας βοήθησε το ΠΑΣΟΚ”

    Ναι αυτός ουρανοκατέβατος ήρθε…

    Να δείτε που ακόμα και ο καφετζής στη Χαριλάου Τρικούπη θα αναφωνήσει “ΠΑΣΟΚ ?? Ποιο ΠΑΣΟΚ??”

  11. Κυριάκος

    Όλος ο ξένος τύπος πάντως κρατάει πολύ μεγάλη επιφύλαξη για την επιτυχία των μέτρων. (Λες να ξέρουν κάτι;)
    Δείτε το παρακάτω κείμενο.
    Διέρρευσε αναφορά από την Τρόικα που λέει ότι η Ελληνική διάσωση μάλλον θα αποτύχει.

    Μιά αναφορά από την Τρόικα, αναφορά που διέρρευσε, αποκαλύπτει ότι αυτό καθεαυτό το σώμα (οργανισμός), που είναι υπέυθυνο για την συμφωνία για το δάνειο διάσωσης της Ελλάδας, προσδοκά ότι μάλλον θα αποτύχει.

    Το δάνειο διάσωσης της Ελλάδας που ανέρχεται σε 130 δις, το οποίο συμφωνήθηκε την Τρίτη το πρωί, δεν έχει ούτε καν οριστικοποιηθεί, ωστόσο οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι θα αποτύχει. Η συμφωνία αντιμετωπίζεται ευρέως ως ένα πρόχειρο μέτρο ανάγκης που δεν θα κάνει τίποτα για να απομακρύνει το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας, αλλά είναι βολικό ως μέσο αποτροπής οικονομικής “μόλυνσης” από μιά άμμεση άτακτη χρεωκοπία.

    Αυτή η άποψη δεν περιορίζεται μόνο στους σκεπτικιστές οικονομολόγους, αλλά είναι η άποψη της ίδιας της Τρόικας, του ίδιου δηλ.του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για την επίτευξη της συμφωνίας. Σύμφωνα με τον Economist “μια διαρροή της ανάλυσης βιωσιμότητας του χρέους που έκανε η τρόικα καθιστά σαφές ότι η δεύτερη προσπάθεια διάσωσης μάλλον θα αποτύχει.”

    Οι Financial Times εξασφάλισαν ένα αντίγραφο της “δεκασέλιδης ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους, το οποίο μοιράστηκε στους αξιωματούχους της ευρωζώνης την προηγούμενη εβδομάδα, το οποίο έλεγε ότι ακόμα και υπό το πιό αισιόδοξο σενάριο, τα μέτρα λιτότητας που επεβλήθησαν στην Αθήνα ρισκάρουν μιά ύφεση τόσο βαθιά που η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει από την τρύπα του χρέους κατά την διάρκεια μιας καινούργιας 3χρονης διάσωσης 170 δις ευρώ.

    Σύμφωνα με την ανάλυση του Der Spiegel η συμφωνία για το δάνειο” δεν είναι προσανατολισμένη προς την ανάγκη της Ελλάδας να ορθοποδήσει. Η συμφωνία για το δάνειο συνδέεται με έναν υπολογισμό του χρέους που μπορεί να αντέξει η Ελληνική οικονομία χωρίς να καταρρεύσει. Οι διεθνείς τεχνοκράτες συμφωνούν ότι με χρέη που φτάνουν στο 120% του ΑΕΠ, η χώρα μπορεί μόλις και μετά βίας να εξυπηρετήσει το χρέος της. Αυτό είναι το επίπεδο στο οποίο μια αγελάδα μπορεί να συνεχίσει να παράγει γάλα χωρίς να πεθάνει από εξάντληση.”

    Εκφράζονται επίσης αμφιβολίες σχετικά με την δέσμευση των Ελληνικών κυβερνήσεων να επιμείνουν στις συνθήκες λιτότητας, οι οποίες επιβάλλονται σαν μέρος της δανειακής συμφωνίας, ή στο να ανταπεξέλθουν στις υποσχεθείσες δομικές μεταρρυθμίσεις. Το επίπεδο της δέσμευσης τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός που έχει δουλέψει με το eurogroup πάνω στην δανειακή συμφωνία, αναμένεται ευρέως να αφήσει την θέση του υπουργού Οικονομικων έτσι ώστε να εστιάσει στην εκλογή του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εκλογές του Απριλίου.

    Το Der Spiegel αναφέρει ότι οι περισσότεροι από τους αξιωματούχους που έχουν δουλέψει πάνω στην συμφωνία, “συμπεριλαμβανομένων και ανθρώπων στην Γερμανική κυβέρνηση, στις κατ’ ιδιαν συζητήσεις τους παραδέχονται ότι τα 130 δις δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Είναι μόνο θέμα αγοράς χρόνου.”

    Ευχαριστούμε την Εύη για την μεταφραση!
    Τα πρωτότυπα και περισσότερες πληροφορίες εδώ:

    http://www.digitaljournal.com/article/319965

    http://blogs.ft.com/brusselsblog/2012/02/more-on-leaked-greek-debt-report/#axzz1mwwHvkIm

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.