Κάτω απ’ τον κάθε άλλο παρά πολιτικά ορθό τίτλο “Έλα ρε…” θα αναρτώ θέματα για τα οποία γράφω εδώ και 30 χρόνια και οι αστέρες της πολιτικής μας ζωής ανακαλύπτουν “ξαφνικά”

Το παρακάτω κείμενο είναι από την “Καθημερινή” και το είδα στον “Άγρυπνο Φρουρό”._Κ.Κ.

ΘΡΑΚΗ: Νέοι κίνδυνοι για «ατύχημα» στα εθνικά μας θέματα

Δεν ξέρω ποιους ακριβώς φωτογράφιζε ο ΥΠΕΞ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όταν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής έκανε λόγο για τη «δραστηριότητα παρακρατικών οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης», ούτε τι υπονοούσε με την καθησυχαστική (;) προειδοποίηση «έχουν γνώση οι φύλακες». Μπορώ όμως να φανταστώ ότι αναφερόταν στη δράση κάποιων μηχανισμών έξωθεν κατευθυνόμενων, και για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος.
Αν πράγματι αυτό ήθελε να πει ο επικεφαλής της διπλωματίας μας, τότε, με το συμπάθιο, «κόμισε γλαύκαν».
Το ότι σκοτεινοί μηχανισμοί της Τουρκίας δρουν στους κόλπους της μειονότητας, το γνωρίζουν και οι πέτρες. Το ότι αποτελεί καθήκον της πολιτείας να αναχαιτίσει με αποτελεσματικό τρόπο τη δράση τους προς όφελος της αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και Ελλήνων μουσουλμάνων είναι αυτονόητο. Οι «φύλακες», όμως, οφείλουν πρωτίστως να αποτρέψουν τη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν σε αυτούς τους παρακρατικούς μηχανισμούς να κάνουν τα βρώμικα παιχνίδια τους. Και τέτοιες συνθήκες διαμορφώνονται τελευταία στη Θράκη με την ανεξέλεγκτη δράση ακροδεξιών ομάδων και οργανώσεων –παρακρατικές δεν είναι και αυτές;– φορτίζοντας επικίνδυνα το κλίμα και απειλώντας να δυναμιτίσουν την ηρεμία μεταξύ των δύο κοινοτήτων.
Με πρόσχημα την «αφύπνιση» του τοπικού πληθυσμού εναντίον της δημιουργίας κέντρων προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών, μηχανοκίνητα «τάγματα εφόδου» επιδίδονται συστηματικά σε προκλήσεις εναντίον των Ελλήνων μουσουλμάνων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, εφορμούν τις νύχτες σε μειονοτικές συνοικίες και χωριά μαρσάροντας εκκωφαντικά με μοτοσικλέτες και φωνάζοντας συνθήματα, πετούν πέτρες και ξύλα σε τεμένη εν ώρα προσευχής. Μόλις χθες έγινε γνωστό ότι ξυλοκόπησαν μειονοτικό εκπαιδευτικό, που μαζί με άλλους χριστιανούς ομοϊδεάτες του κολλούσαν αφίσες στην Ξάνθη, και μάλιστα η αστυνομία συνέλαβε έναν εκ των δραστών, που δικάζεται σήμερα.
Η δράση όμως φέρνει αντίδραση και είναι ζήτημα χρόνου να εκδηλωθεί από πλευράς μειονότητας, εάν δεν εμποδιστεί από τη συντεταγμένη πολιτεία η κλιμακούμενη αυτή δραστηριότητα. Ο κίνδυνος προβοκάτσιας είναι τεράστιος όσο η ατμόσφαιρα φορτίζεται. Η Θράκη δεν είναι Ραφήνα ούτε οι συμπατριώτες μας μουσουλμάνοι φουκαράδες Πακιστανοί μικροπωλητές.

Οι σκοτεινοί μηχανισμοί, τους οποίους «έδειξε» ο κ. Αβραμόπουλος, καραδοκούν και δεν θα διστάσουν να βάλουν «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσειςΜια προβοκάτσια στη Θράκη, εξάλλου, θα ήταν βούτυρο στο ψωμί των ακραίων κύκλων της Αγκυρας σε μια περίοδο όπου ο εθνικιστικός πυρετός ανεβαίνει στην Τουρκία λόγω εξελίξεων στο Κουρδικό.

Το τελευταίο που χρειαζόμαστε τούτη την εποχή είναι ένα «ατύχημα» στα εθνικά θέματα. Αυτή η ευκαιρία λοιπόν δεν πρέπει να τους δοθεί.
ΤΗΝ ΑΝΆΡΤΗΣΗ ΈΚΑΝΕ Ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 21, 2012

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

5 Comments

  1. Δημήτρης

    Καλημέρα,
    δυστυχώς μια ζωή ήμαστε στην “άρπα κόλλα” και στο δε “βαριέσαι αδερφέ”, χωρίς οργάνωση και μακρόχρονο σχεδιασμό, τώρα θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες αυτών.
    Κώστα τα έλεγες, τα έγραφες, αλλά βλέπεις φωνή βοώντος εν τη ερήμω, τους άρεσε η ζωή στα νησιά των ανέμων, το εύκολο κέρδος η αρπακτή, ο ρούλης με τις μπέμπες και τις καγιέ, η λούφα στρατ. θητεία, γενικά το μέλλον δίχως αύριο, έλα όμως που έφτασε το “αύριο” και τώρα θα πληρώσουμε……….
    Προσωπικά πιστεύω, η προβοκάτσια θα συμβεί, όταν θα έχουν εξοπλίσει πλήρως την στρατιά τους στην ανατολική Θράκη με τα κατάλληλα μηχανήματα του μηχανικού για να περάσουν τον Έβρο και την αντιαρματική τάφρο….

    1. Για την “άρπα-κόλα” δεν φταίει ο λαός αλλά, τα καρτούν που τον κυβερνούν και, όχι ΔΕΝ τα επιλέγει αυτός αλλά, του επιβάλλονται από τους υπηρέτες του Συστήματος

  2. karageo

    Αν μιλαμε για τα ιδια προσωπα ειστε σιγουροι οτι εχουν ανακαλυψει τον τροχο;
    Εαν οντως ειχε συμβει αυτο θα ειχαν 100 ελληνικα σχολεια στα πομακοχωρια, οχι μειονοτικα, ελληνικα με την υπχρεωση εκμαθησης της αραβικης [για την αναγνωση του ιερου βιβλιου -κορανι] και το προξενειο θα στεγαζοταν στον απο κατω οροφο της ευπ.

  3. Ανώνυμος

    Αν είμαστε απλώς μια κοινωνία αποπλανημένων ανηλίκων, μήπως θα μας ταίριαζε καλύτερα κάποια μορφή αριστερής, δεξιάς ή ελέω θεού δικτατορίας; Η άποψη ότι για την κατάστασή μας δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς, αλλά οι πολιτικοί, δεν εκπορεύεται από εμάς, αλλά από τους πολιτικούς, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό θέλουν να διαιωνίσουν την κάστα τους και να ξεφορτωθούν τους αντιπάλους τους πείθοντάς μας πως το μόνο που χρειάζεται είναι μια αλλαγή φρουράς στην κορυφή, για σβήσει οριστικά το παρελθόν και να γίνει επιτέλους το θαύμα. Είναι μια κοσμική παραλλαγή του εκκλησιαστικού δόγματος ότι για την κακοδαιμονία των ανθρώπων είναι υπεύθυνος ο Σατανάς.
    Ας μου επιτραπεί να μιλήσω προσωπικά, όχι μόνο από εγωπάθεια, όχι μόνο επειδή δε μου αρέσει να κρύβομαι πίσω από αφαιρέσεις, αλλά και επειδή πάντα πίστευα ότι η προσωπική ζωή ενός ανθρώπου, όσο ιδιαίτερη κι αν είναι, δεν έχει τελικά τίποτε το προσωπικό. Η ιδέα ότι για τα προβλήματά μου έφταιγαν άνθρωποι και καταστάσεις, μου δημιουργούσε ανέκαθεν αισθήματα αδυναμίας και απελπισίας, τα οποία όμως εξαφανίζονταν ως εκ θαύματος, όταν έφτανα στο σκληρό συμπέρασμα ότι βασικός υπαίτιος ήμουνα εγώ και πως, αν είχα φερθεί λογικά και υπεύθυνα, θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά. Επρόκειτο φυσικά για αυταπάτη: το να αναπλάσει κανείς ιδίοις χερσί τον εαυτό του δεν είναι απλώς δύσκολο, είναι αδύνατο. Ιδού το διαχρονικό θεμέλιο της εξουσίας: ο κυρίαρχος θέλει να φέρει τον κόσμο στα μέτρα του, ο δούλος θέλει απλώς να απαλλαγεί από τον εαυτό του. Γιʼ αυτό και το «ἐδιζησάμην ἐμεωητόν» του Ηράκλειτου που προπαγάνδισε φανατικά ο Σωκράτης, είναι το πρώτο και δυσκολότερο βήμα σε κάθε απόπειρα κοινωνικής μηχανικής – και για πολλούς είναι και το τελευταίο.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d