“….Για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους κάνει λόγο δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times, τονίζοντας ότι σε αυτό θα μετέχει και η ΕΚΤ ενώ η Ελλάδα θα κερδίσει 53 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank, Martin Blessing, ανέφερε ότι η Ελλάδα πρόκειται να ζητήσει ένα νέο κούρεμα ύψους 53 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Θα δούμε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους στο οποίο θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν όλοι οι πιστωτές» ανέφερε ο κύριος Blessing σε συνεδρίαση στην Φρανκφούρτη.

Όπως γράφουν οι FTS η Ελλάδα κατάφερε μετά από πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναγκάσει τους διεθνείς πιστωτές να αποδεχθούν ένα κούρεμα περίπου 100 δισ. ευρώ για ομόλογα 30 ετών τον περασμένο Μάρτιο, ενώ αναμένεται και νέα κίνηση.

Μάλιστα η εφημερίδα λέει ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει ήδη αποφασιστεί από τις χώρες της ευρωζώνης και απομένουν απλώς οιεπίσημες ανακοινώσεις για το ποια ιδρύματα πρόκειται να συμμετάσχουν στο νέο κούρεμα του χρέους….”

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Σημείωση της 21.09.12

Λυπάμαι που, πάλι, θα στενοχωρήσω τα αστέρια που παρακολουθούν και προβλέπουν το μέλλον της ούροζον αλλά, είμαι υποχρεωμένος, να τους υπενθυμίσω τι έγραφα 1 1/2 χρόνο πριν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, στη στήλη μου στο “1ο ΘΕΜΑ” στην ανοιχτή μου “επιστολή” προς τον τότε Διανοητή Πρωθύπ Γοδεφρείγο τον 2ο Παπανδρέου τον 3ο. Όμως, ρε παιδάκι μου, κανείς δεν είπε λέξη γι’ αυτό… Λέτε να είμαι στ’ αλήθεια αόρατος;

Στο μόνο που, φαίνεται, πως έπεσα έξω είναι στο timing. Είχα γράψει 2011 και, τελικά, το αποφάσισαν το 2012

 

Διαβάστε τι έλεγα

09.01.11

 Ο μάντης Κάλχας λέει

 κ. Πρόεδρε!

 ….Επειδή, σύμφωνα με τον κ. Αντιπρόεδρο είμαι, ως πολίτης, πιο διεφθαρμένος από  τους πολιτικούς, που κάθονται στο γραφείο τους και εγώ πάω και τους διαφθείρω σκέφτηκα ότι, ο μόνος τρόπος να εξιλεωθώ είναι να προτείνω ένα σενάριο που θα απαλλάξει τη χώρα απ’ το χρέος και θα την βγάλει στις «αγορές». Παρακαλώ να το εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή μόλις επιστρέψετε από το ταξίδι σας στην Μπουργκίνα Φάσο και πριν την μιλήσετε στη Βουλή των Νήσων Γκαλάπαγκος. Το σενάριο είναι, όπως κι’ εγώ, απόλυτα «διεφθαρμένο» αλλά περιέχει στοιχεία σοσιαλιστικού σουρεαλισμού με πινελιές ραφηνάτου φιλελευθερισμού.

Προτείνω λοιπόν τον Μάρτιο του 2011 και, μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι χώρες του Εurogroup, να αγοράσουν το σύνολο του δημόσιου και  ιδιωτικού ελληνικού χρέους, ύψους 450 δις και να το μεταβιβάσουν πίσω στην ΕΚΤ η οποία θα το διαγράψει επιστρέφοντάς τους ισόποσο φρεσκοτυπωμένο χρήμα, με σκεπτικό την διατήρηση της ισορροπίας στη κυκλοφορία του ευρώ με το δολάριο και την λίρα Αγγλίας, που κάνουν από καιρό το ίδιο (τυπώνουν χαρτί). 

Με αυτό το τρόπο οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν αποπληρωθεί από την ΕΚΤ για το σύνολο των ενυπόθηκων δανείων που είχαν εκχωρήσει, βρίσκονται με ρευστότητα 300 δις! Με τα 100 εξαγοράζουν το σύνολο των μεταχρονολογημένων επιταγών, και των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου τα οποία επίσης διαγράφουν. Με αυτή την διεστραμμένη και διεφθαρμένη πρόταση στην Ελλάδα κανείς δεν χρωστάει τίποτα σε κανένα. 

Από τα υπόλοιπα 200δις, τα100 θα χρησιμοποιηθούν σαν κεφάλαιο Core Tier-1(*)  ενώ τα υπόλοιπα θα μοιρασθούν (εδώ φαίνεται ότι, οι γνώσεις ξεπερνούν ακόμα. και εκείνες ενός απόφοιτου του LSE), σαν προ-κατατεθειμένο όριο στις πιστωτικές κάρτες των ιδιωτών με λογική ανακατανομής υπέρ των φτωχότερων. Οι άνεργοι θα έχουν το υψηλότερο όριο (70.000€), ακολουθούν οι bluecolar workers (50.000€), τέλος οι υπόλοιποι με 30.000€. Προτείνω το  επιτόκιο να ορισθεί στο 2% για 10χρόνια. Επίσης προτείνω όλα τα νέα καταναλωτικά δάνεια να γίνονται (με νομοθετική ρύθμιση) υποχρεωτικά 10ετή, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο οι ελληνικές τράπεζες αποκτούν πρόσθετη δυνατότητα χορήγησης 1τρις σε ιδιώτες αλλά, και επιχειρήσεις που δεν χρωστάνε σε κανένα και αξιολογούνται πλέον με ΑΑΑ. Με την απόλυτα διεφθαρμένη μου πρόταση σε 12 μήνες η καταναλωτική δαπάνη στην Ελλάδα  διπλασιάζεται και σε 18 τετραπλασιάζεται!…”

Μοιραστείτε το Άρθρο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

8 Comments

  1. george..

    Κύριε Καββαθά δεν είστε αόρατος μόνο εσείς… στην Ελλάς του 2012 αόρατη είναι η λογική, ο συλλογισμός, η δικαιοσύνη, η αξιοκρατία και η ηθική….

  2. Δημήτρης

    Φίλε Κώστα έχεις δίκιο και έχω ξαναπεί κακώς που δεν ήσουν στη θέση του Γοδεφρείγου, δεν θα φτάναμε ως εδώ….
    Μια και το έφερε η κουβέντα ο Γοδεφρείγος αποδεικνύεται μοναδικός, αφού άναψε την φυτιλιά στην Ευρωπαϊκή ένωση διαλύοντας οικονομικά την Ελλάδα, την έστριψε δια του διδάσκειν στο Χάρβαρντ, και άφησε τον παλιό συμμαθητή του με τον κενό ρήτορα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά…..
    Ο δε μισθός πέφτει στο ακέραιο όπως και η βουλευτική αποζημίωση…(τυχεροί οι Πασοκοι της Αχαϊας έχουν και εκπροσώπηση στο Χάρβαρντ!!!)
    Πες μου αν υπάρχει η υπήρξε άλλος ποτέ στο πανελλήνιο, να κάνει τόσο μεγάλης διάρκειας διακοπές στα ακριβότερα ξενοδοχεία, να ταξιδεύει σε όλη την υδρόγειο τόσες φορές, να μην έχει άγχος και ανασφάλειες, να κάνει τα γυμναστήρια του, την ποδηλασία του και το κανό του, να καίγεται όλη η Ελλάδα με τα έργα του του και αυτός στο….πάντα βρέχει!!!
    Νομίζω πρέπει να τον προτείνεις για το βραβείο “Γκίνες”

    1. coyoteracing

      ξερεις τι θελω…

      να σπασει ο διαολος το ποδαρι του και να γινεις καθηγητης στο χαρβαρντ,να πινεις καθε μερα τον καφε σου μαζι με το γιωργακι,να σε ρουφηξει η αμερικλανια μεσα στη μαυρη τρυπα της αβροδιαιτης ζωης,να σου γυρισουν τα μυαλα και να μας στελνεις μηνυμα οτι…

      ολα τα προηγουμενα χρονια το αδικησες το “παιντι”…

      και μετα…τσαφ τσουφ τσαφ τσαφ να μας καουν ολες οι λυχνιες και να ησυχασουμε…και να μας στειλεις και μια φωτογραφια μαζι του και να μας αποτελειωσεις…

      ειδες τι παθαινω που δεν μ΄αφηνεις να βριζω…ψαχνω για ισοδυναμα και να τα αποτελεσματα…(οι λεξεις που ακολουθουν εντος εισαγωγικων βρισκονται ολες στα λεξικα)…

      μα η “κουφαλα” να μας εχει “σκισει” την “τρυπα” του ελλειματος και να “παιζει” “τρομπετα” ανενοχλητος στα μακρινα τα ξενα!!! …που να του “γαμηθει” ο Διας του “σκατομαλακα”…

      χαιρετισματα στη wordpress και πες της οτι ο Μπαμπινιωτης ξερει καλυτερα…

      Αφεντη το ξερω ειμαι… ειμαι αδιορθωτος…ζητω απο ολους συγγνωμη……………………………………………………………………………………………………..μα τον “καριολη” δεν το χωραει ο νους μου…

      ρε Γκιωργκο εισαι ωραιος μα ο ερωτας σου αγοραιος,ποσα παει η ωρα στο μπουρδελο το χαρβαρντ;δεν ειναι μπουρδελο!;και τι δουλεια εχεις εσυ καλε εκει;γυρνα πισω,εδω το μαγαζι που αφησες εχει κανει ονομα…

      ΥΓ.Οι τσατσαδες με πτυχια
      μας κανανε το μαγαζι γωνια.

      γερα ρε μη μασατε…

      1. coyoteracing

        καλα το ελλειμμα θελει 2 μ!!! τοσα χρονια μεσα στην κριση δεν πρεπει να γινονται αυτα τα λαθη…τι κομπλεξικη λεξη, ολα διπλα τα εχει…ενω το πλεονασμα,τι χαρακτηρας τι σεμνοτητα…ισως γι΄αυτο να μην μας περισσευει απο δαυτο…

        “δεν μου περισσευει πλεονασμα”.,παραξενα που ακουγεται,ε;..τσαφ τσαφ(2 μου ειχαν μεινει παν κι αυτες)…

  3. Ανώνυμος

    Η «ευρωπαϊκή κρίση χρέους» δεν είναι πρόβλημα τραπεζικής πίστης και δε θα λυθεί με τοκογλυφικές αλλαξοκωλιές: από τη στιγμή που κάθισαν και οι ασιάτες στο τραπέζι, άρχισε το φαγητό να λιγοστεύει. Αν ξαφνικά καταργούνταν το χρήμα και γυρνούσαμε στην ανταλλακτική οικονομία, οι κιτρινόμαυροι θα ζούσαν μια χαρά κι εμείς χειρότερα. Για πόσο ακόμα θα κρατούν τα χλωμά πρόσωπα την εξουσία τους με σύμβολα; Ο Χέγκελ έδειξε ότι ο κυρίαρχος σκάβει τον τάφο του αναθέτοντας στο δούλο τη βρομοδουλειά, αφού ο δεύτερος αναπτύσσει έτσι τις ικανότητές του και παίρνει τελικά τη θέση του αφέντη. Ούτε μπορούμε να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην ικανότητα της ευρωπαϊκής ηγεσίας να αντιμετωπίζει μεγάλες κρίσεις: τη διορατικότητά της την έδειξε στον τελευταίο μεγάλο πόλεμο, όταν η Ευρώπη μετατράπηκε εν μια νυκτί σε γερμανικό σφαγείο που χωρίς την αμερικανοσοβιετική αρωγή θα ήταν σήμερα μια κοινωνικοπολιτική σαχάρα. Όσο είναι μάταιο να φορτώνει κανείς την αποτυχία του σε άλλους, άλλο τόσο είναι ύβρις να χρεώνει την επιτυχία του στον εαυτό του.

Απάντηση

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΩΝ
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΡΘΡΩΝ
Μάιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Εγγραφή στο Ιστολόγιο μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

%d